Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Οι Αλβανοί πουλάνε την ηρωίνη + Η σημερινή προσφορά των λάθρο στον τόπο

Σύλληψη Αλβανού για εμπόριο ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία
Σύλληψη 3 πακιστανικών μπουμπουκιών στο Χαλάνδρι
Μετά από έλεγχο 50 λαθρομεταναστών~ "ένταση" έξω από την ΑΣΟΕΕ
Σύλληψη λαθρομεταναστών για "πειρατικά" DVD
Αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας  ~ Πετούσαν  πέτρες οι λάθρο στον κόσμο!
Αλληλοσφάχτηκαν Αλβανοί λαθρομετανάστες στην Πάτρα
Λαθρομετανάστης πούλαγε σε δημόσια θέα τα… κλοπιμαία!
Πιάστηκε στα πράσα ο Αλβανός στο Αίγιο
Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθρομεταστών στην Αλεξανδρούπολή
Άφθονη φούντα στην Κεφαλλονιά, σύλληψη Αλβανών
Αλβανοί με ναρκωτικά στην Κω
Λαθρομετανάστης με ναρκωτικά στο Λουτράκι
Βαριές ποινές στους Κερκυραίους επιχειρηματίες για το χασίς από Αλβανία

Σύλληψη Αλβανού για εμπόριο ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία

Στη σύλληψη Αλβανού υπηκόου για μεταφορά και πώληση ναρκωτικών προχώρησε τη Δευτέρα η Ασφάλεια Αρτας στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο δράστης συνελήφθη να παραδίδει σε αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε σαν υποψήφιος αγοραστής, μίας συσκευασίας που περιείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 102,30 γραμμαρίων και τρεις συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 31 γραμμαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των 3.800 ευρώ.


Σύλληψη 3 πακιστανικών μπουμπουκιών στο Χαλάνδρι

Πρωινές ώρες της 30-4-2011, στο Χαλάνδρι, από Αστυνομικούς του Τ.Α Χαλανδρίου, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28, 27 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «Αρπαγή», «Ληστεία», «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και «Εκβίαση».

Από την έρευνα –προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, την 22-4-2011 απήγαγαν από την Ηλιούπολη 20χρονο ομοεθνή τους, τον οποίο στην συνέχεια οδήγησαν σε μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και με την χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά του πρόσωπα, να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Απογευματινές ώρες της 27-4-2011 ο παθών κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος ολιγωρία των δραστών.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Μετά από έλεγχο 50 λαθρομεταναστών ~ "ένταση" έξω από την ΑΣΟΕΕ

Δημοτικοί αστυνομικοί επιχείρησαν να ελένξουν λαθρομετανάστες που είχανε κλείσει τα πεζοδρόμια εμποδίζοντας τους πεζούς να περπατήσουν και πωλούσανε προϊόντα "μαϊμού" και δέχθηκαν επίθεση από ακροαριστερούς που λυμαίνονται το χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι αλλοδαποί αντιστάθηκαν, ενώ άρχισε βροχή από πέτρες και αντικείμενα και μέσα από το κτήριο του πανεπιστημίου. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα και αφού στο σημείο έσπευσε και διμοιρία των ΜΑΤ.


 

 Σύλληψη λαθρομεταναστών για "πειρατικά" DVD


Συνελήφθησαν, σήμερα στις 13.25, στον Ενετικό λιμένα Χανίων, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 19 ετών, χωρίς νόμιμα έγγραφα ενώ ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους πλαστογραφημένοι κλεψίτυποι δίσκοι ηχητικού και οπτικού υλικού (146 CD και 140 DVD).

Σε περαιτέρω έλεγχο στελέχη του Λ.Σ. εντόπισαν μια νάιλον τσάντα η οποία περιείχε πλαστογραφημένους κλεψίτυπους δίσκους ηχητικού και οπτικού υλικού (83 CD και 120 DVD), χωρίς όμως να εντοπισθεί ο κάτοχός της.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκε.


Αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για τους λαθρό ~ Πετούσαν πέτρες στον κόσμο!


Σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στις 5 το απόγευμα της Τρίτης οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, με κεντρικό σύνθημα: «Ζητάμε λύση για τους κατοίκους και τους παράνομους μετανάστες».

«Θέλουμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να δρομολογήσει λύση, γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και έχει εξαντλήσει τις αντοχές του» είπε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γεώργιος Κάτσινος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόβλημα, δυστυχώς, ακούει στο όνομα «άνθρωπος», επισήμανε η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραίμη, η οποία έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί, όπως είπε, το θέμα αφορά όλη τη Θεσπρωτία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, είπε: «Για ακόμη μια φορά επιδιώκουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που είναι διαχρονικό. Θα πρέπει να παλέψουμε για την τροποποίηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Η κυβέρνηση να ενσκήψει στο πρόβλημα, και για τους μετανάστες και για μας. Ας κάνει η κυβέρνηση ό,τι έκανε ο Μπερλουσκόνι, να δώσει χαρτιά σε όλους, να δούμε τότε εάν θα μείνουν εδώ».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα, Κώστας Ντάσης, θέλοντας να δώσει μια απάντηση σε όσους κατηγόρησαν για ξενοφοβία και ρατσισμό τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, τόνισε: «Αυτή η κινητοποίηση δεν στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Αφόρα στην ποιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είτε αυτοί είναι μετανάστες είτε πολίτες του Δήμου της Ηγουμενίτσας. Δεν είμαστε ρατσιστές, άνθρωποι εκείνοι, άνθρωποι και εμείς. Ζητάμε από την Πολιτεία να μας ακούσει».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα, ενώ η κεντρική είσοδος του λιμανιού θα παραμείνει κλειστή έως τις 11 το βράδυ.

Ομάδα από λαθρομετανάστες πλησίασαν το χώρο της συγκέντρωσης και άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή αγώνα έληξε την κινητοποίηση για να μην γενικευτούν τα επεισόδια ο πετροπόλεμος συνεχίζεται ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση δακρυγόνων. Στο χώρο υπάρχουν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής σε ετοιμότητα , γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο δάσος όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των μεταναστών


Αλληλοσφάχτηκαν Αλβανοί λαθρομετανάστες στην Πάτρα

Σε ένα ακόμη μακελειό με τραυματισμό κατέληξε η αντιπαράθεση μεταξύ δυο αλλοδαπών, από τις τόσες που καθημερινά αναστατώνουν την Πάτρα! Όλα ξεκίνησαν σε δημόσιο χώρο, όταν οι δυο Αλβανοί 42 και 48 χρόνων άρχισαν να καυγαδίζουν και ξαφνικά ο πρώτος έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον δεύτερο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Με την παρέμβαση αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.


Λαθρομετανάστης πούλαγε σε δημόσια θέα τα… κλοπιμαία!
Ως πλανόδιος έμπορος λευκών ειδών εμφανιζόταν ένας 54χρονος αλλοδαπός που πήρε θέση σε υπαίθριο παζάρι σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας, αλλά όπως αποδείχθηκε το μεγαλύτερο μέρος από τα εμπορεύματα που διέθετε για πώληση προέρχονταν από… κλοπή!


Ο 54χρονος Σύριος εντοπίστηκε ενώ είχε απλώσει σε ένα μουσαμά τα λευκά είδη που πωλούσε. Όταν, όμως, οι άνδρες της Αστυνομίας του ζήτησαν παραστατικά αγοράς ή εισαγωγής, αποδείχθηκε ότι δεν είχε κι έτσι οδηγήθηκε στο τμήμα μαζί με το εμπόρευμα. Εκεί, κλήθηκε ο ιδιοκτήτης μιας αποθήκης λευκών ειδών που είχε γίνει στόχος διάρρηξης λίγες μέρες πριν και αναγνώρισε τα εμπορεύματά του που είχαν κλαπεί!


Πιάστηκε στα πράσα ο Αλβανός στο Αίγιο

Στο Αίγιο, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 22χρονο Αλβανό, την στιγμή που προσπαθούσε να διαρρήξει με μια λάμα την πόρτα ενός καταστήματος. Ο νεαρός αλλοδαπός οδηγήθηκε στο τμήμα όπου, κατά την προανάκριση, ομολόγησε σωρεία διαρρήξεων που είχε διαπράξει πρόσφατα σε σπίτια και καταστήματα της πόλης.



Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθρομεταστών στην Αλεξανδρούπολή

Τριμελή ομάδα λαθρομεταναστών που είχε διαπράξει κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι τρείς αλλοδαποί είχαν περάσει προ δεκαημέρου λαθραία στη χώρα μας από τον ποταμό Έβρο, ενώ ο ένας από αυτούς στο παρελθόν είχε απελαθεί.

Μετά τη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλοπιμαία στο κρησφύγετό τους, στην ορεινή περιοχή της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικά μηχανήματα και εξαρτήματα, ρουχισμός, διάφορα άλλα είδη, καθώς και το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


Άφθονη φούντα στην Κεφαλλονιά, σύλληψη Αλβανών

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 28 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που είχε εκδώσει η ανακρίτρια Κεφαλληνίας και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ινδικής κάνναβης βάρους ενός κιλού και 869,5 γραμμαρίων. Και οι δυο είχαν καταφέρει να ξεφύγουν κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών, όταν συνελήφθη ο 46χρονος συνεργός τους.



Αλβανοί με ναρκωτικά στην Κω
Με σύριγγες για την χρήση ηρωίνης συνελήφθησαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στην Κω ένας 23χρονος Αλβανός και μια 28χρονη ομοεθνής του. Όμως, στην έρευνα που έγινε στην κατοικία της κοπέλας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρυμμένο ένα κιλό και 493 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας και 400 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προϊόντα διακίνησης ναρκωτικών.
 
 
Λαθρομετανάστης με ναρκωτικά στο Λουτράκι

Στην περιοχή του Λουτρακίου, αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου συνέλαβαν έναν 28χρονο αλλοδαπό για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Στο σπίτι του υπόπτου κατασχέθηκαν ένα κιλό και 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που ερευνάται πώς βρέθηκε στα χέρια του.


Βαριές ποινές στους Κερκυραίους επιχειρηματίες για το χασίς από Αλβανία


Τον δρόμο για τις φυλακές Ιωαννίνων πήραν οι τρεις Κερκυραίοι επιχειρηματίες που είχαν προσπαθήσει να εισάγουν στην χώρα 127 δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 188 κιλών, μεταφέροντάς τα με ταχύπλοο από την Αλβανία στις 3 Μαΐου 2010. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους επέβαλε βαριές ποινές.


Ο 52χρονος επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στην παραλία «Αγία Πελαγία» της Πρέβεζας όπου είχε προσαράξει το ταχύπλοό του αφού πρώτα είχε ρίξει στη θάλασσα τους σάκους με τα ναρκωτικά, ομολόγησε τα πάντα, εμφανίστηκε μεταμελημένος και ζήτησε την επιείκεια της δικαιοσύνης. Έτσι, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Αντίθετα, οι δύο συγκρατούμενοί του που κατηγορήθηκαν ότι τον περίμεναν με τζιπ στην ακτή για να παραλάβουν τα ναρκωτικά, αρνήθηκαν κάθε σχέση με την υπόθεση κατά την ακροαματική διαδικασία. Ωστόσο, τα στοιχεία σε βάρος τους ήταν συντριπτικά κι έτσι το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο ποινή κάθειρξης 14 ετών, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν και αυτοί στις φυλακές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου