Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες κλοπές εγγράφων για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών ~ Ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι


Σχεδόν 70.000 έγγραφα έκαναν φτερά, τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Σοκ" προκαλούν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη για την έκταση του φαινομένου των κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Περιφέρειες και Δήμους.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση επειδή είχαν πληροφορίες ότι ειδικά το 2010 υπήρξε έξαρση των κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών από δημόσιες υπηρεσίες:


Η κα Τζάκρη, με έγγραφό της ενημερώνει τους βουλευτές ότι από την 1.1.2006, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του Ν. 3386/05 για την "Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια", μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των κλαπέντων-απωλεσθέντων εγγράφων ανέρχεται σε:

25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄)

11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (Τύπου Β΄)

29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες)

2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ
2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ

Είναι εντυπωσιακή η επισήμανση της υφυπουργού Εσωτερικών ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τις οποίες έχει διαπιστωθεί απώλεια εντύπων, παρατηρείται απροθυμία των Δημάρχων σε ενέργειες για την διοικητική διερεύνηση των συνθηκών απώλειάς τους (ΕΔΕ) και τη διερεύνηση ύπαρξης ευθυνών, παρά τις συστάσεις του υπουργείου».

Αποτέλεσμα της απροθυμίας αυτής, όπως περιγράφει η κα Τζάκρη, είναι «αφενός η αδυναμία καταλογισμού ευθυνών μέσω της διοικητικής διαδικασίας και αφετέρου η αδυναμία διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών».



06-06-2011: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με εξάρθρωση σπείρας που κατάρτιζε και προμήθευε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα


Μεσημβρινές ώρες της 5-6-2011, στο Ν. Κόσμο, από Αστυνομικούς της Δ-νσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Ιράκ και Παλαιστίνης ηλικίας 26, 23 και 23 ετών, αντίστοιχα κατηγορούμενοι για «Πλαστογραφία Πιστοποιητικών», «Κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων», «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «Παράνομη είσοδος και παραμονή στη Χώρα».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω τρείς συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής με σκοπό είτε την παράνομη τακτοποίηση τους στη Χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο από αυτή, είτε τη διευκόλυνση αναχώρησής τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.


Από την έρευνα στην οικία του 26χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν, μέσα σε κρύπτη και κατασχέθηκαν :

Εκατόν ένα (101) διαβατήρια αλλοδαπών αρχών τρίτων προσώπων.

Δύο (2) δελτία ταυτότητας Βουλγαρίας.

Τέσσερις (4) άδειες διαμονής Βελγίου.

Μία (1) κάρτα πολίτη Πορτογαλίας.

Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης Βελγίου.

Μία (1) κενή προξενική θεώρηση Γερμανίας.

Εννέα (9) Ελληνικές άδειες διαμονής.

Δύο (2) σχέδια υδατογραφήματος.

Διάφορα νήματα συρραφής σελίδων διαβατηρίου.

Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.

Μία (1) συσκευή αναγνώρισης πλαστών εγγράφων με ακτίνες UV .


Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) καταφανώς πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού.

Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Ένα κλειδί της παραπάνω οικίας.

4 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

άντε, ώρα να σαλπάρουμε κι εμείς γι αλλού. Για άλλες πατρίδες. Με πλαστά διαβατήρια. Χι χι αφού ο αιώνας άρχισε μες την αποθέωση της απάτης τί. Εμείς θα λοξοδρομήσουμε; jamais. Ποτέ των ποτών. Βότκες και ρούμια λαθραία κι αυτά. Ένα αιώνα μετά την ποτοαπαγόρευση τα ίδια Παντελάκη μου... μεταμφιέσεις, παραλλαγές, εικονικές πραγματικότητες όλα μες σ ένα τσουβάλι. Και βεβαίως χαμόγελα. Παντού. Πανταχού παρόντα. Αυτό τα αυτόματο σύστημα είναι ό,τι πρέπει για ν αποσυντονίζει τον κόσμο. Που προσπαθεί να επιβιώσει κοπανόντας πλήκτρα. Είμαστε πολλοί και σκόρπιοι. Διαχεόμεθα εις την ατμόσφαιρα. Πανταχού παρόντες. 'οχι παίζουμε. Που θα παραδώσουμε τα χόπλα! Με τίποτα. Έχουμε βέβαια καλά καβατζωμένα κάτι όπως είπαμε διαβατηριάκια και μερικές λογοτεχνικές καταθέσεις για ώρα ανάγκης. Γιατί φάγαμε τα νειάτα μας μελετόντες τας γραφάς; έτσι δια χαβαλέ και πλάκα; όχι βεβαίως!υπήρχε λόγος σοβαρός. Και τώρα να που έγιν ο μόχθος άνεμος ούριος κι ανοίγουμε πανιά. Για τις μακρινές ξενιτιές. Τα μαύρα ξένα. Όπου θα δηλώσουμε αυτόχθονες κι αν δεν μας πιστέψουν πρόβλημά τους. Ώρες ώρες παρ όλη την αμεριμνησιά μου, διακατέχομαι απ ένα παράξενο αίσθημα...

Summertime Blues είπε...

ΚΟΥΙΖ. βρείτε το ορθογραφικό λάθος

Ανώνυμος είπε...

Ποιο απ΄ όλα? Και για ποιο λόγο? Στο σχολειο ειμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Husky

Δημοσίευση σχολίου