Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Διώκεται για απόπειρα βιασμού ο Στρος Καν


Φανταστείτε να είχε γίνει σε ελληνικό ξενοδοχείο. Η καμαριέρα θα είχε βρει το μπελά της.

Σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επρόκειτο να μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ για το ελληνικό χρέος, η οποία συνάντηση όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκε.

Δίωξη για απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, απόπειρα βιασμού και ομηρία πρόκειται να ασκηθεί εναντίον του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης:


Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης - και ενώ είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Αιρ Φρανς - μετά από καταγγελία καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε, για σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Όπως κατήγγειλε η 32χρονη γυναίκα, ο κ. Στρος-Καν προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις. Εκείνη διέφυγε από το δωμάτιο και κατήγγειλε το συμβάν στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε το δικηγόρο του και δεν έκανε δηλώσεις.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι η καμαριέρα είπε πως είχε εντολή να καθαρίσει τη σουίτα, κόστους 3.000 δολαρίων τη βραδιά. Μάλιστα, η γυναίκα δήλωσε ότι της είχαν πει ότι η σουίτα θα ήταν άδεια, όμως, σύμφωνα με την ίδια, ο Στρος - Καν βγήκε ξαφνικά από το μπάνιο και της επιτέθηκε. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν δήλωσε ότι όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο, λίγο μετά, ο Στρος Καν είχε φύγει και είχε αφήσει πίσω το κινητό του, κάτι που για τον κ. Μπράουν, έδειχνε βιασύνη.

Έτσι, η αστυνομία τον εντόπισε στο αεροδρόμιο.

Σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επρόκειτο να μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ για το ελληνικό χρέος, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετείχε στη συνοδό των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης και θα μιλούσε στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν και δεν είχε ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του για τη γαλλική προεδρία, οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν να κερδίζει άνετα τον Νικολά Σαρκοζί.
skai.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόλαβε; Αν πρόλαβε,ΟΚ!

Δημοσίευση σχολίου