Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Φίλοι» των Ισλαμιστών στην Αθήνα


Ερωτήματα για το ρόλο συγκεκριμένων "ανθρωπιστικών" οργανώσεων γεννά η πληροφορία που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» και αναδημοσίευσε η τουρκική «Zaman»:

Η ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ, στην οποία ανήκει το πλοίο «Ναβί Μαρμαρά» που δέχθηκε ρεσάλτο των Ισραηλινών όταν επιχείρησε να προσεγγίσει το λιμάνι της Γάζας στις 31 Μαΐου 2010, ετοιμάζει νέα αποστολή, μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις 12 Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα!
 Στο μεταξύ, έχει ανοίξει νέος γύρος έντασης μεταξύ Αγκυρας - Τελ Αβίβ, καθώς Τούρκοι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να σαλπάρουν για το Ισραήλ εντός του Μαΐου, σε μία αποστολή που ονομάζουν «Στολίσκος της Ελευθερίας ΙΙ», εις μνήμην των 9 νεκρών του «Ναβί Μαρμαρά».

Στο Ισραήλ συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου άφησε να εννοηθεί ότι αν ο στολίσκος πλησιάσει στη Λωρίδα της Γάζας θα αναχαιτιστεί.

Οι Τούρκοι είναι προφανές ότι έχουν λόγους να επιδιώκουν ένταση με το Ισραήλ, την ώρα που οι εξεγέρσεις εναντίον αυταρχικών καθεστώτων απειλούν με γενική αποσταθεροποίηση τη Μέση Ανατολή.

Το ερώτημα είναι εάν στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ασκήσουν εξωτερική πολιτική αντί του υπουργείου Εξωτερικών και ποιος θα τους σταματήσει...

Α.Φ. ~ agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου