Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια με αναστολή ο Τ. Μαντέλης


"Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
  κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά, μου πιάστηκε κι ο κώλος.
  Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
  σαν φύγει όμως, βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε."

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το εφετείο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες την περίοδο 2006 - 2007.
Παράλληλα, τού επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 ευρώ...
 και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα να καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών η οποία θα μπορούσε ακόμα και να του δημιουργήσει πρόβλημα ελευθερίας. Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο εντολέας του για τα σκάνδαλα όλων των πολιτικών.

Η παραπομπή Μαντέλη έγινε μετά από έλεγχο περιουσιακών στοιχείων του κ. Μαντέλη που έγινε με αφορμή την ομολογία του ότι έλαβε χρήματα από την Siemens το 2000, σε λογαριασμό που άνοιξε σε ελβετική τράπεζα προς εξυπηρέτησή του ο κουμπάρος του Γ. Τσουγκάνης, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία "Α. ROCOS".

Ο Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση της Siemens, ελέγχθηκε και εντοπίστηκε να έχει ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες" τα τελευταία χρόνια.

Έτσι η Εισαγγελική λειτουργός ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει σε δίκη τον πρώην υπουργό για πράξεις που αφορούν την τελευταία 5ετία καθώς πράξεις που τελέστηκαν πριν το 2005 έχουν παραγραφεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου