Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο6

Αστυνομικοί σταρ σε τσόντα εν ώρα υπηρεσίας (Βίντεο)
Το εισιτήριο για το φεγγάρι κάνει 150 εκατ. δολάρια!
Αλιγάτορας επιτίθεται σε περιπολικό (Βίντεο)
Τυρί φτιαγμένο από μητρικό γάλα!
Λίμνη γεμάτη μέδουσες (Βίντεο)
Νικητής με διαφορά... μύτης
71.488 θερμίδες σε ένα ταψί «λαζάνια» (Βίντεο)
Ψηφίστε τον... κατάδικο της ημέρας
Σαμουράι κόβει στα δύο σφαιρίδιο με το σπαθί! (Βίντεο)
Κόκκινος Θερμαϊκός

Αστυνομικοί σταρ σε τσόντα εν ώρα υπηρεσίας

Δύο αστυνομικοί στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ (πού αλλού;) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή πιάστηκαν στα πράσα να πρωταγωνιστούν στα γυρίσματα ταινίας πορνό την ώρα που βρίσκονταν εν υπηρεσία.

.Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, οι δύο αστυνομικοί φαίνονται να… επιπλήττουν μία ξανθιά γυναίκα για κάποια παράβαση που έκανε, βάσει… σεναρίου, και αφού πρώτα της έριξαν μερικές… ξυλιές στα οπίσθια, στη συνέχεια της τράβηξαν και δύο… κλήσεις να τους θυμάται!

Και οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετ’ αποδοχών (!!!) και ξεκίνησε έρευνα από την υπηρεσία τους για τις πράξεις τους.

Δείτε τους εν δράσει!...




Το εισιτήριο για το φεγγάρι κάνει 150 εκατ. δολάρια!


Η αμερικανική εταιρεία «Space Adventures» εγκαινιάζει τη νέα τουριστική διαδρομή στο διάστημα – μέχρι τη Σελήνη, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της «Gazeta» και η καταγραφή των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Tom Shelley.


Η πρώτη πτήση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 3-5 χρόνια. Το ταξίδι θα είναι με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο διαθέτει 3 θέσεις για το πλήρωμα. Η μία θέση θα είναι για τον κυβερνήτη του πλοίου και οι άλλες δύο για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Shelley, έχει ήδη μία αίτηση για την εν λόγω πτήση. «Είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη και περνάμε στην πράξη», είπε. Το ταξίδι θα διαρκέσει 7 ημέρες. Δεν προβλέπεται προσγείωση στο φεγγάρι. Το διαστημόπλοιο πρόκειται να κάνει τον γύρο της Σελήνης σε ύψος 100 χλμ. και οι τουρίστες θα είναι σε θέση να τη δουν και από την πίσω, σκοτεινή πλευρά.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής μόνο 24 αστροναύτες της NASA είχαν αυτή την εμπειρία. Η τιμή του εισιτηρίου για ένα τέτοιο ταξίδι αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια!


Αλιγάτορας επιτίθεται σε περιπολικό

Μα κανένας να μη συμπαθεί τους αστυνομικούς και τα περιπολικά; Μα κανένας; Ούτε καν τα ζώα; Μυστήριο πράγμα δεν συμφωνείτε;




Τυρί φτιαγμένο από μητρικό γάλα!

Όχι κατσικίσιο, ούτε πρόβειο αλλά εξ' ολοκλήρου ανθρώπινο και μητρικό ήταν το τυρί ή μάλλον τα τρία διαφορετικά τυριά τα οποία εκτέθηκαν στην Michael Mut Gallery της Νέας Υόρκης το διάστημα από 28 Απριλίου έως 1η Μαΐου.

Δημιούργημα της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Miriam Simun, τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα έκθεσης με την ονομασία «The Lady Cheese Shop» («το μαγαζί με το γυναικείο τυρί», σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση).
Στόχος της δημιουργού ήταν να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ηθική της σύγχρονης βιοτεχνολογίας καθώς και με τους τρόπους με τους οποίους αυτή μεταμορφώνει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.

Προκειμένου να φέρει σε πέρας το πείραμα, η Miriam στρατολόγησε τρεις εθελόντριες λεχώνες, διατεθειμένες να προσφέρουν για χάρη της έκθεσης μέρος από το γάλα τους, γάλα το οποίο έμελλε εν συνεχεία να υποστεί την κατάλληλη διαδικασία και να γίνει τυρί.

«Και ήταν γευστικό;» θα αναρωτηθείτε. Εάν κρίνουμε από τα σχόλια όσων δοκίμασαν, μάλλον ήταν.

Ωστόσο, η εν λόγω γκαλερί δεν είναι η πρώτη που σερβίρει στους επισκέπτες της γαλακτομικά ανθρώπινης προέλευσης. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχαν κάνει πριν μήνες ένας σεφ στη Νέα Υόρκη (που πουλούσε τυρί φτιαγμένο από το γάλα της ίδιας της γυναίκας του) και ένας παγωτατζής στο Λονδίνο (που αγόραζε μητρικό γάλα και το έκανε παγωτό).



Λίμνη γεμάτη μέδουσες

Εκατομμύρια μέδουσες ζουν σε μια ιδιόμορφη λίμνη στα νησιά Παλάου και προσφέρουν ένα πραγματικό υπερθέαμα στους επισκέπτες. Καθημερινά κοπάδια από μέδουσες κινούνται κατά μήκος της λίμνης, σε μια κίνηση που είναι ορατή τόσο από τις ακτές όσο και από τον αέρα. Η συγκεκριμένη λίμνη είναι παράκτια και επικοινωνεί με τη θάλασσα με υπόγεια τούνελς, ωστόσο είναι απομωνομένη, καθώς οι μέδουσες της λίμνης είναι διαφορετικές από τις μέδουσες της παράπλευρης θάλασσας, που απέχει λίγα μόνο μέτρα. Ωραία να τη βλέπεις αλλά για βουτιά δεν θα το συνιστούσαμε!




Νικητής με διαφορά... μύτης

Ένας πολύ πρωτότυπος διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Λάγκενμπρουκ της Γερμανίας.


Για να λάβει κάποιος μέρος δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ούτε να κάνει καλή προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι... να έχει μεγάλη μύτη.

Ο φετινός διαγωνισμός της μακρύτερης μύτης θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι λαμβάνουν υπ’ όψη τους τόσο το μήκος, όσο και το πλάτος της μύτης και ζητούν και από καινούριους διαγωνιζόμενους να πάρουν μέρος, καθώς έχουν βαρεθεί να βλέπουν συνέχεια τις ίδιες… μύτες.

Μάλιστα πιστεύουν ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει η μύτη που ψάχνουν, αλλά δεν την έχουν βρει ακόμα.

Όσον αφορά στους κατόχους του ρεκόρ του διαγωνισμού, στους άντρες τη μεγαλύτερη μύτη την έχει ο Josef Dewold, με μήκος σχεδόν 13 εκατοστά και στις γυναίκες η Margot Sikora με κάτι περισσότερο από 10 εκατοστά.
 
 

71.488 θερμίδες σε ένα ταψί «λαζάνια»

Αποστολή τους είναι να φτιάχνουν (και μετά να τρώνε) τα πιο παχυντικά φαγητά στον κόσμο. Ο λόγος για μια ομάδα Καναδών «καλοφαγάδων», αποφασισμένων να πεθάνουν από χοληστερίνη.

Εφιάλτης κάθε διαιτολόγου, οι εν λόγω κύριοι (οι οποίοι ανεβάζουν βίντεο από τις «περιπέτειές» τους στον ιστοχώρο EpicMealTime.com) αψηφούν κάθε έννοια υγιεινής διατροφής. Αφαιρούν τα λαχανικά, αγνοούν τα φρούτα, προσθέτουν βούτυρο, τσιγαρίζουν, τηγανίζουν, γαρνίρουν με λίπος και εκτοξεύουν τις θερμίδες στο κόκκινο, φτιάχνοντας φαγητά σωστό τσιμεντόλιθο για το στομάχι.


Χαρακτηριστικό υπήρξε το τελευταίο επεισόδιο του EpicMealTime.com, στο πλαίσιο του οποίου, η ομάδα κατόρθωσε να χωρέσει 71.488 θερμίδες και περίπου 5,5 κιλά λίπους μέσα σε... ένα ταψί «λαζάνια» το οποίο και έφαγε.

Η αποστολή δεν ήταν εύκολη. Για την παρασκευή της εν λόγω θερμιδικής βόμβας (η οποία μπορεί να ονομάζεται από τους εμπνευστές της λαζάνια αλλά επί της ουσίας δεν είναι, καθότι δεν περιέχει ζυμαρικά) χρειάστηκαν: 45 μπέργκερ, τυρί, ουίσκι, σάλτσες, μερικές δεκάδες τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού και περισσότερες από 100 φέτες μπέικον.

Οι αχόρταγοι «σεφ» πήραν ένα βαθύ ταψί, τοποθέτησαν μέσα σε αυτό διαδοχικά σε στρώσεις όλα τα υλικά (στη βάση μπέργκερ και από πάνω μια στρώση μπέικον πασπαλισμένη με σως και τυρί, και μετά ξανά μπέργκερ, και μετά ξανά μπέικον κ.ο.κ.) και το έβαλαν στο φούρνο.

Το αποτέλεσμα κατέληξε να «ζυγίζει» περίπου 71.488 θερμίδες και να αντιστοιχεί σε 30 ατομικές μερίδες φαγητού κάθε μία από τις οποίες έχει περίπου 2.382 θερμίδες. Συγκριτικά, να σημειωθεί πως μια γυναίκα βάρους 65 κιλών, εάν θέλει να μείνει στα κιλά της, δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 2.300 θερμίδες ημερησίως.

Το υπουργείο υγείας προειδοποιεί: Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.




Ψηφίστε τον... κατάδικο της ημέρας


Έχει τη φήμη του πιο σκληρού σερίφη των ΗΠΑ και σίγουρα διεκδικεί και τη φήμη του πιο πρωτότυπου.


Ο λόγος για τον σερίφη Joe Arpaio, από την περιοχή Μαρικόπα στην Αριζόνα, ο οποίος αποφάσισε να κάνει πιο... διαδραστικό το έργο της αστυνομίας, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίζουν για τον αγαπημένο τους κατάδικο, μέσω της ιστοσελίδας του αστυνομικού τμήματος.

Η διαδικασία είναι απλή, οι χρήστες επισκέπτονται το συγκεκριμένο site, βλέπουν τις φωτογραφίες των συλληφθέντων και ψηφίζουν τον καλύτερο!

Ο ίδιος τονίζει πως στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το έργο της αστυνομίας, αλλά και να ενημερώσει το κοινό για τους διάφορους τοπικούς παραβάτες του νόμου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον συγκεκριμένο σερίφη, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στις ΗΠΑ το 1993, όταν έφτιαξε φυλακή από... σκηνές. Πλέον η φυλακή Tent City «φιλοξενεί» περίπου 2.000 κρατούμενους.

Επίσης, έχει γίνει γνωστός για την τακτική του να αναγκάζει τους φυλακισμένους να φοράνε ροζ εσώρουχα και να χρησιμοποιεί ροζ χειροπέδες.


Σαμουράι κόβει στα δύο σφαιρίδιο με το σπαθί

Δείτε τον Σαμουράι Isao Machii, να κάνει το αδύνατο… δυνατό. Με το σπαθί του καταφέρνει να πετύχει και να κόψει στα δύο ένα πλαστικό σφαιρίδιο που εκτοξεύτηκε από αεροβόλο όπλο…




Κόκκινος Θερμαϊκός

Μια κόκκινη κηλίδα, που μοιάζει με μπογιά που χύθηκε στη θάλασσα, εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα κατά μήκος της παλιάς και της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας για μία ακόμη φορά ένα αποκρουστικό θέαμα σε όσους αναζητούν λίγη ηρεμία “παρά θίν’ αλός”.
Το φαινόμενο λέγεται “ερυθρά παλίρροια” και έχει καταγραφεί ήδη από την εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου. Εμφανίζεται σε ποτάμια και κλειστούς όρμους, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντούν οι Θεσσαλονικείς περπατώντας κατά μήκος της παραλίας δίπλα στον Θερμαϊκό.

“Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν”, όπως εκτιμούν οι βιολόγοι. Εμφανίζεται μάλιστα τη θερινή και τη φθινοπωρινή περίοδο. Η ανάπτυξη αυτών των μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών ευνοείται από το φως, τα θρεπτικά άλατα, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη διοχέτευση λιπασμάτων και υγρών αποβλήτων στον θαλάσσιο χώρο.

Η διεθνής πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μόνιμη παρακολούθηση των θαλάσσιων συστημάτων. Πάντως, σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνου Φυτιάνου, “το φαινόμενο είναι συνηθισμένο για την περιοχή του Θερμαϊκού και συνήθως διαρκεί 3-4 εβδομάδες”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου