Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Διακοπή αποστολής οικιακών βοηθών λόγω αποκεφαλισμού! ~ Μόκο οι ΜΚΟ & διεθνής οργανισμοί ~ Φάτε Ισλάμ


Η Ινδονησία που παρέχει οικιακές βοηθούς στη Σαουδική Αραβία πρόκειται να διακόψει τη αποστολή τους έπειτα από αποκεφαλισμό μίας εξ αυτών επειδή κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον εργοδότη της.

«Η Ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει μορατόριουμ στην αποστολή οικιακών βοηθών στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε...
 ο υπουργός εργασίας της χώρας, Μουχεμίν Ισκαντάρ.

Οι οικιακές βοηθοί από την Ινδονησία αποτελούν το 70% του εργατικού δυναμικού που δουλεύουν στην Σαουδική Αραβία, από τους συνολικά 1,2 εκατ. Ινδονήσιους που δουλεύουν εκεί.

Ο αποκλεισμός θα έχει ισχύ από την 1η Αυγούστου και θα υφίσταται εωσότου η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφασίσει να υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για την προστασία των δικαιωμάτων των Ινδονήσιων εργαζομένων.

Εξαιτίας της κατάστασης και της συνεχιζόμενης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολλά μέλη της κυβέρνησης του Ινδονήσιου πρωθυπουργού Susilo Bambang Yudhoyono έχουν ήδη παραιτηθεί.

Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της, ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη ειδοποίησης της ινδονησιακής κυβέρνησης για τον απαγχονισμό με σπαθί, της 54χρονης οικιακής βοηθού Ruyati binti Sapubi. Σύμφωνα με αξιωματούχους στην Τζακάρτα, πράγματι η γυναίκα σκότωσε τον εργοδότη της όταν εκείνος της απαγόρευσε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Τζακάρτα διαμαρτυρήθηκε επίσημα στο Ριάντ για το γεγονός ενώ ανακάλεσε και τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της στην πρωτεύουσα της χώρας. (Π.Θ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου