Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Σαμποτάζ» η κρίση στο «Αλεξάνδρα»


Έλεγχος που έγινε στο νοσοκομείο κατέδειξε ότι υπήρχαν 37 κρεβάτια κενά και επάρκεια υγειονομικού υλικού.

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αλεξάνδρα» διέταξε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε απόπειρα αναστολής της εφημερίας του νοσοκομείου. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας ξεκίνησε ελέγχους για τις εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο:


Ο υπουργός χαρακτήρισε το γεγονός ως «σαμποτάζ» και «υπονόμευση», καθώς έλεγχος που έγινε στο νοσοκομείο κατέδειξε ότι υπήρχαν 37 κρεβάτια κενά και επάρκεια υγειονομικού υλικού στις αποθήκες. «Παίζουν παιγνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. «Κάποιοι εμφανίζουν κρίση εκεί που δεν υπάρχει», σημείωσε και τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους. Όλα άρχισαν την Τετάρτη, ημέρα εφημερίας του «Αλεξάνδρα».

Η διοικήτρια Ελένη Ρογδάκη με έγγραφό της ενημέρωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ότι «κλείνει» η εφημερία του νοσοκομείου. Στο έγγραφό της επισήμανε ότι «το νοσοκομείο μας, αν και εφημερεύει σήμερα 13.4.2011, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών».


Εισηγήσεις

Όπως η ίδια υποστηρίζει, για την απόφαση αναστολής της εφημερίας βασίστηκε στις σχετικές εισηγήσεις διευθυντών ιατρών και διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο μετέβη για έλεγχο ο αρμόδιος διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Αρης Μουσιώνης, ο οποίος διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο είχε την ημέρα της εφημερίας 37 κενές κλίνες, ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα ελλείψεως υλικών για την αντιμετώπιση έκτακτων χειρουργικών περιστατικών, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη διενέργεια 18 τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο το πρωί της ίδιας ημέρας. Σε δηλώσεις της, σε τηλεοπτικό σταθμό, η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα» παραδέχθηκε το λάθος της, καθώς -όπως είπε -όφειλε να ελέγξει η ίδια την αξιοπιστία των εισηγήσεων που έλαβε από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Ελένη Πετροπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου