Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σαμποτάζ με… λουκάνικα, καφέ και σοκολάτες




Διαβαθμισμένα έγγραφα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ5 αποκαλύπτουν πως η ναζιστική Γερμανία, σε περίπτωση ήττας της, είχε εκπονήσει σχέδιο αντίστασης στις συμμαχικές δυνάμεις βασιζόμενο σε δηλητηριασμένα… λουκάνικα, καφέ και σοκολάτες:





Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, του όλου σχεδίου προϊστατο ο «Λυκάνθρωπος», μια γερμανική οργάνωση αποτελούμενη από ναζί σαμποτέρ που είχαν σκοπό να ιδρύσουν το Τέταρτο Ράιχ, μετά την κατάρρευση του χιτλερικού καθεστώτος.

Η ΜΙ5, τον Μάρτιο του 1945, έπιασε στην Γαλλία τέσσερις πράκτορες της συγκεκριμένης γερμανικής οργάνωσης, οι οποίοι, μετά από ανάκριση, αποκάλυψαν μια σειρά από πρακτικές σαμποτάζ που είχαν επινοήσει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι επιστήμονες του ναζιστικού καθεστώτος τους είχαν προμηθεύσει με μια ειδική σκόνη που περιείχε δηλητήριο. Οι γερμανοί πράκτορες θα έριχναν τη σκόνη αυτή πάνω από τρόφιμα και είδη ευρείας χρήσης, όπως λουκάνικα, κόκκους καφέ και σοκολάτες, τα οποία, όποιος δοκίμαζε, θα πέθαινε εντός λίγων ωρών από δηλητηρίαση.

Ανάμεσα σε άλλα μυστικά όπλα της γερμανικής αντικατασκοπίας συμπεριλαμβάνονται αναπτήρες τσιγάρων που ανέδιδαν δηλητηριώδη αέρια, μια ουσία που ψεκαζόταν πάνω σε αντικείμενα κοινής χρήσης, όπως πόμολα πόρτας και βιβλία καθώς και βακτήρια σε μορφή σκόνης κρυμμένα σε τσάντες όμορφων γυναικών-«παγίδων», τα οποία χρησιμοποιούνταν εναντιον υψηλόβαθμων αξιωματούχων των συμμαχικών δυνάμεων.

Για το λογο αυτό, όπως αποκαλύπτουν και τα βρετανικά έγγραφα, οι βρετανοί στρατιώτες είχαν λάβει ρητές εντολές, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή ή να φάνε και να πιούνε οποιοδήποτε τρόφιμο γερμανικής προελεύσεως.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου