Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το ηλεκτρικό ρεύμα ανήκει στο Λαό και όχι στον συνδικαλισμό ~ Δείτε που θά κόψουν το ρεύμα οι μαλάκες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σήμερα 21 Ιουνίου


H ΔΕΗ γνωστοποιεί ότι, σήμερα Τρίτη, 21.6.2011, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) ωριαίες, εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές, για το διάστημα από τις 12:30 έως και τις 14:30, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα.

Υπογραμμίζεται ότι, δεν θα γίνει καμία περικοπή σε καταναλωτές του Διασυνδεδεμένου Συστήματος στους οποίους χθες, 20.6.2011, έγινε περικοπή ρεύματος.

Επίσης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ωριαίες περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής:


• Στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00 και

• στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00

Με τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών της ηλεκτροδότησης που καταρτίζει η ΔΕΗ, η Επιχείρηση επιδιώκει να διευκολύνει τους καταναλωτές να προγραμματίζουν καλλίτερα τις εργασίες τους.

Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Η ΔΕΗ εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που θα υποστούν καταναλωτές και ζητεί την κατανόησή τους.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα:

• Τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Τα Προγράμματα ενδέχεται, αν επιβληθεί από τις ανάγκες του ισοζυγίου διαθέσιμης – ζητούμενης ενέργειας, να διαφοροποιηθούν και να γίνουν περικοπές ρεύματος και σε άλλες περιοχές της χώρας ή/ και για περισσότερη χρονική διάρκεια.

• Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.

• Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή «έχει ηλεκτρικό ρεύμα»), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

• Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφεύγονται κίνδυνοι εγκλωβισμού.

• Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης, είναι ασφαλέστερο να παραμένουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

• Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.

• Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους, στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να εξετάσουν τη δυνατότητα μετακίνησης του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Αθήνα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ναι μας αλλαζουν τα φωτα!!!!!!τι αλλο θελουμε;Δε ντρεπομαστε λεω εγω.....

Δημοσίευση σχολίου