Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προσωπικά δεδομένα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που θέλουνε 250.000 ευρώ αναδρομικά



Το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης για την αναρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.

Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης,...
 όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, επισήμανε ότι «δεν έχει (αρμοδιότητα) εξουσία από το Σύνταγμα ή το Νόμο να υποχρεώσει (διατάξει) το αρμόδιο δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών». «Είναι γνωστό ότι τα δικαστήρια τελούν υπό καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας», σημειώνει.

Πάντως, όπως προσθέτει η ανακοίνωση, ο κ.Καστανίδης «είναι υπέρ της διαφάνειας σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, μέσα στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

Προηγουμένως, το Ελεγκτικό Συνέδριο απαντώντας στο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο διαβιβάστηκαν οι ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ζητούσαν τη γνωστοποίηση της λίστας με τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών, που διεκδικούσαν αναδρομικά, ανέφερε:

«Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών, θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει και αποφάσεις της Ολομέλειάς του (2008) που γίνεται αναφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οπως δεν δημοσιευουν τα ονοματα των παιδεραστων πριν καταδικαστουν ενα πραγμα .

Δημοσίευση σχολίου