Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι λαθρομετανάστες πουλάνε την ηρωίνη + η σημερινή προσφορά τους στην Ελλάδα

Συνελήφθησαν νιγηριανοί έμποροι ναρκωτικών
Εξιχνιάστηκε διπλή ρατσιστική ανθρωποκτονία στα Λιόσια
Μακελειό μεταξύ ρατσιστών λαθρομεταναστών στη Λαμία
Στη «φάκα» λαθρομετανάστες με παραποιημένα εισιτήρια των ΚΤΕΛ Πάτρας
Φορτίο με 49 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας
Συνελήφθησαν κι άλλοι δυο Αλβανοί για κλοπές σε αντλιοστάσια
Χιλιάδες άδειες διαμονής μεταναστών έχουν "χαθεί"
Αφγανός «δραπέτευσε» από ψυχιατρική κλινική
Επικίνδυνες εστίες λοιμώξεων στο κέντρο των Αθηνών
Βούλγαροι οι διαρρήκτες των αντλιοστασίων
Τον άφησαν ελεύθερο και έκανε επτά διαρρήξεις!

Συνελήφθησαν νιγηριανοί έμποροι ναρκωτικών

Πωλούσαν τον «θάνατο» στο κέντρο της Αθήνας.Ο λόγος για τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Νιγηρίας, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια αστυνομικών, έπειτα από έρευνα που τους έγινε στην πλατεία Κολιάτσου.
Οι αστυνομικοί έβγαλαν λαβράκι, αφού οι τρεις δράστες είχαν πάνω τους 715,5 γραμμάρια ηρωίνης μισό γραμμάριο κοκαΐνης και μια ζυγαριά ακριβείας.




Εξιχνιάστηκε διπλή ρατσιστική ανθρωποκτονία στα Λιόσια

Εξιχνιάσθηκε από την ασφάλεια Αττικής, η ανθρωποκτονία 50χρονου Πακιστανού και του 24χρονου γιου του, στις 8 Απριλίου, στα Άνω Λιόσια, έξω από καταυλισμό αθίγγανων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι 23 ετών, γύφτος αλβανικής υπηκοότητας, και ομολόγησε ότι πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετική καραμπίνα.


Μακελειό μεταξύ λαθρομεταναστών στη Λαμία

Φόβους για βεντέτα μεταξύ αλλοδαπών διαφορετικών εθνικοτήτων εκφράζουν οι αστυνομικές αρχές στην Λαμία, μετά την αιματηρή συμπλοκή που διαδραματίσθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων εμβρόντητων κατοίκων στην κεντρική πλατεία Λαού μεταξύ Ρουμάνων και Αλβανών.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν η αιτία του καυγά που ξέσπασε εντελώς ξαφνικά, αλλά πιθανολογείται ότι υπήρχαν στη μέση λόγοι τιμής αφού λέγεται ότι η «πέτρα του σκανδάλου» ήταν τα… μάτια μιας γυναίκας κι αυτό κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τα επεισόδια! Η άγρια συμπλοκή ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν δυο ομάδες αλλοδαπών ήρθαν στα χέρια και άρχισαν να χτυπούν οι μεν τους δε με ρόπαλα και σιδεροσωλήνες!

Όταν έφθασαν άνδρες της Αστυνομίας ειδοποιημένοι από τους περίοικους, οι συμπλεκόμενοι διαλύθηκαν τρέχοντας στους δρόμους και μόνο ένας από αυτούς εντοπίστηκε αιμόφυρτος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λαμίας. Άλλος ένας από τους εμπλεκόμενους διακομίστηκε από φίλους του στο ίδιο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι. Ωστόσο, κανείς από τις δυο πλευρές δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση κι έτσι δεν έγιναν συλλήψεις.


Στη «φάκα» λαθρομετανάστες με παραποιημένα εισιτήρια των ΚΤΕΛ Πάτρας


Λαθρομετανάστες με παραποιημένα εισιτήρια εντόπισε πριν από λίγη ώρα ελεγκτής του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας. Οι παραβάτες βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια της Πάτρας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι λαθρεπιβάτες εντοπίστηκαν από τον ελεγκτή σε λεωφορείο της γραμμής 6 (Πανεπιστήμιο, Ρίο), επί της Πανεπιστημίου. Ο ελεγκτής κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, η οποία και προσήγαγε τους αλλοδαπούς στην Ασφάλεια της Πάτρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι λαθρομετανάστες είχαν σβήσει ακυρωμένα εισιτήρια που είχαν βρει και τα επαναχρησιμοποίησαν.
Πηγή: thebest


Φορτίο με 49 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας

Άλλη μια απόπειρα των «βαρόνων» της αλβανικής μαφίας να πλημμυρίσουν με μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης την ελληνική αγορά, έπεσε στο κενό όταν ο μεταφορέας που είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων.


Ο 30χρονος Αλβανός έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και συνοριοφυλάκων του Α’ τμήματος Δελβινακίου, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο. Μέσα στο πορτ μπαγκάζ του ιδιόκτητου αυτοκινήτου του, βρέθηκαν δύο σάκοι οι οποίοι περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 49 κιλών.

Ο νεαρός αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά στην μεθόριο από συμπατριώτες του των οποίων ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα και θα τα μετέφερε στην Αθήνα, όπου θα συναντούσε επίσης άγνωστό του Αλβανό και θα πληρωνόταν για την μεταφορά. Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Συνελήφθησαν κι άλλοι δυο Αλβανοί για κλοπές σε αντλιοστάσια

Δυο 24ωρα μετά την σύλληψη τριών Αλβανών οι οποίοι είχαν κλέψει 190 κιλά χαλκού από αντλιοστάσιο στην περιοχή του Καναλακίου στην Πρέβεζα, άλλοι δυο «κυνηγοί του χαλκού» -Έλληνες, αυτή τη φορά- έπεσαν στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και αποκαλύφθηκε η συμμετοχή τους σε τρεις κλοπές.


Οι δυο δράστες είχαν αρπάξει διάφορα ηλεκτρικά μηχανήματα από ένα αντλιοστάσιο, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και μία αποθήκη που είχαν διαρρήξει κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2010 έως τις αρχές του Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες και σε μια αποθήκη που διατηρούσε στην περιοχή της Πρέβεζας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές. Την ίδια ώρα, διατάχθηκε η διοικητική απέλαση δυο εκ των τριών Αλβανών που είχαν συλληφθεί για την κλοπή στο αντλιοστάσιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στην χώρα.


Χιλιάδες άδειες διαμονής μεταναστών έχουν "χαθεί"

Χιλιάδες άδειες διαμονής μεταναστών έχουν χαθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων σε όλη τη χώρα, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


Αυτό προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τους Δήμους όλη της χώρας και έχουν να κάνουν με απώλεια αδειών που προορίζονταν για μετανάστες που ζουν στη χώρα μας ή για έγγραφα τα οποία έχουν σχέση με αυτές τις καταθέσεις αιτήσεων.

Συγκεκριμένα 31.000 άδειες παραμονής έχουν δηλωθεί ως απολεσθέντες, ενώ 28.900 είναι τα απολεσθέντα έγγραφα που αναζητούν οι δήμοι.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο σε ποια χέρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή αυτές οι περίπου 60.000 άδειες. Μάλιστα, υπάρχει σκέψη ότι ίσως κρύβεται από πίσω κύκλωμα που εμπορεύεται άδειες παραμονής.


Αφγανός «δραπέτευσε» από ψυχιατρική κλινική


Πρόκειται για έναν 24χρονο Αφγανό, ο οποίος «δραπέτευσε» από την ψυχιατρική κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.


Πληροφορίες φέρουν τον λαθρομετανάστη να βρισκόταν εκεί μετά από αποκλίνουσα συμπεριφορά, που θεωρήθηκε επικίνδυνη για την κοινωνία, αλλά έφυγε σαν... κύριος χωρίς την συγκατάθεση των γιατρών.
H αστυνομία προσπαθεί από χθες το απόγευμα να τον εντοπίσει.
Πηγή: newsit.gr


Επικίνδυνες εστίες λοιμώξεων στο κέντρο των Αθηνών


Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δυο κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια εποπτών Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Κεντρικού και Νότιου Τομέα κ. Π. Παπαδόπουλο και με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.


Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε σωρεία υγειονομικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όσων διαμένουν στα κτήρια αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα. Συγκεκριμένα:

• Σε τετραώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 14 συγχρωτίζονται περισσότεροι από 150 αλλοδαποί-λαθρομετανάστες σε 240 τ.μ υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λόγω παραμέλησης καθαριότητας και αερισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Υπάρχει έντονη δυσοσμία, ρυπαρές εστίες και συσσωρευμένα άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα.

• Οι εξωτερικοί χώροι έχουν καλυφθεί με υλικά, προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι που κοιμούνται οι διαμένοντες.

• Το δάπεδο έχει καλυφθεί πλήρως από βρώμικα κλινοσκεπάσματα.

• Στον 2ο όροφο του κτηρίου λειτουργούν δύο χώροι θρησκευτικής λατρείας, οι οποίοι ήταν καθαροί.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο τριώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 6-8, στο οποίο διαμένουν περίπου 100 αλλοδαποί-λαθρομετανάστες, όπου η διαβίωση παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο κάτω από επικίνδυνα ανθυγιεινές συνθήκες.

Αναμένεται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντοπισμού των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ενημερωνόταν παράλληλα με τη διαδικασία των ελέγχων δήλωσε:

«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς πολλά κτήρια γίνονται «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών. Η δραματική αυτή κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος. Οφείλουμε όλοι στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτή την υγειονομική βόμβα και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία».


Βούλγαροι οι διαρρήκτες των αντλιοστασίων


Από τα τέλη Απριλίου, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου βρίσκονταν σε επιφυλακή για να βάλουν στο χέρι τα μέλη της σπείρας που είχε «ξεγυμνώσει» τα αντλιοστάσια της ευρύτερης περιοχής για να κλέψει καλώδια χαλκού, σωλήνες και άλλα εξαρτήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες την στιγμή που μετέφεραν τα κλοπιμαία από αντλιοστάσιο το οποίο είχαν χτυπήσει δυο φορές μέσα σε 12 ημέρες.

Το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Βούλγαροι, εντοπίστηκε στην περιοχή του Λούρου στην Πρέβεζα και το μικτό μπλόκο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του τμήματος Λούρου και του τμήματος Θεσπρωτικού έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Όμως, αυτός πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το φορτηγό σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Στο εσωτερικό της καρότσας βρέθηκαν καλώδια βάρους 200 κιλών και βέργες χαλκού, που είχαν κλαπεί την νύχτα της Δευτέρας από το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Λάμαρης στον Ωρωπό Πρέβεζας. Οι ίδιοι «κυνηγοί του χαλκού» είχαν διαρρήξει το αντλιοστάσιο και στις 5 Μαΐου και είχαν ξηλώσει δεκάδες καλώδια και εξαρτήματα, προκαλώντας ζημιές ύψους 200.000 ευρώ. Η προανάκριση απέδειξε ότι οι Βούλγαροι είναι οι δράστες της λεηλασίας και ενός ακόμη αντλιοστασίου στην ίδια περιοχή, ενώ ερευνάται αν οι ίδιοι διέρρηξαν τους τελευταίους δύο μήνες τα δύο αντλιοστάσια στην περιοχή Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και αυτά στις περιοχές Βίγλα της Άρτας, Ροδοτοπίου και Λαψίστας Ιωαννίνων.


Τον άφησαν ελεύθερο και έκανε επτά διαρρήξεις!


Ούτε ένα μήνα ελευθερίας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένας νεαρός Αλβανός στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και, στο διάστημα αυτό, πρόλαβε να ρημάξει επτά σπίτια και καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων! Μοιραία, λοιπόν, επέστρεψε στην φυλακή.
Ο 23χρονος αλλοδαπός είχε εκτίσει μέρος της ποινής του στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου όταν, στις 21 Απριλίου, αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κορίνθου που θεώρησε προφανώς ότι είχε… συνετιστεί! Όμως, βάλθηκε να διαψεύσει τους δικαστές που τον εμπιστεύθηκαν και βρέθηκε για δεύτερη φορά στα χέρια της Αστυνομίας, 25 μέρες μετά την αποφυλάκισή του!
Αυτή τη φορά, ο αμετανόητος κακοποιός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στα Γιάννινα, την στιγμή που είχε διαρρήξει ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων και είχε αρπάξει 150 ευρώ και ρούχα αξίας 300 ευρώ! Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, δεν ήταν αυτή η πρώτη του «δουλειά». Όσο ήταν ελεύθερος, είχε προλάβει να διαρρήξει επτά σπίτια και καταστήματα στην πόλη, από τα οποία είχε αρπάξει διάφορα είδη ρουχισμού και 1.200 ευρώ σε μετρητά!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΒΑΝΟΣ = ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 'ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ'...
ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΧΟΛΕΡΑ...!

Δημοσίευση σχολίου