Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Όταν τρέχετε σαν παλαβοί αυτά συμβαίνουν ~ Τρακάρισμα στο κέντρο Θεσσαλονίκης μόλις τώρα


Το φρενάρισμα 10 μέτρων που άφησε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, αποδεικνύει τη μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει μέσα στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή που περνάνε συνέχεια παιδιά για φροντιστήρια και σχολεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ατύχημα έγινε λίγα μέτρα από διάβαση πεζών. Από τη στιγμή που δεν χτύπησε ευτυχώς κανείς, εύχομαι ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ σε αυτόν που το προκάλεσε και ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.

Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων:

Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση αλκοόλ, τα φθαρμένα ελαστικά, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς σύνεση, όπως η χρήση κινητού, είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων.


Τα εν λόγω στοιχεία παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, από τον διευθυντή της Τροχαίας του Αρχηγείου ΕΛΑΣ, ταξίαρχο Α. Κορδολαίμης.

Όπως είπε ο κ. Κορδολαίμης, το 46% των ανθρώπων που συμμετέχουν στα τροχαία βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία, μεταξύ 26 έως 45 ετών, το 52% των τροχαίων γίνονται με τα ΙΧ, μοτοσυκλέτες και δίκυκλα συμμετέχουν σε ποσοστό 35%, ενώ είναι λίγα τα τροχαία με φορτηγά και λεωφορεία, όμως αυτά είναι πολύνεκρα.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Τροχαία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, την κυκλοφοριακή αγωγή και το θέμα της εξάλειψης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων με στόχο την μείωση των ατυχημάτων.



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου