Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο9

Η Πύλη της Κολάσεως με φωτιές 40 ετών! (Βίντεο)
Πιο αδύναμη η γενιά του «Facebook» 
8χρονος δοκιμαστής παιχνιδιών ~ Η ιδανική δουλειά... (Βίντεο)
Αθωώθηκε επειδή ήταν δαιμονισμένη!
Παρακολουθήστε τη συντριβή ενός κομήτη με τον Ήλιο (Βίντεο)
Έριξε φίδια στο σπίτι και στο ΙΧ του θείου του!
Απίστευτα έπιπλα που μεταμορφώνονται! (Βίντεο)
Θα γίνει μητέρα με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της!
Έβαλε 70 ανάμενα τσιγάρα στο στόμα του (Βίντεο)
Καλύτερη σεξουαλική ζωή έχουν οι... άθεοι
Πάρτι με ολόγυμνους που παίζουν βιντεοπαιχνίδια (Βίντεο)
Κρατούμενοι έστησαν μπαρ μέσα στη φυλακή!
Ανακατασκευή αρχαίου ηλιακού υπερόπλου του Αρχιμήδη (Βίντεο)


Η Πύλη της Κολάσεως με φωτιές 40 ετών!

Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο.

Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπέυθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι σκέφτηκαν έναν... ανορθόδοξο τρόπο γαι να σταματήσουν την καταστροφή: του έβαλαν φωτιά!

Από τότε έχουν περάσει 39 χρόνια και οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ντόπιους. Γι αυτούς ο κρατήρας Νταρβάζα , όπως ονομάζεται, είναι είναι η "Πύλη της Κολάσεως"!

Θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια "ανώτερη" δύναμη!
 

 
 
Πιο αδύναμη η γενιά του «Facebook»
 
Η εποχή της τεχνολογίας δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνεται. Τα παιδιά γίνονται σταδιακά πιο αδύναμα και πιο ανίκανα να εκτελέσουν σωματικές δραστηριότητες σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων γενεών, εξαιτίας της online ζωής. Τα βιντεοπαιχνίδια, οι υπολογιστές και τα κινητά έχουν αντικαταστήσει τις υπαίθριες και φυσικές δραστηριότητες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκάβιν Σάντερκοκ, του πανεπιστημίου Έσεξ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο παιδιατρικό περιοδικό «Acta Paediatrica», έκαναν συγκριτική μελέτη για το πόσο δυνατά ήταν 315 δεκάχρονα αγόρια το 2008, σε σχέση με μια ομάδα 309 παιδιών ίδιας ηλικίας πριν μια δεκαετία, το 1998. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά της νέας γενιάς, που είναι πλέον πιο εθισμένα στο διαδίκτυο και στη σύγχρονη τεχνολογία, κάνουν λιγότερες γυμναστικές ασκήσεις , σε σχέση με τα παιδιά μόλις πριν μια δεκαετία, καθώς έχουν λιγότερη δύναμη στα χέρια και στο σφίξιμο (κατά μέσο όρο μείωση 26% και 7% αντίστοιχα). Ο μέσος δείκτης σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος) των παιδιών δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει μέσα σε αυτή τη δεκαετία, πράγμα που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υποδηλώνει ότι τα παιδιά με το πέρασμα του χρόνου χάνουν σε μυς και κερδίζουν σε λίπος και πάχος. Την ίδια στιγμή μόνο ένα στα 20 παιδιά, δεν μπορούσε να κρεμαστεί από μια «μπάρα» το 1998, το 2008 το ποσοστό είχε διπλασιαστεί (ένα στα δέκα ή 10%). Άλλο ένα στα δέκα παιδιά (ακόμα 10%) αρνήθηκε ακόμα και να δοκιμάσει να κρεμαστεί κάτω από την «μπάρα»,σήμερα, ανεβάζοντας έτσι σε 20% τον συνολικό αριθμό όσων παιδιών δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με την άσκηση, γεγονός που χαρακτηρίστηκε «αληθινά σοκαριστικό» από τους ερευνητές.
Η νέα μελέτη εγείρει νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απομάκρυνσης των νέων από τις σωματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και αναδεικνύει την ανάγκη τα παιδιά να γυμνάζονται περισσότερο. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά διαχρονικά γίνονται λιγότερο ικανά από φυσική/σωματική άποψη λόγω της ολοένα πιο καθιστικής ζωής τους. Οι ερευνητές καλούν να δοθεί περισσότερη έμφαση στο μάθημα της γυμναστικής σε όλα τα σχολεία και καλούν τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την προώθηση αθλητικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων στη νεολαία.
 
 
8χρονος δοκιμαστής παιχνιδιών ~ Η ιδανική δουλειά...
 
Μπορεί να είναι μόλις 8 χρονών, έχει όμως ήδη τη δουλειά των ονείρων του. Ο James Childs είναι δοκιμαστής για τα παιχνίδια Ben 10 πριν εκείνα βγουν προς μαζική παραγωγή, ενώ πληρώνεται μηνιαίως σε παιχνίδια, αλλά μπορεί να κάνει και τις δικές του προτάσεις και παρατηρήσεις.


Ο μικρός James προσελήφθη σε αυτή τη δουλειά, αφού κέρδισε σε έναν διαγωνισμό στον οποίο τα παιδιά έπρεπε να στείλουν ένα γράμμα στην εταιρία Bandai και να γράφουν γιατί πρέπει να πάρουν αυτή τη δουλειά. Ο James έστειλε ένα ποίημα και μια ζωγραφιά, ενώ συμπεριέλαβε και μια φωτογραφία του που ήταν ντυμένος ως Ben 10.

Όπως λέει ο πατέρας του, Wayne Childs, αυτό θα τον βοηθήσει με την δυσλεξία του και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Ο 8χρονος πολλά από τα παιχνίδια που παίρνει από την εταιρία τα χαρίζει στο τοπικό δημοτικό σχολείο, ενώ άλλα στο παιδικό νοσοκομείο της περιοχής.
 

 
 
Αθωώθηκε επειδή ήταν δαιμονισμένη!
 
Ελεύθερη αφέθηκε μια 20χρονη κοπέλα, η οποία μαχαίρωσε επανειλημμένως την μητέρα της την ώρα που κοιμόταν, καθώς ο δικαστής δέχθηκε ότι πίστευε πως ενεργούσε υπό τις οδηγίες ενός πνεύματος που την είχε κυριεύσει.


Η Lorraine Mbulawa φορούσε σκούρα ρούχα, γάντια και μια χειροποίητη κουκούλα, και επιτέθηκε στην μητέρα της με ένα κουζινομάχαιρο στο σπίτι τους στο Braunstone Firth του Leicester.

Η 43χρονη γυναίκα, κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της αρπάζοντας το μαχαίρι από την κόρη της, αφού όμως πρώτα είχα υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια.
Όταν έγινε η επίθεση η Loraaine ήταν 18 ετών. Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν είναι τρελή, και οι ένορκοι συμφώνησαν ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε.

Παρόλα αυτά, η Loraaine καταδικάστηκε μόνο σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και 120 ώρες κοινωνικής εργασίας. Όπως υποστήριξε ο δικαστής Justice Keith, η κοπέλα πιστεύει πολύ στη μαγεία και νόμιζε πως την είχε κυριεύσει το πνεύμα της νεκρής γιαγιάς της την ώρα της επίθεσης.
 
 
Παρακολουθήστε τη συντριβή ενός κομήτη με τον Ήλιο
 
Ενώ εμείς απολαμβάνουμε τις ακτίνες του κάποιοι άλλοι «πλάνητες» όχι και τόσο τυχεροί πλησιάζουν κοντά του και απο κει ... είναι παρελθόν. Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο με κομήτη να διαλύεται στην δύναμη του ήλιου. Παρόλο που η NASA δηλώνει, ότι κανείς δεν μπορεί να δει πραγματικά τον κομήτη να χτυπάει τον Ήλιο. Η έκρηξη που ακολούθησε δίνει μια αρκετά καλή ιδέα για το τι συμβαίνει.
 


 
Έριξε φίδια στο σπίτι και στο ΙΧ του θείου του!
 
Στιγμές τρόμου έζησε ένας 56χρονος από την Αλόννησο, όταν τον έζωσαν τα φίδια στην κυριολεξία! Ξαφνικά διαπίστωσε ότι στο σπίτι του κυκλοφορούσαν ερπετά, ενώ και όταν προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, βρήκε άλλο ένα μέσα.


Όπως διαπιστώθηκε, ο 29χρονος ανιψιός του με τον οποίο είχε διαφορές, θέλησε να τον εκδικηθεί στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο. Ο 29χρονος που είναι αγρότης, βρήκε στο κτήμα του τρία φίδια και έριξε τα δυο από αυτά μέσα στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του θείου του και το τρίτο στο αυτοκίνητό του.

Ωστόσο, ο 56χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια των επικίνδυνων ερπετών και υπέβαλε μήνυση κατά του ανιψιού του και δράστη της κακόγουστης ενέργειας, ο οποίος συνελήφθη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση και απειλή και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
 
 
Απίστευτα έπιπλα που μεταμορφώνονται!
 
Εταιρεία επίπλων έφτιαξε τα πιο χρήσιμα έπιπλα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο σπίτι του. Πρόκειται για έπιπλα της εταιρείας Resource Furniture που έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στην εξέλιξη της τεχνολογίας.
 

 
 
Θα γίνει μητέρα με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της!
 
Μια περίεργη απόφαση και για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά της Νέας Νότιας Ουαλίας, δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα σε μια γυναίκα, να χρησιμοποιήσει το σπέρμα του νεκρού πλέον άνδρα της προκειμένου να μείνει έγκυος. Η Τζόσλιν και ο Μάρκ Εντγουαρντς, είχαν αποφασίσει να καταφύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και είχαν υπογράψει τα σχετικά έντυπα, μια μέρα πριν ο άντρας της βρει τραγικό θάνατο, έπειτα από πτώση από μπαλκόνι.
Η εξαγωγή του σπέρματος έγινε μετά τον θάνατο του Έντγουαρντς και η σύζυγος του θέλησε να μείνει έγκυος κάνοντας εξωσωματική γονιμοποίηση. Όμως χρειαζόταν η άδεια του δικαστηρίου, μιας και Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύεται η εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς την έγκριση του δότη. Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η κα Έντγουαρντς ήταν κληρονόμος του σπέρματος του συζύγου της όπως και της περιουσίας του.
Μόλις το δικαστήριο επέτρεψε την εξωσωματική, η κα Έντγουαρντς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την δικαστική απόφαση και δήλωσε πως «θα αποκτήσουμε το παιδί μας, όπως το ονειρευόμασταν».
 
 
Έβαλε 70 ανάμενα τσιγάρα στο στόμα του
 
Ένας Νεοϋορκέζος μουσικός έκανε παγκόσμιο ρεκόρ βάζοντας 70 αναμμένα τσιγάρα μέσα στο στόμα του σε 60 δευτερόλεπτα! Ο 55χρονος Ρίτσι Μάτζικ, μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του, κατανάλωνε για ορισμένες μέρες μόνο υγρά καθώς το στόμα του είχε σοβαρά τραύματα που δεν του επέτρεπαν να φάει.

«Είναι αηδία. Η γλώσσα μου είναι ναρκωμένη και η άκρη της με σκοτώνει. Αισθάνομαι σαν να έχει απολεπιστεί η γλώσσα μου», είπε ο ίδιος.

Έδωσε και το μήνυμα του στο τέλος: «Παρακαλώ μην καπνίζετε!»
Ενώ η γυναικά του που έχει κόψει πρόσφατα το τσιγάρο είπε: «Αισθάνομαι περίεργα και φοβισμένη για την υγεία του».



 
Καλύτερη σεξουαλική ζωή έχουν οι... άθεοι
 
Μια περίεργη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, οι άθεοι έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από αυτούς που πιστεύουν σε μια θρησκεία. Ο λόγος είναι, υποστηρίζει η έρευνα, ότι οι «άπιστοι» είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν για τις φαντασιώσεις τους, ενώ οι πιστοί, μετά την πράξη, νιώθουν ενοχές.


Η έρευνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο, Darrel Ray και τίτλο «Sex and Secularism», είχε ως δείγμα 14.500 άτομα. Όλοι όσοι ρωτήθηκαν, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, έκανα έρωτα περίπου με την ίδια συχνότητα. Άνθρωποι και των δύο ομάδων, άθεοι – πιστοί, παραδέχτηκαν πως αυνανίζονται, μόνο που στους δεύτερους η πράξη αυτή άφηνε πάντα ένα αίσθημα λύπης. Όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ερωτική τους ζωή, οι πιστοί έμειναν «μετεξεταστέοι», αντίθετα όταν ερωτήθηκαν για συναισθήματα ενοχής, πρώτοι βρέθηκαν άνθρωποι μιας αρκετά αυστηρής θρησκείας, οι Μορμόνοι. Ακολουθούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Πεντηκοστιανοί και οι Βαπτιστές. Το 22,5% των πιστών δήλωσαν ντροπιασμένοι για τον αυνανισμό, σε αντίθεση με το 5,5% των άθεων. Επίσης το 80% της πρώτης ομάδας είπαν πως νοιώθουν ένοχοι για μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη στη ζωή τους.

Ένα αρκετά ανησυχητικό στοιχείο είναι πως τα παιδιά σε πιστές οικογένειες, θα λάβουν τη σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση, κατά πάσα πιθανότητα, από την πορνογραφία, μιας και δεν νιώθουν την άνεση να μιλήσουν στους γονείς τους. Ο κ. Ray, δήλωσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να έχει αποτινάξει τα αισθήματα ενοχής απέναντι στο σεξ και στο μέλλον να έχει καλύτερη τη σεξουαλική ζωή».
 
 
Πάρτι με ολόγυμνους που παίζουν βιντεοπαιχνίδια
 
Μια νέα, "ροζ" και πολύ... πικάντικη μόδα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στη νεολαία της Νέας Υόρκης. Ομάδες νεαρών κυρίως ατόμων που τους αρέσει να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μαζεύονται σε σπίτια και επιδίδονται στην αγαπημένη τους ενασχόληση... ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ!


Αν και το πιθανότερο είναι πως το παρακάτω βίντεο, που σαρώνει αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, δεν είναι παρά ένας έξυπνος τρόπος να διαφημιστεί κάποιον προϊόν για βιντεοπαιχνίδια, δεν παύει να είναι άκρως... γαργαλιστικό!...




Κρατούμενοι έστησαν μπαρ μέσα στη φυλακή!

Ολόκληρο μπαρ με ποτά και τραπέζια μπιλιάρδου είχαν στήσει οι κρατούμενοι της φυλακής της Τσιουάουα στο Μεξικό, που εντόπισε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας.


Στο μπαρ που είχαν στήσει οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 200 μπουκάλια μπίρας, 20 μπουκάλια βότκας και 12 μπουκάλια τεκίλας, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Τσιουάουα, Κάρλος Γκονσάλες.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί σε όλους τους χώρους της φυλακής βρέθηκαν επίσης 50 αυτοσχέδιες κάμες, 180 δόσεις μαριχουάνας και 90 δόσεις ηρωινής αλλά και πολλά οικιακά ηλεκτρικά είδη.

Ο υποδιευθυντής της φυλακής, Φερνάντο Ορόπεσα, καθαιρέθηκε από τη θέση του και ενδέχεται να διωχθεί ποινικά.
Οι φυλακές του Μεξικού, όπου κρατούνται περίπου 222.000 άνθρωποι, είναι διαβόητες για τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούν στα κελιά αλλά και για τις συχνές εξεγέρσεις και ταραχές που σημειώνονται σε αυτές.


Ανακατασκευή αρχαίου ηλιακού υπερόπλου του Αρχιμήδη 

Κατασκευή από 5800 μικρούς καθρέπτες μεγέθους 1 τετραγωνικού εκατοστού, τοποθετημένοι έτσι, ώστε να δημιουργούνε θανατηφόρο ακτίνα! Βέβαια ο πρώτος διδάξας είναι ο Αρχιμήδης. Στο δεύτερο βιντεάκι, η θανατηφόρος ακτίνα χρησιμεύει και για το ψήσιμο λουκάνικων...








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου