Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ταμάμ Ισλάμ ~ Γυναίκα στη Σαουδική Αραβία συνελήφθη επειδή οδηγούσε + Αποκεφαλίστηκαν 2 κρατούμενοι


Την κατηγορία της "υποκίνησης γυναικών" αντιμετωπίζει μία νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συνελήφθη επειδή παραβίασε το νόμο ο οποίος απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της.

Η Μάναλ αλ Σαρίφ, 32 ετών, σύμβουλος ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Χομπάρ αφού...
 ανέβασε στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να οδηγεί.

Αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα, όμως συνελήφθη ξανά από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αντάν αλ Σάλεχ.

"Κατηγορείται ότι υποκίνησε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να οδηγήσουν", πρόσθεσε ο αλ Σάλεχ αφού συναντήθηκε με τη νεαρή γυναίκα στη φυλακή, ενώ επεσήμανε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για πέντε ημέρες για τις ανάγκες της έρευνας.
Εντωμεταξύ εκστρατεία έχουν ξεκινήσει νεαροί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τον βασιλιά Αμπντάλα να επέμβει υπέρ της αλ Σαρίφ, η οποία ανήκει σε μία ομάδα ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η ομάδα κάλεσε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να διαδηλώσουν με τα αυτοκίνητά τους στις 17 Ιουνίου.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η αλ Σαρίφ δηλώνει ότι "κανένας νόμος του Ισλάμ δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν", προσθέτοντας ότι την απαγόρευση αυτή έχει επιβάλλει το υπερσυντηρητικό σαουδαραβικό κράτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα μία γυναίκα κατάφερε να οδηγεί επί τέσσερις ημέρες στους δρόμους της Τζέντα χωρίς να την συλλάβουν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αποκεφαλίστηκαν 2 κρατούμενοι

Δύο Σαουδάραβες, που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, αποκεφαλίστηκαν με ξίφος σήμερα στην πόλη Τάιφ, στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Ο Αμπντάλα αλ Σαμπτ καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον συμπατριώτη του Μοχάμεντ αλ Μπάκμι με τον οποίο είχε διαφορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο SPA.
Στη δεύτερη υπόθεση, ο Νάσαρ αλ Ζαΐντ καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τον συμπατριώτη του Φάισαλ αλ Οτάιμπι, πρόσθετε η ανακοίνωση.
Αυτές οι εκτελέσεις ανεβάζουν σε είκοσι τον αριθμό των αποκεφαλισμών που έχουν ανακοινωθεί φέτος.

Το 2010, 27 καταδικασμένοι σε θάνατο, στην πλειοψηφία τους Σαουδάραβες, εκτελέστηκαν στη χώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το 2009 οι αρχές είχαν ανακοινώσει 67 εκτελέσεις και 102 το 2008.

1 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

μη Θε' μ χειρότερα!
για τη βερσιόν φερετζές και τενερέ ή φερετζές κι XT, τι λέει ο Προφήτης;
Τσιπουρομάνα.

Δημοσίευση σχολίου