Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Λαμόγια και τρωκτικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας ~ Κρυμμένες αποθήκες με υλικά βρέθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών


«Καβάντζα» υλικών είχε οργανώσει διευθυντής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Στις κρυφές αποθήκες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, διατηρούνταν παρακαταθήκες υλικών πέραν του νόμιμου ορίου, για να χρησιμοποιούνται κατά βούληση από συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου.

«Κομμένα αυτά, δεν μπορεί να τα πληρώνει πλέον ο ελληνικός λαός», προειδοποίησε με αυστηρότητα ο...
 υπουργός, ανακοινώνοντας ότι το μήνυμα θα μεταφέρει στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες ο κ. Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος έκανε και τη σχετική έρευνα στο Ιπποκράτειο.

Ο φάκελος της υπόθεσης του νοσοκομείου θα παραδοθεί από το υπουργείο Υγείας στην προΙσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου προκειμένου να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες. Στις κρυφές αποθήκες ο κ. Μουσιώνης ανακάλυψε παρακαταθήκες αξίας 100.000 ευρώ.

Μετά την ανακάλυψη ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας άλλαξε τις κλειδαριές και έδωσε εντολή τα συγκεκριμένα υλικά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν τα χειρουργία που αναβάλλονται διαρκώς με τη δικαιολογία ακριβώς της έλλειψης υλικών.

Η κρυφή αποθήκη ήταν στο παράρτημα του νοσοκομείου. Στο κεντρικό του κτίριο βρέθηκαν υλικά αξίας 1.000.000 ευρώ, ενώ έπρεπε να είναι κανονικά υλικά αξίας 200.000 ευρώ για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου