Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Καταδίκη Ψωμιάδη ~ Παύεται από περιφερειάρχης




Μέσα στο γενικό πολιτικο-οικονομικό χαμό, προέκυψε και καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το Εφετείο με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η παύση του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο «Πανίκας» κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό (μετά την πρωτόδικη καταδίκη πριν από τρία χρόνια) σε φυλάκιση ενός έτους...
 με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, έχοντας κατηγορηθεί για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Μέσα στις επόμενες ώρες η δικαστική απόφαση θα φτάσει στον αρμόδιο, για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα ζητήσει την παύση του κ. Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του τελευταίου, θα υπάρξει προσφυγή στον Αρειο Πάγο χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αποφύγει την παύση. Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο αθώος, λέγοντας ότι επειδή ο ίδιος δεν έχει νομικές γνώσεις, βασίσθηκε στη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της νομαρχίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς συνομίλησε ήδη τηλεφωνικά μαζί του χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.


Η απόλυση του υπαλλήλου που έκανε την καταγγελία...


"Η υπόθεση εκδίκασης του αφορά έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος νόθευε επανειλημμένως τα καύσιμα και για το λόγο αυτό του επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα μέσα σε διάρκεια, περίπου, ενός έτους (από το Μάρτιο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2001).

Το συνολικό ποσό της οφειλής απέναντι στη νομαρχία Θεσσαλονίκης ανέρχονταν στα 89.000 €.

Το 2005 όμως το χρωστούμενο ποσό μειώθηκε περίπου στο 5,62% της αρχικής του τιμής, με την ευγενική “χορηγία” του τότε νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Έτσι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καλείται να πληρώσει σήμερα το ποσό των 5.000 €, ποσό που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν έχει πράγματι καταβληθεί.

Μετά από αυτή την τροπή κάποιος υπάλληλος της νομαρχίας εναντιώθηκε στην αυθαιρεσία του κ. Ψωμιάδη, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του.

Ο υπάλληλος αυτός κινήθηκε νομικά εναντίον του τότε νομάρχη, καθίζοντας έτσι στο εδώλιο τον τελευταίο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

«Για μένα και τη νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα χρήματα»,
«η μείωση του προστίμου έγινε για λόγους ανθρωπιάς»
«αυτή μου η πράξη δεν έβλαψε τη νομαρχία»


Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, πως παράνομη θεωρείται και η κάθοδος του κ. Ψωμιάδη στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, εφόσον εκκρεμούσαν προσωπικές του δικαστικές υποθέσεις.

Ο νόμος ορίζει πως στην περίπτωση που κριθεί ένοχος ο εκλεγμένος περιφερειάρχης θα πρέπει να γίνουν ενδοπαραταξιακές εκλογές για να οριστεί ο αντικαταστάτης του και πως ο ένοχος δε θα μπορέσει να ξαναπάρει μέρος στα κοινά υπό οποιαδήποτε μορφή. Επικρατέστερος αντικαταστάτης θεωρείται ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση τυγχάνει να είναι ο...Διονύσης Ψωμιάδης (αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη), γεγονός διόλου περίεργο μιας και η πολιτική αυτού του τόπου είναι εδώ και δεκαετίες υπόθεση οικογενειακή."

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι άλλο Ψωμιάδη ρε γαμώτο!

Δημοσίευση σχολίου