Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΤΡΕΝΟ-ΤΑΞΙ & Αθήνα - Θεσσαλονίκη με εισιτήριο από 9 ευρώ!


Με εισιτήριο που θα ξεκινά από 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 19 Ιουνίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες. Πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ.

Με εισιτήριο που θα ξεκινά από 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 19 Ιουνίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες, ενώ προσφορές θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι για όσους αγοράζουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους:

Παράλληλα, περίπου το ίδιο διάστημα, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νέα υπηρεσία τρένο-ταξί για ταξίδια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή αυθημερόν και ενιαίο μειωμένο εισιτήριο, που θα περιλαμβάνει το εισιτήριο και τη χρέωση του ταξί.

Η νέα εμπορική πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί το πρότυπο των αερομεταφορών και στηρίζεται στην αρχή της επιβράβευσης των επιβατών που κάνουν εγκαίρως κρατήσεις εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών, στο νέο πλέγμα δρομολογίων προβλέπονται τρένα έως και 400 θέσεων προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα προσφοράς φθηνών εισιτηρίων. Ετσι, κάθε βδομάδα θα προσφέρονται τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τιμές από 9 έως 59 ευρώ.

Παράλληλα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα οι επιβάτες που ξεκινούν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη και Βόλο προς Αθήνα και αντίστροφα θα μπορούν με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητούν να τους περιμένει ταξί και να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου πιλοτικά για ένα τρένο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5.15 το πρωί, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας στις 10.25 το πρωί με επιστροφή στις 4.15 ή στις 6.15 το απόγευμα από την Αθήνα.

Θα δίνεται δυνατότητα στους επιβάτες να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων προς το σπίτι τους. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ" επιστροφής για όσους διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ειδικές εκπτώσεις και προσφορές θα έχουν οι επιβάτες που θα αγοράζουν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου, ενώ μέσω του τετραψήφιου 1110 θα εκδίδονται σύντομα και εισιτήρια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Να σημειωθεί ότι στους τέσσερις μήνες εφαρμογής των πωλήσεων μέσω του διαδικτυακού τόπου trainose.gr, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το Ιντερνετ να αποτελέσει το κύριο κανάλι πώλησης εισιτηρίων. Παράλληλα σύντομα αναμένεται να υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο για τους επιβάτες του σιδηροδρόμου καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. (To Έθνος)


***Από 21 Αυγούστου τελικά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Ενημερωμένο άρθρο εδώ.


Ξεκίνησε το ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ δείτε άρθρο εδώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας διάβασα την παραπάνω δημοσίευση για αυτήν την καινούργια γραμμη τρένου... θα ήθελα να ρωτήσω το εισητήριο ειναι 9 ευρω; Το εισητήριο αγοράζεται μόνο ηλεκτρονικώς? Πληρωνουμε και κατι παραπάνω εκτός απο το εισητήριο? ειναι μαζί με το ταξί η πληρωμή εισητηρίου? Σας παρακαλώ απαντήστε μου αν γνωρίζετε κάτι πανω στο θέμα θα μπαίνω συνέχεια σε αυτήν την σελίδα. Σας ευχαριστώ ευελπιστώ να πάρω σύντομα απάντηση..

Κρασοπατήρ είπε...

Δυστυχώς μόλις τώρα είδα το σχόλιο σας.

Το εισιτήρια αυτά θα κλείνονται μέσω διαδικτύου.

Προς το παρόν δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο λόγω της αναβάθμισης του συστήματος για την ηλεκτρονική κράτηση θέσεων στην σχετική ιστοσελίδα http://tickets.trainose.gr/dromologia/

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και παλι. Σας ευχαριστω που μου απαντησατε. Αν μαθετε περισσοτερα σας παρακαλώ ενημερώστε με. Θα ηθελα να παρω ενα εισητηριο αλλα οχι ηλεκτρωνικώς και δεν ξέρω αν είναι μονο 9 ευρώ και αν δεν πληρώνουμε τίποτα παραπάνω.. Πρέπει να πάω αθήνα στις 23 του μηνός και είναι καλή ευκαιρία. Σας ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

θελω και εγω πολυ να μαθω. δεν εχς προβλημα αν ειναι ηλεκτρονικα, απλα γλυκαθηκα απο τις χαμηλες τιμες χαχα. ανωνυμε μην φοβασαι να αγορασεις απο το ιντερνετ. μπορεις να παρεις καρτα μιας χρησης απο τραπεζες οπου θα βαλεις μονο τα χρηματα του εισιτηριου, αμα φοβασαι μην σου κανουν hacking:)

Ανώνυμος είπε...

πφφ..!και εγω θελω να πας στις 25-6..θα ηθελα πολυ...μηπως ξερετε κανενα σιτε που να λεει τιμες...δεν λεω γι αυτο το σιτε με τα 9 ευρο?? ενα αλλο.. αλλα με κατω απο 20 ευρο????? σας παρακαλω απαντηστεεε.. ¨) ευχαριστωω

Ανώνυμος είπε...

παω*

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ξανα. Λοιπον για να μην λεω συνεχεια γεια σας για να ξερετε με λενε Μαρια. Λοιπον καλη η ιδεα με το εισητηριο μιας χρησης ευχαριστω που μου την ειπες αλλα δεν γινεται γιατι ειμαι ανηλικη και δεν μπορω. και επειγει να παω. τελος παντων αν γνωρισετε κατι παραπανω ενημερωστε με. :)

Ανώνυμος είπε...

ποιο εισητηριο μιας χρησης? υπαρχει με κατω απο 20 ευρω τροπος? Μαρια με λενε Στελλα ειμαι 21 αμα ερθεις μαζι μου θα σε αφησουν παροτι εισαι ανηλικο? πλιζζζ πρεπει να μαθω τον φτηνοτερο τροπο ασαπ........ θελω να παω το Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν χρειάζεται δεν θα παω στην Αθήνα αφου δεν με βολεύει το τρένο σε ευχαριστώ Στέλλα αλλα δεν χρειάζεται.. Αν θέλεις μπορούμε να γίνουμε φίλες να σου δώσω το e-mail μου? η αν θές δώσε μου το δικό σου :)

Κρασοπατήρ είπε...

Τελικά ακόμη δεν είναι διαθέσιμες αυτές οι τιμές. Το πιο φθηνό είναι 20 ευρώ με το απλό τρένο.

Μάλιστα παρατήρησα ότι βάψανε εκ νέου ολόκληρες αμαξοστοιχίες του προαστιακού για να διαφημίζουν τα 9 ευρώ Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Κρασοπατήρ είπε...

Ξεκίνησε λοιπόν...

http://krasodad.blogspot.com/2011/08/6-25.html

Δημοσίευση σχολίου