Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ξεκοιλιάζονται οι λαθρομετανάστες στους Αμπελόκηπους + H σημερινή προσφορά τους στον τόπο

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 19χρονου σερβιτόρου.
Έβρος: Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ηρωίνη.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Ρουμάνου για παιδική πορνογραφία.
Aττική: Μαροκινοί ρήμαξαν ΟΣΕ - ΟΤΕ.
Ηλεία: Αναζητούν τον Αλβανό δράστη μαχαιρώματος.
Σέρρες: Βούλγαροι θα πότιζαν με «μπόμπες» την βόρεια Ελλάδα.
Αθήνα: Ανήλικοι Ρουμάνοι επιτέθηκαν σε δυο γυναίκες.
Κρήτη: Άγρια συμπλοκή Μαροκινών στο Καστέλι.
Πάτρα: Συμπλοκή λαθρομεταναστών τη νύχτα-Επίθεση με μπαλτά!



Δύο συμπλοκές σημειώθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη δυτική Θεσσαλονίκη με συνέπεια τρία άτομα να τραυματιστούν ύστερα από επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, και στις δύο περιπτώσεις τα μαχαίρια βγήκαν για ασήμαντες αφορμές, ενώ ήδη συνελήφθη ένας από τους δράστες και αναζητούνται άλλοι δύο:


Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη συμβολή των οδών Επτανήσου με Χαλκίδη.

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι δράστες, δύο άγνωστοι νεαροί που αναζητούνται, πείραξαν μία κοπέλα που κινούνταν στην περιοχή. Η νεαρή γυναίκα ανέφερε το περιστατικό σε δύο φίλους της, δύο 24χρονους "ομογενείς", οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο όπου η κοπέλα δέχτηκε τα πειράγματα των αγνώστων ζητώντας τους το λόγο, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, οι δύο δράστες όρμησαν εναντίον των 24χρονων "ομογενών" και τους τραυμάτισαν με μαχαίρι.
Χτες τα ξημερώματα ένα ακόμη άτομο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και πάλι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά. Οπως έγινε γνωστό, 57χρονος "ομογενής" τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα τον 55χρονο ξάδερφο της εν διαστάσει συζύγου του εξαιτίας ασήμαντης παρεξήγησης. Ο 55χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Ισόβια για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 19χρονου σερβιτόρου

Ποινή ισόβιας και 12 ετών κάθειρξης επέβαλε χτες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν από τους φερόμενους ως δράστες του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός 19χρονου ομογενή από τη Γεωργία. Στο συγκατηγορούμενό του το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, καθώς τον έκρινε ένοχο μόνο για ληστεία. Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί και ένας ανήλικος σε ποινικό σωφρονισμό 16 ετών από το αρμόδιο δικαστήριο καθώς η υπόθεση είχε διαχωριστεί ως προς το πρόσωπό του.

Οι κατηγορούμενοι μαζί με ένα άτομο ακόμη φέρονται ότι το Μάιο του 2010 επιτέθηκαν στο θύμα προκειμένου να του αφαιρέσουν το ρολόι που φορούσε! Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στη συμβολή των οδών Ψαρών και Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή του Ιπποκρατείου, όπου οι δράστες αποφάσισαν ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο τον πλησίασαν από πίσω, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και τον αιφνιδίασε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο.

Ο 19χρονος σερβιτόρος έπεσε στο έδαφος, ενώ μόλις πήγε να σηκωθεί δέχτηκε νέα επίθεση με κλοτσιές και γροθιές. Οι δράστες άρπαξαν το ρολόι του, το πορτοφόλι και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ένας από αυτούς γύρισε πάλι προς τα πίσω και του έδωσε μία δυνατή κλοτσιά στο κεφάλι αφήνοντάς τον αναίσθητο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο, ενώ και ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του στον άγριο ξυλοδαρμό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διατάχθηκε για τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που αφαιρέθηκαν από το θύμα. Απολογούμενοι στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το 19χρονο σερβιτόρο.


Έβρος:Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ηρωίνη

Δυόμισι κιλά ηρωίνη εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών. Μάλιστα, αστυνομικοί είχαν από καιρό πληροφορίες ότι διεθνές κύκλωμα διακινεί ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, το όχημα ακινητοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης στην περιοχή της Μέστης Εβρου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου με τη βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων βρέθηκαν κρυμμένες κάτω από τη μοκέτα του καθίσματος του συνοδηγού πέντε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 2.586 γραμμάρια ηρωίνης. Επίσης, σε ειδική κρύπτη κάτω από το χειρόφρενο εντοπίστηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης. Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που δρουν σε Τουρκία, Ελλάδα και Αλβανία, αναζητούνται.


Θεσσαλονίκη:Σύλληψη Ρουμάνου για παιδική πορνογραφία

Ένας υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά του, στην περιοχή Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή 11 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο 37χρονος αλλοδαπός κρατείται και ανακρίνεται στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ Αττικής για εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού από τα δίκτυα του Ο.Σ.Ε. και του Ο.Τ.Ε.

Νυκτερινές ώρες της 16-4-2011, στα Μέγαρα Αττικής, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, διότι λίγο πριν είχαν προβεί σε αφαίρεση καλωδίων χαλκού, στο 45ο χλμ της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών-Κιάτου.


Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α Μεγάρων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το τελευταίο έτος, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που ενεργούσε συστηματικά κλοπές χάλκινων καλωδίων, από τα δίκτυα επικοινωνιών και συγκοινωνιών, τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν, εξασφαλίζοντας μεγάλο κέρδος.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων, από τα δίκτυα του Ο.Σ.Ε. και του Ο.Τ.Ε., στις περιοχές Αγίων Αναργύρων, Αχαρνών, Ν. Περάμου, Μεγάρων, που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο έτος.

Με τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα τους, προκάλεσαν σύμφωνα με την εκτίμηση του Ο.Σ.Ε., οικονομική ζημιά που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτύου του.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Εργαλεία για την κοπή των καλωδίων (τσεκούρι, σιδερένιοι κόφτες, σιδηροπρίονα, κατσαβίδια, τανάλιες, λαστιχένια γάντια).
Καλώδια από χαλκό.
Πέντε (5) οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 18-4-2011 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Ηλεία:Αναζητούν τον δράστη μαχαιρώματος.

Έρευνες για τον εντοπισμό ενός 27χρονου Αλβανού κάνουν οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία, μετά τον τραυματισμό ενός νεαρού ομοεθνούς του. Δράστης και θύμα είχαν καυγαδίσει για άγνωστους λόγους, όταν ξαφνικά ο αναζητούμενος επιτέθηκε με μαχαίρι στο 20χρονο θύμα.


Το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ των δύο Αλβανών συνέβη στην περιοχή «Παλιολίβαδο» της Μυρσίνης, όπου ο 20χρονος είχε πάει με ένα φίλο του. Για άγνωστη αιτία, άρχισε να διαπληκτίζεται με τον συμπατριώτη του και δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια. Ξαφνικά, ο 27χρονος έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο και άρχισε να χτυπάει με αυτό τον 20χρονο σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Αμέσως μόλις ο νεαρός σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο δράστης το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε από έναν συγγενή του στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου νοσηλεύεται. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο της συμπλοκής δεν εντόπισαν κηλίδες αίματος στο λασπωμένο από τη βροχή έδαφος και ζήτησαν να υποβληθεί ο τραυματίας σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναζητούν τον δράστη.


Σέρρες:Θα πότιζαν με «μπόμπες» την βόρεια Ελλάδα.

Με χιλιάδες μπουκάλια φτηνής αλλά και πιθανότατα επικίνδυνης για την υγεία βότκας θα πλημμύριζαν τα νυχτερινά κέντρα της βόρειας Ελλάδας οι δυο Βούλγαροι λαθρέμποροι που συνελήφθησαν στο Κιλκίς με το παράνομο φορτίο τους το οποίο είχαν περάσει λίγο νωρίτερα από τα σύνορα!

Οι δράστες ηλικίας 40 και 47 χρόνων, κατάφεραν να περάσουν από το τελωνείο Προμαχώνα χωρίς να υποβληθούν στον απαραίτητο έλεγχο, γεγονός που έδωσε αφορμή να ξεκινήσουν έρευνες. Όμως, τους σταμάτησαν τυχαία αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους για τροχονομικές παραβάσεις σε αγροτική περιοχή της Νέας Σάντας και διαπίστωσαν ότι το φορτηγό βουλγάρικης εταιρείας στο οποίο επέβαιναν ήταν γεμάτο με βότκα που δεν αποκλείεται να ήταν «μπόμπα»!

Το παράνομο φορτίο αποτελούνταν από 4.800 φιάλες του αλκοολούχου ποτού που δεν διέθεταν βεβαιώσεις ότι είχαν περάσει από τελωνειακό έλεγχο και θα διακινούνταν λαθραία στην ελληνική αγορά. Οι λαθρέμποροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ το φορτηγό και το φορτίο κατασχέθηκαν και δείγματα από την λαθραία βότκα εστάλησαν στο Χημείο για να εξακριβωθεί πώς είχε παρασκευαστεί και αν περιείχε επικίνδυνες ουσίες.


Αθήνα:Ανήλικοι Ρουμάνοι επιτέθηκαν σε δυο γυναίκες.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστές ληστείες που έγιναν από δυο ανήλικες και έναν ανήλικο.

Στο πρώτο περιστατικό δυο 17χρονες από τη Ρουμανία λήστεψαν μια Βουλγάρα που επέστρεφε από την λαϊκή στην πλατεία Βουδ. Μαζί με τις ανήλικες ήταν δυο ακόμη γυναίκες που αναζητούνται από την αστυνομία. Οι δράστιδες επιτέθηκαν στην ανυποψίαστη γυναίκα αφαιρώντας της, τη τσάντα της με 50 ευρώ, αλλά και τις σακούλες με τα ψώνια της λαϊκής.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 16χρονος από τη Ρουμανία μαζί με έναν 20χρονο ομοεθνή του είχαν στήσει καρτέρι στην οδό Βύρωνος. Θύμα τους μια γυναίκα που έπεσε θύμα τους στην είσοδο του σπιτιού της. Οι δυο Ρουμάνοι της άρπαξαν την τσάντα με 1000 ευρώ, αλλά συνελήφθησαν από την αστυνομία λίγο αργότερα.
Πηγή: thebest


Κρήτη:Άγρια συμπλοκή Μαροκινών στο Καστέλι.

 Άγρια συμπλοκή μεταξύ Μαροκινών σημειώθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης, στο Καστέλι Κισάμου

Ένας 25χρονος Μαροκινός κρατώντας μαχαίρι στα χέρια, διαπληκτίστηκε με 40χρονο ομοεθνή του και τον τραυμάτισε ελαφρά στο στήθος και το αριστερό χέρι.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η αιτία της συμπλοκής ήταν ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αφαιρέσει ο δράστης από έναν 52χρονο Μαροκινό, ο οποίος ήταν φίλος του 40χρονου παθόντα.

Μετά από καταδίωξη της Αστυνομίας ο δράστης συνελήφθη, στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο και το ματωμένο μαχαίρι.

Το κινητό επεστράφη στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ενώ το θύμα της συμπλοκής, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.


Πάτρα:Συμπλοκή λαθρομεταναστών τη νύχτα-Επίθεση με μπαλτά!

Μέχρι και μπαλτά είχε η συμπλοκή λαθρομεταναστών στην Πάτρα, το βράδυ γύρω στις 11.Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Έλληνος Στρατιώτου και Φαβιέρου.Τρία άτομα συνεπλάκησαν και ένας 19χρονος χτύπησε με μπαλτά έναν 22χρονο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματιστεί πάνω από το μάτι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη, ενώ ο τραυματισμένος αλλοδαπός εξήλθε από το νοσοκομείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου