Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανάκληση προστίμων από τον ΟΑΣΑ για όσους δεν είχαν τα αποδεικτικά σε ελέγχους


Σωστότατη απόφαση.

Ανακάλεσε ο ΟΑΣΑ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, τα πρόστιμα που είχε επιβάλει σε κατόχους μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών, που δεν την είχαν μαζί τους και είχαν εντοπιστεί από ελεγκτές του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα:
 κάτοχοι της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών κατήγγειλαν στην ανεξάρτητη αρχή ότι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, η Επιτροπή Διερεύνησης Παραπόνων Προστίμων, που εξετάζει τα αιτήματα των παραβατών εντός 20 ημερών, εξαίρεσε από την ανάκληση ή τη μείωση των επιβληθέντων προστίμων την κατοχή μηνιαίας κάρτας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ είχε προβλέψει, για τη διερεύνηση παραπόνων προστίμων, τις περιπτώσεις που οι παραβάτες δεν είχαν μαζί τους αποδεικτικά, όπως η ετήσια κάρτα, το ετήσιο κουπόνι ΑΜΕΑ, μαθητικό, σπουδαστικό και φοιτητικό πάσο, κάρτα πολυτέκνων, ταυτότητα πιστοποίησης ηλικίας και ειδικές ταυτότητες ελεύθερης μετακίνησης, όπως των οπλιτών κλπ., να μπορούν οι πολίτες να τα προσκομίζουν εκ των υστέρων, για την ανάκληση ή τη μείωση των επιβληθέντων προστίμων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η μη συμπερίληψη της μηνιαίας κάρτας στην ανωτέρω απόφαση δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένες νομικές διατάξεις και δεν αιτιολογείται ειδικώς, ενώ π.χ. συμπεριλαμβάνεται η ετήσια κάρτα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η απόφαση είναι άδικη και υπερβολική, ιδιαιτέρως υπό το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου