Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Οι δολοφονημένοι αστυνομικοί απαιτούν δικαιοσύνη ~ Προσαγωγές Ρώσων και Αλβανών μαφιόζων


Την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη φαίνεται πως έχουν βρει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση έχει προχωρήσει και ήδη στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα, που φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή στην ιστορία.

Οι ίδιες «πηγές» αναφέρουν πως πρόκειται για...
 δύο Ρώσους από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δύο Αλβανούς ενώ σε σπίτι βρέθηκε και οπλισμός.

Η Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε θέλουν να «δέσουν» την υπόθεση και να καταφέρουν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τα τέσσερα άτομα. Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Ορισμένες από τις προσαγωγές έγιναν από την περιοχή του Μενιδίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προσαχθεί 7 με 8 άτομα ακόμη που συμμετείχαν σε σπείρα κλοπής αυτοκινήτων, οι οποίοι βοηθούσαν τους δράστες της συμπλοκής του Ρέντη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ασφάλεια Αττικής βρήκε την άκρη του νήματος στην υπόθεση συγκεντρώνοντας στοιχεία για μία συμμορία ποινικών που δραστηριοποιείται κυρίως στα δυτικά προάστια και η οποία είχε πραγματοποιήσει έξι ληστείες σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ μέλη αυτής της συμμορίας φαίνεται να είναι οι δράστες του μακελειού του Ρέντη.

Σχετικά στοιχεία φέρεται να συγκεντρώθηκαν και από την ανάλυση δεδομένων από την κλοπή οκτώ αυτοκινήτων – ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών – που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18:37 της 1ης Μαρτίου 2001 όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρεις δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επιβιβάστηκαν.

Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφ. Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα. Στις 18:50 στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισού, στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ενημέρωση:

Δύο Ρώσοι, ηλικίας 36 και 28 ετών, είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την 1η Μαρτίου, στου Ρέντη. Μάλιστα, ο ένας ήταν οδηγός του τζιπ που σήκωσε το καλάσνικοφ και εκτέλεσε τα δύο παιδιά της ΔΙ.ΑΣ.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα -και αυτοί ομογενείς από τη Ρωσία-, οι οποίοι δεν βρέθηκαν και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν φύγει από την Ελλάδα.  Μάλιστα, ένας Έλληνας, αμέσως μετά τη δολοφονία, τους παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και μαζί εξαφανίστηκαν.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ύστερα από την αξιοποίηση ευρημάτων, πληροφοριών, τεχνικών δεδομένων και εξέταση υπόπτων και μαρτύρων, προέκυψε ότι στη δολοφονία των δύο αστυνομικών συμμετείχαν δύο από τους προσαχθέντες, γεννημένοι στη Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς και δύο ακόμα Ρώσοι, για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζεται η έρευνα.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.
            


Τους φυγάδευσε Έλληνας 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τέσσερις  δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι και καταδιώκονταν προκειμένου να συλληφθούν, ύστερα από συντονισμένες, διαδοχικές και αναίμακτες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής και εξετάστηκαν 35 άτομα. Οι επιχειρήσεις έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.

Στη διαδικασία της έρευνας και της ανάλυσης πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών, συμμετείχαν η Ασφάλεια Αττικής, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στη συλλογή και εξερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων. 



Ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα στους συλληφθέντες

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στους ένδεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που μετά από καταδίωξη είχε καταλήξει σε αιματηρή συμπλοκή που κόστισε τη ζωή δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την δίωξη, δύο από τους συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή, που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο αστυνομικών. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι αποτυπώματα των δύο εντοπίστηκαν στην θαλάμη του Καλάνσικοφ που «γάζωσε» τους αστυνομικούς.  Για τις ίδιες κατηγορίες είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο από τους δράστες.  Τέσσερις διώκονται για την ληστεία στο Μενίδι, από όπου και είχε ξεκινήσει η τραγική καταδίωξη. Εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορία για "εγκληματική οργάνωση". Ο Εισαγγελέας απήγγειλε επίσης κατηγορία σε δύο συλληφθέντες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση ενώ η γυναίκα - σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία - διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή.  Η δικογραφία ανατέθηκε στην 16η Τακτική Ανακρίτρια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου