Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κάθε μέρα σκοτώνονται δεκάδες στη Συρία


Να στείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως πρέσβειρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συμπατριωτών της, την Άφρα Αλ Ψωλέχ.

Το έργο της εδώ τελείωσε -είμεθα όλοι αγαπημένοι, πολυπολιτισμικοί, ασφαλείς και πανευτυχείς χάριν στις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες των λαθρομεταναστών. -Σίγουρα θα έχει τον τρόπο να "κατευνάσει τα πνεύματα" και στη χώρα της.

Στους 44 σήμερα οι νεκροί σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Συρία:


Στους δρόμους όλης της Συρίας ξεχύθηκαν οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές μετά την προσευχή της Παρασκευής με τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ κατά του πλήθους, σκοτώνοντας κατά πληροφορίες 40+ ανθρώπους -ανάμεσά τους ένα παιδί- και τραυματίζοντας δεκάδες. Από την έναρξη της αντικυβερνητικής εξέγερσης στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 850 πολίτες σε συγκρούσεις και επιχειρήσεις καταστολής,  ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 8.000 σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας αιματοκύλισαν τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Χομς, μία από τις πόλεις-προπύργια του αντικυβερνητικού κινήματος.

Τουλάχιστον εννέα πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί, έπεσαν νεκροί από σφαίρες, κατά την άγρια καταστολή διαδηλώσεων σε πολλά σημεία της χώρας.

Άλλοι πέντε πολίτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές, στη Μάαρετ αλ Νάαμαν. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα και ένας διαδηλωτής στη Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στην παραθαλάσσια πόλη Μπανιάς, στην οποία είχε εισβάλει στις αρχές Μαΐου ο στρατός για να καταστείλει την εξέγερση, φέρεται να πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης πριν από εννέα εβδομάδες.

Στα περίχωρα του Χαλέπι, που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και κατοικείται κυρίως από Κούρδους, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φώναζαν «όχι στη βία, ναι στο διάλογο» και «δεν είμαστε ούτε ισλαμιστές, ούτε σαλαφιστές, θέλουμε ελευθερία».

Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις στις πόλεις Μπανιάς, Λαττάκεια, Χάμα, Καμισλί, Χομς, αλλά και στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές, αψηφώντας την έντονη παρουσία του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν παραταχθεί στους δρόμους σε μία προσπάθεια να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.










Κυρώσεις κατά της Συρίας

Η διεθνής κατακραυγή κατά του συριακού καθεστώτος διογκώνεται με τη Δύση να περνά πλέον στο επίπεδο των κυρώσεων.

Στις αρχές της εβδομάδας οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις στη Συρία που στρέφονται συγκεκριμένα κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ, καλώντας τον Σύρο πρόεδρο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή να φύγει.

Εν τω μεταξύ, πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων λόγω της «συνεχιζόμενης και αυξανόμενης καταπίεσης στη Συρία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου