Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εν όψει της φημολογίας περί νέας κυβέρνησης, πληροφορίες θέλουν το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει τους παρακάτω ως μέλη

1) Μέρλιν ο Μάγος, αναστηθείς εκ των νεκρών (Μεγάλη Εβδομάδα γαρ), ως νέος Υπουργός Οικονομικών. Πρώτη του μέριμνα το ταμειακό ισοζύγιο, για την διασφάλιση του οποίου πρόκειται να εξαπολύσει ξόρκι που θα μετατρέψει τα μπαζώδη αναχώματα της Κερατέας σε ράβδους χρυσού. Οι πλεονάζουσες ταμειακές ροές θα επενδυθούν σε ίσα μερίδια σε CDS της Γερμανίας και στο Πάμε Στοίχημα.

2) Μάγισσα Κίρκη, αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα εφαρμόσει ξόρκι που θα μετατρέψει τσουκνίδες και βάτα σε βιολογικής καλλιέργειας λαχανάκια Βρυξελλών με σκοπό την εξαγωγή στην Ε.Ε.

3) Το Τζίνι από το λυχνάρι του Αλαντίν, αναλαμβάνει το...
 Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επειδή το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα λεπτό και οι ισορροπίες εξαιρετικά δύσκολες, φήμες αναφέρουν ότι προτίθεται με μια ευχή να κάνει άπαντες να πεθαίνουν αμέσως μόλις υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Με τον τρόπο αυτό το σύστημα καθίσταται οικονομικά βιώσιμο. Η αιτία θανάτου θα ποικίλει ανάλογα με την βαθμολογία της Β' κατηγορίας στο μπάσκετ.

4) Ο Saruman από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών λαμβάνει σάρκα και οστά και ξεκινάει έργο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας θα καλύπτονται από την γεωθερμία του Mount Doom. Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιούνται οι ψυχές των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων. Μαθητευόμενος μάγος και υφυπουργός ο Φωτόπουλος.

5) Ο Χάρρυ Πότερ, όντας ενήλικας πλέον, αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αναμένεται καθολική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, με βασικό μαθήματα τα ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΝ 1 και ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΝ 2 του Ηλία Μαμαλάκη και το ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ της Βέφας Αλεξιάδου. Οι θετικές επιστήμες εξορίζονται στο πυρ το εξώτερον, πλην εκείνης της ύλης η οποία είναι απαραίτητη για τις συνταγές.

6) Η πριγκίπισσα Ωραία Κοιμωμένη αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι γνώμες διίστανται για την καταλληλότητα της επιλογής για την θέση αυτή, μιας και υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες ότι θα το ρίξει στον ύπνο. Ο αντίλογος ισχυρίζεται ότι αυτό δεν διαφέρει και σημαντικά ως προς το αποτέλεσμα από τον/ην προκάτοχό της και ότι, αν εκδηλώσει τέτοια συμπεριφορά, θα γίνει εσωκυβερνητική αμοιβαία μετάταξη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου θα αναλάβει τις προωθητικές καμπάνιες κοιμώμενη σε μια ξαπλώστρα στην παραλία.

7) Ο Ντόναλντ Ντακ αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια επιλογή έκπληξη. Το σκεπτικό έγκειται στο ότι η άλλη προσωπικότητα του Ντόναλντ, ο Φάντομ Ντακ, είναι δεινός κυνηγός και τιμωρός του εγκλήματος. Παράλληλα, όντας πάπια το γένος, ο Ντόναλντ θα ενσωματωθεί δίχως προβλήματα στην υπάρχουσα κουλτούρα της δικαστικής μηχανής οι λειτουργοί της οποίας κάνουν την πάπια σε τακτική βάση. Ενδεχομένως προκύψουν βέβαια διοικητικά προβλήματα, μιας και ο Φάντομ Ντακ εμφανίζεται τα βράδια όταν η υπηρεσία είναι κλειστή λόγω ωραρίου.

8) Η Μικρή Γοργόνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Πρωταρχικό της μέλημα η πριμοδότηση των άγονων γραμμών σε 100γρμ σταφίδες ανά οικογενειακό εισητήριο (2 γονείς και 2 παιδιά) και η αναστύλωση του Κολοσσού της Ρόδου για να θαυμάζουν οι ερχόμενοι δια της θαλάσσιας οδού στο μεγαλονήσι την προίκα της φύσης στο μοντέλο του μνημείου. Οι κακές γλώσσες διακινούν φήμες οτι πρόκειται περί σεξομανούς αλλά μέχρι στιγμής οι ρεπόρτερ της Espresso και ο επιχειρηματίας Σιρινάκης διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές.

9) Η Μπρουχίλντα αναλαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ως πρωταρχικό της μέλημα φημολογείται θα είναι η εκτροπή του Ασωπού προς το Κεφαλάρι Αττικής, δίπλα από την ταβέρνα του Μπάμπη γιατί το καλοκαίρι κάνει αποπνικτική ζέστη και η σπαλομπριζόλα σου κάθεται στο στομάχι μετά την μάχη. Είναι ίσως η επιλογή που δέχεται τις περισσότερες κριτικές μιας και ενδεχομένως θα ήταν καταλληλότερη για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

10) Ο μάντης Κάλχας αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών. Η επιλογή αυτή έγινε δεκτή με διθυραμβικές κριτικές, μιας και μας δίνει αδιαμφισβήτητο και σταθερό προβάδισμα στην στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής. Θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Κίρκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ροή βατράχων, σαλιγκαριών, φτερών παρθένου κόκκορα, αστραγάλων σαρανταποδαρούσας και δοντιών σμέρνας.

10) Ο Μπαρμπα Στρουμφ αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ακούγονται επιφυλάξεις για την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, πλην όμως διαθέτει ένα ικανότητο βιογραφικό διακυβέρνησης στο Στρουμφοχωριό όπου πάμπολλες φορές αντιμετώπισε επιτυχώς τις διαβολικές απόπειρες του μάγου Δρακουμέλ και της πανούργας Ψιψινέλ.

11) Ο Σπύρος Καλογήρου, αναστάς εκ των νεκρών, αναλαμβάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποτελώντας επίσης την καταλληλότερη από πολλές απόψεις επιλογή, διαθέτει αναμφισβήτητα την εμπειρία της κοινωνίας, είναι σκληραγωγημένος και ακλόνητος ηθικά (είναι πασίγνωστη η ατάκα του "είναι πολλά τα λεφτά "Άρη") ενώ το γέλιο του προκαλεί τρόμο στους λαθρομετανάστες. Πολλοί βλέπουν σε αυτόν ένα ανερχόμενο στέλεχος της πολιτικής, ικανό να πρωταγωνιστήσει δυναμικά.

Οι υπόλοπες λεπτομέρειες της στελέχωσης της κυβέρνησης θα ληθούν εντός των ωρών, μόλις αναπληρωθούν οι προμήθειες που χρειάστηκαν για τα μάγια (νεκραναστάσεις, κλπ).

Τέλος, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στελεχώνεται με δυο από ικανότερα στελέχη για το ρόλο των παρά τω πρωθυπουργό συμβούλων, τους Lance Armstrong και Alberto Contador, έκαστος με πηγές και συνεργάτες ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου