Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το ιστορικό κέντρο και τα άνθη του κακού


Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε μια περιοχή ζόφου, αθλιότητας, δυστυχίας, εγκληματικότητας, φόβου, παρανομίας και παράνοιας.

«Βοηθούντος» και του στυγερού εγκλήματος της οδού Ηπείρου, ο πρωθυπουργός δήλωσε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο ότι την Δευτέρα, θα ανακοινώσει τα μέτρα για το Κέντρο της Αθήνας. Μέτρα που...
 πέρασαν από τα σαράντα κύματα των συνήθων παπανδρεικών διαβουλεύσεων, μέτρα γνωστά στην πλειοψηφία τους, καθώς άρχισαν να συζητούνται πέρυσι την Ανοιξη, υποτίθεται ότι θα ανακοινώνονταν στο τέλος του προηγούμενου έτους, μετατέθηκαν για τα μέσα του Μάρτη, μετά πήγαν για ερχόμενο Ιούνιο, αλλά ήρθε το τραγικό γεγονός για να «επισπεύσει» την ανακοίνωσή τους.

Από ανικανότητα και φοβικό σύνδρομο να μην χαρακτηριστεί ως … Δεξιά, η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε το κέντρο να γίνει ένα απέραντο γκέτο δυστυχίας και παραβατικότητας. Από ανικανότητα και… σπονδή στην πολυπολιτισμικότητα του κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το αποτελείωσε!

Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε μια περιοχή ζόφου, αθλιότητας, δυστυχίας, εγκληματικότητας, φόβου, παρανομίας και παράνοιας. Όλα τα άνθη του κακού της εισαγόμενης παραβατικότητας ανθούν και εξορίζουν τους Έλληνες από το κέντρο της πρωτεύουσας τους. Ιερόδουλες από την Αφρική και τις ανατολικές χώρες, προστάτες από την Σουδάν την Αλβανία, η τη Ρουμανία, ασιατικιές συμμορίες αφγανών, μπαγκλαντέζων και πακιστανών, που διακινούν ναρκωτικά και ενίοτε πολεμούν μεταξύ τους, ακόμη και με γιαταγάνια και κοντάρια, για τον έλεγχο της πιάτσας, αλγερινοί και ιρακινοί πορτοφολάδες, ρουμάνοι μπουκαδόροι, πρεζόνια πάσης φύσεως και εθνικότητας, συνθέτουν αυτή την φρικιαστική κόλαση ψυχών και σωμάτων, αρρώστιας και πείνας, μικροπαρανομίας και μεγάλου εγκλήματος.

Περίσσεψαν στην Ελλάδα οι οιμωγές για τους καημένους τους μετανάστες που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές που «η Δύση βομβαρδίζει». Κάθε απόπειρα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καταγγελλόταν ως ρατσιστική.

Κάθε φωνή που το έθετε δημοσίως, αυτομάτως καταχωρείτο στην χωρία των οπαδών της Χρυσής Αυγής, ή έστω του Καρατζαφέρη (ο γράφων έχει ιδίαν πείραν…). Περίσσεψαν οι καταγγελίες των «προοδευτικών» προς τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, που έβλεπαν και βλέπουν την ζωή τους και την περιουσία τους μέρα με τη μέρα να ρημάζουν, που ζουν με τον φόβο κλειδωμένοι από νωρίς το βράδυ στα σπίτια τους και παράλληλα χαρακτηρίζονται ως ρατσιστές.

Και εκείνο που δεν κατανοούσαν οι επιθετικοί υπερασπιστές των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, ήταν αφενός ότι μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων έχει περιορισμένες δυνατότητες μαζικής εισδοχής -και αποδοχής -λαθρομεταναστών. Το δεύτερο, αλλά εξίσου ουσιώδες, ήταν η ποιότητα των νέων κυμάτων που αποτελούν τους «καημένους τους πρόσφυγες».

Συμπολίτες μας που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής συνδρομής, έχουν διαπιστώσει μια ποιοτική μεταβολή των εισροών. Δεν έρχονται πλέον μόνο οι εξαθλιωμένοι, όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, όσοι μπαίνουν στην επικίνδυνη περιπέτεια με την λαχτάρα μιας καλύτερης ζωής.

Έρχονται, με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, παραβατικές και εγκληματικές προσωπικότητες. Λες και «έπεσε σύρμα» άρχισαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα άνθρωποι που το έσκασαν από τις χώρες τους για να αποφύγουν την σύλληψη για ένα έγκλημά τους και άλλοι που δραπέτευσαν η μόλις βγήκαν από τις φυλακές. Ανακάλυψαν φαίνεται την χώρα των χαλαρών νόμων και της χαλαρής αστυνόμευσης, τη χώρα των προοδευτικών χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ. Άρχισαν να οργανώνουν την παρανομία υπό το πρόσφορο έδαφος της ανεκτικότητας που έδειχνε η πολιτική τάξη της χώρας, η αστυνομία, ο Δήμος καθώς και το «προοδευτικό» ενοχικό σύνδρομο «ε, αφού δεν έχει να φάει ο άλλος λογικό είναι να παρανομήσει»!

Η ποθούμενη «πολυπολιτισμικότητα», στον μόνο χώρο που άνθισε είναι το ιστορικό κέντρο, και δεν είναι πολυπολιτισμικότητα αλλά απλώς η πολυεθνικότητα της παρανομίας και του εγκλήματος. Τα μέτρα που τόσο άργησε να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, θα συμβάλουν σε κάποια μείωση του προβλήματος. Ολοκληρωτική μείωση τόσο που το άφησαν και γιγαντώθηκε δεν μπορεί να υπάρξει. Ωστόσο θα συμβάλουν εάν υλοποιηθούν. Και με τον ραχάτικο τρόπο διακυβέρνησης από τον κ. Παπανδρέου, πολύ αμφιβάλουμε…

Έτσι και αλλιώς το πρόβλημα είναι τεράστιο, και θα επανέλθουμε….
Γιάννης Σιδέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου