Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο7

Τεσσάρων ετών και τρώει για... έξι ανθρώπους
Ο χαριτωμένος Ισπανός και το ντουλαπόσπιτό του (Βίντεο)
Ανακαλύφθηκε μυρμήγκι τέρας
Το κορίτσι-ορχήστρα (Βίντεο)
Xιλιάδες περιτομές στις Φιλιππίνες για... ένα ρεκόρ Γκίνες
Ο χειρότερος κουμπάρος στην ιστορία! (Βίντεο)
Αναστήθηκε λίγο πριν τη κηδεία της!
Φίλε μάλλον κόβεσαι για το δίπλωμα (Βίντεο)
Διαθήκη Κροίσου εκτελείται 92 χρόνια μετά
Αυτοκτόνησε λόγω «προφητείας»
Κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεν του έδωσαν τα ναρκωτικά που πλήρωσε
Στα δικαστήρια λόγω... στυτικής δυσλειτουργίας



Τεσσάρων ετών και τρώει για... έξι ανθρώπους

Η 91 κιλών (!) Σουμάν Χατούν από την Ινδία έχει καταδικάσει στην πείνα την φτωχή υπόλοιπη οικογένειά της. 

Η όρεξή της μοιάζει ακόρεστη και όταν δεν της δίνουν φαγητό, κλαίει μέχρι αποπληξίας, κυλιέται στο πάτωμα και τρώει λάσπη. Με ύψος μόλις ένα μέτρο και βάρος 91 κιλά, η 6χρονη Σουμάν Χατούν από την Ινδία είναι ίσως το παχύτερο κορίτσι στον κόσμο και ζυγίζει όσο πέντε παιδιά της ηλικίας της. Για να την ταΐζουν, οι γονείς της που είναι φτωχοί αγρότες αναγκάζονται να αφήνουν τα άλλα τέσσερα παιδιά τους να πεινάνε!

Η Σουμάν καταβροχθίζει δύο γιγαντιαίο πιάτα ρύζι, δύο βαθιά πιάτα με τηγανητό ψάρι, δύο τηγανητά αυγά και μερικές ομελέτες – και αυτά για μεσημεριανό, μετά από δύο πρωινά γεύματα, με μπισκότα, μπανάνες, ρύζι και αυγά.

Η μητέρα της Μπέλι Μπίμπι δεν είναι σίγουρη ακριβώς πόσο τρώει η κόρη της γιατί αμέσως μετά το μεσημεριανό πηγαίνει ασθμαίνοντας στους γείτονες και ζητιανεύει κι άλλο φαγητό

«Πεινάει συνέχεια και το μόνο που κάνει είναι να κλαίει. Δεν μου αρέσει να βλέπω την κόρη μου τόσο λυπημένη και για αυτό την ταΐζω. Τι θα έπρεπε να κάνω;», λέει η 32χρονη.

Ο πατέρας της Σουμάν, Τζαλάλ κερδίζει μόλις 14,5 ευρώ την εβδομάδα ως αγρότης, τα οποία ξοδεύει σχεδόν εξ ολοκλήρου για σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την απληστία της 6χρονης, αφήνοντας συχνά την υπόλοιπη οικογένεια πεινασμένη.

«Το γάλα είναι ακριβό στην Ινδία και δεν μπορούσα να της αγοράζω όσο ήθελε όταν ήταν μικρή. Η μοναδική μου επιλογή ήταν να της δίνω λιωμένους σπόρους με την ελπίδα να χορτάσει. Ίσως φταίω εγώ γιατί έως δύο ετών ζύγιζε μόλις 24 κιλά.», εξηγεί.

Σε μία εβδομάδα, η Σουμάν χλαπακιάζει την εκπληκτική ποσότητα των 14 κιλών ρύζι, οκτώ κιλών πατάτες, οκτώ κιλών ψάρι και περίπου 180 μπανάνες, καθώς και τα αγαπημένα της γλυκά και πίτες με κρέμα.

Το ανησυχητικά παχύσαρκο παιδί καταναλώνει αρκετό φαγητό για να θρέψει μια μέση οικογένεια τεσσάρων ατόμων και πάλι παραπονιέται στους απελπισμένους γονείς του ότι το ξελιγώνουν της πείνας. Δεν αθλείται καθόλου και, όταν περπατήσει για περισσότερο από ένα λεπτό εξαντλείται και καταρρέει στο πάτωμα κάθιδρη. Περνάει ολόκληρη την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση ή παρακολουθώντας την 13χρονη αδερφή της που έχει το μισό της βάρος να παίζει στην παιδική χαρά.

«Έχω προσπαθήσει τα πάντα για να ελέγξω την όρεξη της Σουμάν, αλλά κλαίει τόσο πολύ που δεν έχω άλλη επιλογή παρά να υποκύπτω στις απαιτήσεις της. Προσπάθησαν να είμαι αυστηρή, αλλά χτυπιέται στο πάτωμα, την ανοίγει η μύτη από το κλάμα και τρώει λάσπη.», λέει η μητέρα της.

Ο οικογενειακός γιατρός της οικογένειας ο οποίος παρακολουθεί την Σουμάν από τότε που γεννήθηκε, επισημαίνει ότι είναι ώρα πι γονείς να πάρουν το θέμα πραγματικά σοβαρά. «Αν συνεχίσει να τρώει με αυτούς τους ρυθμούς κινδυνεύει πολύ σύντομα να πάθει καρδιακή προσβολή», τονίζει.

Η ημερήσια «δίαιτα» της Σουμάν
Πρωινό αρ. 1 στις 7.00 π. μ. : 20 μπισκότα και 12 μπανάνες
Πρωινό αρ. 2 στις 9.30 π. μ. : δύο πιάτα ρύζι και πέντε αυγά
Δεκατιανό: 15 μπισκότα, 1-2 πακέτα πατατάκια (ή όποιο άλλο σνακ υπάρχει) και 10 μπανάνες
Μεσημεριανό στις 12 μ. μ. : 2 πιάτα ρύζι, 2 βαθιά πιάτα κάρυ με ψάρι και πατάτες, 2 ομελέτες και τουρσί
Απογευματινό: 10 γλυκά, 15 μπισκότα, 10 μπανάνες, 2 πακέτα πατατάκια
Βραδινό: 2 πιάτα ρύζι, 2 βαθιά πιάτα κάρυ με ψάρι και πατάτες και τσάτνεϊ ντομάτας.


Ο χαριτωμένος Ισπανός και το ντουλαπόσπιτό του

Ο Κρίστιαν Σάλερ είναι ένας φωτογράφος που ζει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το διαμέρισμά του θυμίζει περισσότερο… περιστερώνα παρά σπίτι. Ο Κρίστιαν όμως δούλεψε εντατικά και το μετέτρεψε σε ένα σπίτι που έχει τα πάντα μέσα σε… ντουλάπια.
Δεν φαντάζεστε για πόσα ντουλάπια μιλάμε. Δείτε και θα καταλάβετε…




Ανακαλύφθηκε μυρμήγκι τέρας

Τα απολιθώματα μυρμηγκιών που ζούσαν πριν 50 εκατομμύρια χρόνια, έφταναν τα 5,1 cm και είχαν φτερά, ανακαλυφθήκαν πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά από τον παλαιοντολόγο Bruce Archibald του Simon Fraser University στο British Columbia.

Αυτά τα μυρμήγκια έχουν βρεθεί στο παρελθόν, σε άλλο μέρος και όχι στην Αμερική. Παραμένει μυστήριο πώς έφτασαν εκεί.




Το κορίτσι-ορχήστρα




Xιλιάδες περιτομές στις Φιλιππίνες για... ένα ρεκόρ Γκίνες

Ένα ιδιότυπο «παιδικό πάρτι», οργανωμένο αποκλειστικά για αγόρια, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στις Φιλιππίνες. Εξαιρετικά επίπονη για τα παιδιά, η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα σε στάδιο στην πόλη Μαρικίνα ανατολικά της πρωτεύουσας Μανίλα, με τη συμμετοχή χιλιάδων μικρών Φιλιππινέζων οι οποίοι συνέρρευσαν εκεί, συνοδευόμενοι από συγγενείς τους, με στόχο να υποβληθούν σε εγχείρηση περιτομής.

Σε ρόλο οικοδεσπότη, δεκάδες ιατροί, κρατώντας όχι δώρα αλλά νυστέρια και δαγκάνες, υποδέχονταν τους προσκεκλημένους σε ειδικά διαμορφωμένες κλίνες ενώ η όλη διαδικασία συνοδευόταν όχι από παιδικά γέλια αλλά από γοερά κλάματα.

Χαρακτηριστικά, από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, περίπου 1.500 αγόρια είχαν περάσει από τα χέρια των ιατρών, ενώ κι άλλα περίμεναν στην ουρά.
Στόχος του εν λόγω «πάρτι περιτομής», όπως το ονόμασαν χαρακτηριστικά οι τοπικές αρχές, ήταν να προωθήσει την πρακτική της ασφαλούς περιτομής η οποία οφείλει να γίνεται από ειδικευμένους, επαγγελματίες ιατρούς και όχι από αυτοδίδακτους σκιτζήδες. Επιπλέον, η εν λόγω εκδήλωση επέτρεψε σε πολλές φτωχές οικογένειες να κάνουν δωρεάν μια εγχείρηση (εξαιρετικά διαδεδομένη στις Φιλιππίνες) η οποία διαφορετικά, θα τους κόστιζε περί τα 40 δολ..

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να εξαργυρώσει τον πόνο και τα κλάματα των παιδιών, η δημοτική αρχή της πόλης Μαρικίνα δήλωσε πως πρόκειται να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για το πολυπληθέστερο «πάρτι περιτομής» στον κόσμο.


Ο χειρότερος κουμπάρος στην ιστορία!

Όλες εσείς που ονειρεύεστε από μικρά κορίτσια την ιδεατή γαμήλια τελετή, με τον ιδεατό σύζυγο, στην ιδεατή τοποθεσία, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε εξασφαλίσει έναν… υποφερτό κουμπάρο.


Γιατί ο γκαφατζής κουμπάρος μπορεί να καταστρέψει την παραμυθένια σας ημέρα… μεγαλοπρεπώς κιόλας!




Αναστήθηκε λίγο πριν τη κηδεία της!

Από τον άλλο κόσμο στην κυριολεξία γύρισε η 88χρονη Maria das Dores κάτοικος της πόλης Ιπάντιγκα της Βραζιλίας, λίγη ώρα πριν από τη κηδεία της.
Η Dores είχε αρχικά εισαχθεί σε κλινική στην πόλη Ιπάντιγκα με τις αρτηρίες φραγμένες και προχωρημένο Αλσχάιμερ. Λίγη ώρα αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατό της, αφού δεν έβρισκαν πια κανένα ίχνος ζωής. Έτσι, το σώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, για να προετοιμασθεί για τη κηδεία της.

Την ώρα όμως που οι εργαζόμενοι του γραφείου τελετών, που είχε αναλάβει την κηδεία της Dores, την έβαλαν στο φέρετρο, η 88χρονη κινήθηκε και άρχισε να αναπνέει ξανά.
Έντρομοι οι συγγενείς της ηλικιωμένης μετέφεραν την 88χρονη ξανά στο νοσοκομείο, όπου νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος της.

Πλέον διενεργείται έρευνα για να βρεθεί πώς οι γιατροί έκαναν ένα τόσο τρομερό λάθος.
 

Φίλε μάλλον κόβεσαι για το δίπλωμα

Απλές οδηγίες προς υποψήφιους οδηγούς την ώρα της εξέτασης. Ο Πολωνός πρωταγωνιστής μας μάλλον κόπηκε. Στα σήματα!...
 


Διαθήκη Κροίσου εκτελείται 92 χρόνια μετά

Όταν ο Wellington Burt απεβίωσε το 1919 σε ηλικία 87 ετών, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, κανείς από την οικογένεια του δεν είχε υπολογίσει τους όρους που είχε βάλει ο άνδρας στη διαθήκη του.

Ο Wellington ήταν ένας πραγματικός Κροίσος, μέσα στους 10 πλουσιότερους Αμερικανούς της εποχής του και πριν ταξιδέψει για τον άλλο κόσμο, έβαλε ως όρο στη διαθήκη, η περιουσία του να μην μοιραστεί πριν περάσουν 21 χρόνια από το θάνατο του τελευταίου εγγονού του.

Και αυτό έγινε καθώς το τελευταίο του εγγόνι, η Marion Lansill πέθανε. Έτσι λοιπόν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί η διαθήκη

Εκτός από κάποια μικροεισοδήματα που άφησε στα παιδιά του, η υπόλοιπη περιουσία του δεσμεύτηκε με αυτό το πολύ περίεργο όρο.Οι μακρινοί του απόγονοι θα μοιραστούν την τεράστια περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι 12 τον αριθμό και αναμένεται να λάβουν από 3 έως 16 εκ. δολάρια έκαστος, ανάλογα με τη συγγενική σχέση.


Αυτοκτόνησε λόγω «προφητείας»

Τέλος στην ζωή του έδωσε ένας 70χρονος από την Ταϊβάν επηρεασμένος από τις προβλέψεις ενός «προφήτη» για επικείμενη καταστροφή της Ταϊβάν από ισχυρό σεισμό και τσουνάμι.
Ο 70χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον πέμπτο όροφο, σε προάστιο της Ταϊπέι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, έπασχε από κατάθλιψη και η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, αλλά και τις προβλέψεις ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι είναι προφήτης και προέβλεψε μια ανάλογη καταστροφή για την Ταϊβάν.

Ερευνα διεξάγεται για τον προφήτη αυτό που είναι γνωστός ως Καθηγητής Ουάνγκ. Οι προβλέψεις του προκάλεσαν πανικό σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έφτιαξαν καταφύγια σε κοντέινερ, τα οποία ο «προφήτης» ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλέστερα από κανονικά σπίτια.

Ο άντρας αυτός προέβλεψε πως ένα τεράστιο τσουνάμι θα πλήξει την Ταϊβάν στις 11 Μαΐου προκαλώντας το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Μετά την πρόβλεψη αυτή, εκατοντάδες καταφύγια χτίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Πούλι, στην κεντρική Ταϊβάν.


Κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεν του έδωσαν τα ναρκωτικά που πλήρωσε

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ένας 41χρονος Αμερικανός, ο οποίος είπε να ασκήσει τα δικαιώματά του ως καταναλωτής.

Ο άνδρας, από το Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας τηλεφώνησε στην αστυνομία για να παραπονεθεί ότι ενώ έδωσε 60 δολάρια, πήρε εμπόρευμα αξίας 20 δολαρίων.

Όμως, η καταγγελία του δεν αφορούσε... ζαρζαβατικά, αλλά κρακ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο thesmokinggun.com, ο άνδρας τηλεφώνησε στην αστυνομία παραπονούμενος ότι ο ντίλερ του τον κορόιδεψε, του έδωσε λιγότερο κρακ από ότι πλήρωσε και αρνούνταν να του επιστρέψει τα χρήματά του πίσω.

Πράγματι, η αστυνομία άκουσε την καταγγελία του και τον συνέλαβε...

Ο ίδιος ανέφερε ότι πριν πάρει τηλέφωνο, είχε καταναλώσει όλο το κρακ που αγόρασε κι ας το είχε πληρώσει ακριβά...


Στα δικαστήρια λόγω... στυτικής δυσλειτουργίας

Ένας υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μηνύθηκε από τη σύζυγό του, η οποία ζητεί αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική βλάβη, κατηγορώντας τον ότι δεν μπόρεσε να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα, γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Gulf News.
Η γυναίκα, της οποίας η εθνικότητα δεν έχει διευκρινιστεί, εξήγησε σε δικαστήριο του Ντουμπάι ότι το ζευγάρι δεν είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του γάμου του το 2008, προσθέτοντας ότι αργότερα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της έπασχε από στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η σύζυγος, εγκαταλελειμμένη, δήλωσε ότι ο σύζυγός της δεν είχε ικανοποιήσει τις ανάγκες της. Αλλά "λόγω των συντηρητικών αξιών και της κατάστασης της γυναίκας στην κοινωνία, παρέμεινα σιωπηλή και προσπάθησα να προσαρμοστώ προσευχόμενη να βελτιωθεί η κατάσταση", πρόσθεσε.

Η μηνύτρια ζητεί 45 εκατομμύρια ντίρχαμ (12,25 εκατ. δολάρια) ως αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της την είχε αναγκάσει να εγκαταλείψει την εργασία της και της είχε στερήσει τα κοσμήματά της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου