Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση-πράκτωρ 000 ~ "Χάσατε όλους τους στόχους" λέει η Τρόικα


Καταπέλτης με υπογραφή Τρόικας! (Bίντεο παρακάτω)

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο προδημοσίευση του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, η Τρόικα, που επισήμως θα παρουσιάσει την έκθεση-πόρισμα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος σύγκλισης, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας μας από ΕΕ και ΔΝΤ!

Το γερμανικό περιοδικό, που φέρεται να έχει εξασφαλίσει το πόρισμα των ειδικών-“εξεταστών” της Ελλάδας, υποστηρίζει πως στο τελικό κείμενο της αξιολόγησης η Τρόικα γράφει ότι το έλλειμμα είναι ακόμα υψηλότερο του αναμενόμενου, η κυβέρνηση “εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί” και πως υπάρχει αποτυχία και ως προς τα φορολογικά έσοδα.

Το περιοδικό μάλιστα ζήτησε τη γνώμη του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος φέρεται να απάντησε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως η ΕΕ θα περιμένει το τελικό κείμενο της Τρόικας για να αποφασίσει για την τύχη της επόμενης, κρίσιμης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει το δικό του μερίδιο από την 5η δόση του δανείου εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος!

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών δημοσίευμα του Spiegel αλλά και πληροφορίες από την Ουάσινγκτον που αναφέρουν ότι στην έκθεση που συντάσσεται από την τρόικα θα καταγράφεται η αδυναμία της Ελλάδας να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Παράλληλα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε και πάλι αισιόδοξος για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου από την τρόικα.


Το ΔΝΤ διαψεύδει ότι η Ελλάδα δεν έχει πετύχει δημοσιονομικούς στόχους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι στην έκθεσή του που πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους της, μεταδίδει το Reuters. "Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς", ανέφερε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα", πρόσθεσε.





Το περιοδικό Σπίγκελ ανέφερε το Σάββατο ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βεβαιώνουν στην έκθεσή τους ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους στόχους της. Προηγήθηκε διάψευση και από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος με παρέμβασή του χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, που μετέδωσε πληροφορίες από κύκλους που πρόσκεινται στο ΔΝΤ ότι στην επικείμενη έκθεση θα αναφέρεται ότι «η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους», ανέφερε ότι η διαπίστωση αυτή "είναι απολύτως άσχετη με την πραγματικότητα".

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Σπίγκελ υπογραμμίζοντας ότι "δημοσιεύματα σαν αυτά του Σπίγκελ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, για έναν πολύ απλό λόγο, έκθεση ακόμα δεν υπάρχει". Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες.Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά για την χώρα μας.


Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε, ακριβώς επειδή η Κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις που έχει πάρει, ότι θα έχουμε και την εκταμίευση και της επόμενης δόσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου