Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Ελληνική Μόνα Λίζα στο Σπίτι του Διονύσου! (Φωτό)


Στην Ειρηνούπολη (Σέφορις) της Γαλιλαίας, υπάρχει έπαυλη του 3ου αιώνα π.Χ. με την ονομασία "Το Σπίτι του Διονύσου" διότι στην αίθουσα συμποσίων, αποκαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό 1.500.000 μικροσκοπικών πετρών, 28 διαφορετικών αποχρώσεων με τη ζωή του Διονύσου και σε 15 διαφορετικές σκηνές.

Σε κάθε μία σκηνή διαβάζουμε με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες, γνώριμες λέξεις όπως ΜΕΘΗ - ΒΑΚΧΕ - ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑ - ΠΟΜΠΗ. Μάλιστα στην κεντρική σκηνή υπάρχει ο Ηρακλής τύφλα στο μεθύσι :). (Φωτογραφίες παρακάτω).

Η έπαυλη ιδιοκτησίας ενός σημαντικού προσώπου (ίσως του κυβερνήτη της πόλης), ήταν διώροφη και καταστράφηκε το 363 μ.Χ. Η περιοχή εμπλουτίστηκε με την πάροδο του χρόνου με περισσότερα μνημεία επί ρωμαϊκής εποχής. Φυσικά όλα ελληνικής τεχνοτροπιας με λουτρά, θέατρο κλπ,

 Ένα από τα πιό εντυπωσιακά ευρήματα είναι το κομψό πορτραίτο μιας άγνωστης γυναίκας, στο οποίο δόθηκε η ονομασία "Η Μόνα Λίζα της Γαλιλαίας".

Ο άγνωστος καλλιτέχνης του πορτραίτου αυτού χρησιμοποίησε πέτρες από ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων και κατόρθωσε έτσι να επιτύχει ένα εξαιρετικής λεπτομέρειας και σκίασης έργο. Η γυναίκα φοράει ένα δάφνινο στεφάνι και σκουλαρίκια.



















Πληροφορίες ~ seetheholyland.net




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άντε κρασοπατέρα να τα μας!!! και μ ένα εκατομμύριο και λοιπά ψηφία, χε χε! vino amoroso ύμνος στον οίνο! θα θελα να πάω εκεί να το δω και με τα ματάκια μου, καλημέρακαλήβδομάδα το σαβουάρ βιβρ μη ξεχνιόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ η τσιπουρομάνα! δεν υπέγραψα ντε!

Κρασοπατήρ είπε...

Μέραααα

Δημοσίευση σχολίου