Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σκοτώθηκε ο μικρότερος γιος του Καντάφι από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ (Βίντεο) + Όλες οι εξελίξεις


O 29χρονος 6ος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Saif al-Arab Gaddafi και τρία εγγόνια του, σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ μέσα στο σπίτι τους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης.

O ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι βρισκόταν εκείνη την ώρα μαζί με την γυναίκα του στην οικία του γιού του...
 στην πόλη της Τρίπολης και για το λόγο αυτό υπήρξε επίθεση από αέρος με τουλάχιστον τρεις πυραύλους το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι καλά στη υγεία του χωρίς να έχει χτυπηθεί όπως και η γυναίκα του. Παρ' όλα αυτά υπάρχουνε τραυματισμοί άλλων ατόμων που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης.

Ο 29χρονος ήταν σπουδαστής στη Γερμανία.
















Πηγή: Αλ Τζαζίρα


"Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ο νόμος της ζούγκλας", είπε σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, οικίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο μικρότερος γιος του Σαίφ αλ-'Αραμπ, 29 ετών φοιτητής στη Γερμανία και τρία από τα εγγόνια του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ.

Ο Ιμπραήμ, που αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν στο χώρο την ώρα του βομβαρδισμού από τρεις πυραύλους, αλλά δεν τραυματίστηκε, συνέχισε τις δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, που προηγουμένως είχαν μεταφερθεί και εξετάσει το χώρο της επίθεσης, τονίζοντας ότι " Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών ".

Αντίθετα αναφορές από τη Βεγγάζη κάνουν λόγο για πανηγυρισμούς με κορναρίσματα και πυροβολισμούς στον αέρα, από τους αντικαθεστωτικούς, μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση της Νατοϊκής επιδρομής.

" Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρις ενός, αν είναι αυτό που μας απομένει ", είπε ο Μούσα Ιμπραίμ και συμπλήρωσε " ο ηγέτης μας χθες προσέφερε ειρήνη στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ σήμερα μας απάντησε ".





Το ΝΑΤΟ αρνείται ότι η επιδρομή είχε στόχο τον Καντάφι ή την οικογένειά του

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

"Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια ", ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.



Ο ΟΗΕ απομακρύνει το προσωπικό του

Σε απομάκρυνση του προσωπικού του από την Τρίπολη προχωρά ο ΟΗΕ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, καθώς ο όχλος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο αντιδρώντας στην είδηση για το θάνατο ενός από τους γιους του Καντάφι σε επιδρομή του ΝΑΤΟ. Τον Λίβυο πρέσβη απελαύνει το Λονδίνο μετά τις αναφορές για σημαντικές ζημιές στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές σε άλλα κτίρια διπλωματικών αποστολών.

Το BBC ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη προχώρησαν στην απόφαση να απομακρύνουν όσους ξένους υπαλλήλους του έχει τοποθετήσει στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Tο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε διορία 24 ωρών στον Λίβυο πρέσβη να εγκαταλείψει τη Βρετανία, έπειτα από τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση του όχλου στη βρετανική πρεσβεία.

Ο Βρεατνός ΥΠΕΞ Γουίλιαμ Χέιγκ ανέφερε πως το καθεστώς του Καντάφι παραβίασε τη Συμφωνία της Βιέννης, καθώς δεν προστατεύτηκαν τα κτίρια των διπλωματικών αποστολών. Ο Γ. Χέιγκ καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις και στα υπόλοιπα κτίρια των ξένων αποστολών.

Οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις έχουν απομακρύνει ήδη το διπλωματικό τους προσωπικό από τη Λιβύη την περίοδο που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε επίσης πως καπνός βγαίνει και από το κτίριο της ιταλικής πρεσβείας.

Η είδηση ότι ο νεότερος από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Άραμπ, και τρία από τα εγγόνια του έχασαν τη ζωή τους όταν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν κτίριο στην Τρίπολη πυροδότησε οργισμένες διαδηλώσεις στην Τρίπολη, που κινήθηκαν κυρίως εναντίον των κτιρίων των ξένων διπλωματικών αποστολών.

Στο κτίριο την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα πάντα με τη λιβυκή κυβέρνηση, βρισκόταν και ο ίδιος ο Καντάφι, χωρίς όμως να τραυματιστεί. Το ΝΑΤΟ αρνείται ότι ο στόχος της επιδρομής ήταν ο Καντάφι ή μέλη της οικογένειάς του, επιμένοντας πως οι στόχοι των επιχειρήσεων είναι μόνο στρατιωτικής φύσης.


Συνεχίζονται οι επιθέσεις στους αντικαθεστωτικούς

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να προωθηθούν στην πόλη Ζιντάν, στα νοτιοδυτικά της λιβυκής πρωτεύουσας, επιτιθέμενοι στις εκεί θέσεις των αντικαθεστωτικών.

Όπως ανέφεραν αντικαθεστωτικοί στο Reuters, οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν με πυράλους στο Ζιντάν: «Ο στρατός προσπαθεί να προωθηθεί από τα ανατολικά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίχνουν στην τύχη πυραύλους και βλήματα όλμων στην πόλη» ανέφερε κάτοικος στο πρακτορείο.
Συγκρούσεις αναφέρονται και στην περιοχή αλ-Ραγιάινα, στα ανατολικά της Ζιντάν.

Παράλληλα, και την Κυριακή οι επιθέσεις των δυνάεμρων του Καντάφι «πέρασαν» και τα σύνορα με την Τυνησία: Πυρά έφτασαν στα περίχωρα της μεθοριακής πόλης Ντεχίμπα, στην τυνησιακή πλευρά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου