Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Βραδιάτικα χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη ~ Νέες διακοπές από τους μαλάκες της ΓΕΝΟΠ + ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...



Τις περιοχές της Θεσσαλονίκης που θα πλήξουν απόψε οι διακοπές ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ, έπειτα από συνεννόηση με το Διαχειριστή Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).

Οι διακοπές αφορούν για την περίοδο από τις 7:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ, ενώ η κάθε διακοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή:
Για νέα που αφορούν τις ώρες διακοπών και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, δείτε...  http://www.dei.gr/









































Θεσ/νίκη: "Δίνουν και... παίρνουν" οι μηνύσεις για τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΕΕΘ, με αφορμή τη ζημία που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες-μέλη του, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδη, τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες πλήττουν καίρια χιλιάδες επαγγελματίες και μπορεί μεν το δικαίωμα στην απεργία να είναι ιερό, αλλά «κανείς δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα, που θα διενεργήσει πταισματοδίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Στάση αναμονής τηρούν οι διοικήσεις των υπόλοιπων επιμελητηρίων και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ΕΣΘ, επισημαίνοντας αφενός ότι ως ΝΠΔΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν μηνύσεις, παρά μόνο να στηρίζουν αντίστοιχες κινήσεις μελών τους και, αφετέρου, ότι σε μια ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, δεν θεωρούν σκόπιμο να ρίξουν «λάδι στη φωτιά».

Την πεποίθηση ότι μηνύσεις από πλευράς φορέων δεν έχουν νόημα, παρά αποτελούν τουφεκιές στον αέρα, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης. Σημείωσε, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΣΘ αντιμετωπίζουν ήδη «τεράστιο πρόβλημα» εξαιτίας των απεργιών κι αν κάποιες από αυτές προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ο Σύλλογος θα τις στηρίξει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο ίδιος τίθεται καταρχήν υπέρ του διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος (π.χ., για να καταργηθούν οι έκτακτες διακοπές ρεύματος), παρά της απευθείας αντιπαράθεσης μεταξύ των διάφορων κοινωνικών ομάδων.

Έτοιμο να στηρίξει όσα μέλη του αποφασίσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΒΕΘ, το οποίο προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, ιδίως ενόψει των αυριανών και μεθαυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. «Η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κηρύχθηκε παράνομη και αν οι συνδικαλιστές δεν συμμορφωθούν, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ως ΝΠΔΔ δεν μπορούμε να καταθέτουμε μηνύσεις, αλλά θα στηρίξουμε όσα μέλη μας το κάνουν, με τη νομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου. Έχουμε ήδη ζητήσει να μας καταγγείλουν εγγράφως το ύψος των ζημιών τους από τις απεργίες. Προς το παρόν, όμως, δεν θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε βεβιασμένες ενέργειες, σε μια τόσο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Φτωχά αποτελέσματα αποφέρουν κινήσεις όπως η κατάθεση μηνύσεων, αφού αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι να αντιληφθούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές ότι δεν μπορούν να στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.

"Το θέμα της προσφυγής στα δικαστήρια μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν, με αφορμή άλλες απεργίες. Αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Αυτοί που κάνουν τέτοιες κινητοποιήσεις, όμως, πρέπει να καταλάβουν τη ζημία που προκαλούν", σημείωσε ο κ. Μπακαστέλος. Και συμπλήρωσε ότι για μεθαύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του ΕΒΕΘ κι αν το θέμα τεθεί, θα συζητηθεί τότε.




ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 5 ΩΡΕΣ!!!!

Μόνο σε ένα πράγμα συμφωνώ με τον Παπανδρέοu.   Γάμα Γιωργάκη τα καταπράσινα λαμόγια σου στην ΔΕΗ. Μια ζωή πασόκια βολεμένα ήταν, τσάμπα ρεύμα και τεράστιους μισθούς και συντάξεις με λιγοστά χρόνια εργασίας, αμόρφωτοι και τσογλαναράδες άξεστοι.

Όλοι θα έχετε πάρει έστω ένα τηλέφωνο στις βλάβες της περιοχής σας και θα έχετε διαπιστώσει με τι τρόπο σας μιλάνε, λες και τους έχεις σκοτώσει τη μάνα τους και αν το σηκώσουν και το τηλέφωνο ποτέ...

Οι τσόγλανοι αυτοί λοιπόν παίρνουν κάτι μισθούς που το 99,99% των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν δει ποτέ ούτε στον ύπνο τους και κάτι συντάξεις που ξεκινούν από τα 2.800 ευρώ το μήνα αν και ξύλα απελέκητα. Φανταστείτε πως την ίδια στιγμή ένας δικηγόρος που για να πάρει σύνταξη πρέπει να έχει κλείσει τα 70 χρόνια του, παίρνει μόνο 480 ευρώ σύνταξη (ναι καλά διαβάζετε 480 ευρώ) αν και επιστήμονας που έχει φάει τη ζωή του όλη στο τρέξιμο και το ατελείωτο διάβασμα....

Αυτοί οι τσόγλανοι ΔΕΗτζήδες λοιπόν, κόβουν το ρεύμα όπου και όποτε γουστάρουν για να μη χάσουν τα προνόμια τους. Δεν τους ενδιαφέρει εάν κόβουν το οξυγόνο σε έναν άρρωστο ηλικιωμένο, δεν τους ενδιαφέρει εάν εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίζονται στα ασανσέρ και μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν, δεν τους ενδιαφέρει εάν καίγονται οικιακές συσκευές, δεν τους ενδιαφέρει εάν μαγαζάτορες καταστρέφονται, δεν τους ενδιαφέρει εάν εκθέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς και τους πεζούς αφού τα φανάρια δεν λειτουργούν, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο η τσέπη τους.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Το ρεύμα είναι ένα αγαθό το οποίο δεν ανήκει στους τσόγλανους αυτούς ανήκει σε όλους τους πολίτες όπως ο αέρας που αναπνέουν. Όπως δεν έχουν δικαίωμα απεργίας στο στρατό, όπως απαγορεύεται η απεργία στους δικαστικούς, έτσι θα έπρεπε να απαγορεύεται και στους τσογλαναράδες της ΔΕΗ.

Και εάν ήταν σοβαρή η κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να τους έχει απολύσει όλους και χωρίς αποζημίωση και σύνταξη και κυρίως θα έπρεπε να τους έχει χώσει στη φυλακή για έκθεση σε κίνδυνο ολόκληρης της Κοινωνίας, καταστροφές και απόπειρες δολοφονίας ειδικά των ανήμπορων ηλικιωμένων αρρώστων και μη... Φωτιά και τσεκούρι λοιπόν στα πράσινα τρωκτικά της ΔΕΗ.

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ E-MAILS KAΙ ΞΕΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.  imaginos ~ ygro-pyr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου