Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το Παραγκιστάν αποκαλύπτεται ~ «Καυτός» διάλογος Μαρινάκη - Μπέου + Η λίστα της βρωμιάς


Διαβάστε τον διάλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αχιλλέα Μπέο όπως περιγράφεται στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για τα στημένα παιχνίδια. Στην κουβέντα που κάνουν οι δύο άντρες γίνεται λόγος για το περιβόητο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη που έχει προηγηθεί.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλεί με τον ομόλογό του στον Ολυμπιακό Βόλου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και...
 αναφέρονται δίχως να τους κατονομάσουν στον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο και τον βοηθό Σπύρο Τρύφωνα που αγωνίστηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Μπέος, αφού δίνει συγχαρητήρια στον Μαρινάκη για τη νίκη στο ντέρμπι, του ζητάει να προστατεύσει τους δύο διαιτητές για τους οποίους, όπως λέει χαρακτηριστικά, έχει πληροφορία ότι έχουν πρόβλημα.
Αναλυτικά ο διάλογος είναι ο ακόλουθος… Όπου Α είναι ο Αχιλλέας Μπέος και όπου Β ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

A : Έλα συγχαρητήρια

Β : Έτσι τέτοιο γ.. θέλανε τα μ… στο 92’
Α : Άκου να σου πω όμως

Β: Ήταν μια φορά τυχερός ο Ολυμπιακός

Α: Συγχαρητήρια ρε παιδάκι μου λέμε, τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Άκου τι θέλω να σου πω τώρα. Επειδή πήρα κι ένα μήνυμα έτσι; Πρέπει να τους προστατέψεις και μια βδομάδα 10 μέρες.

Β: Έτσι, έτσι
Α: Μ’ακούς ?

Β : Εντάξει

Α: οπωσδήποτε είναι αυτό

Β: τι εννοείς , ποιους απ’ όλους;

Α: τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα [ενν. τον Δ. Καλόπουλος διαιτητής και τον Σπύρο Τρύφωνα βοηθό διαιτητή].

Β: Εντάξει

Α: μ’ ακούς ; Σου μιλάει ο φίλος σου υπάρχει πρόβλημα , με πήραν τηλέφωνο

Β: εντάξει τελείωσε

Στις 22:46, ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί ξανά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον συμβουλεύει να προστατέψει τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα λέγοντας του: «πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις το μαχαίρι στον λαιμό του Πιλάβιου την Κυριακή να τον βάλει έστω και ένα τέταρτο …, μην τους περάσει ρε παιδάκι μου είναι σημαντικό για σένα αυτό».
Ακολουθεί απόσπασμα από συνομιλία του Αχιλλέα Μπέου με τον δικηγόρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Θανάση Κανελλόπουλο, οι οποίοι αναφέρονται επίσης στο ντέρμπι τoυ Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη…

Α: : Αυτό που έγινε σήμερα έχεις υπόψη σου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αλλοίωση αποτελέσματος. Εν πάση περίπτωση εμείς καλώς έγινε, με το φίλο μας έγινε, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Τώρα δηλαδή πρέπει να προστατέψει και τους δυο. Να στείλει δυο παιδιά στη Θεσσαλονίκη και δυο παιδιά στην Κέρκυρα για τις επόμενες 10-15 μέρες να ξεχαστεί. Θα τους κοπανήσουνε να ξέρεις άμα δεν το κάνει αυτό.


Θ: Να σου πω, έχουμε σχέση με τον Μπανάνα;

Α: Με ποιόν ;

Θ: Με τον Μπανάνα έχει σχέση αυτό;

Α: Δεν ξέρω δεν νομίζω, μπορεί κιόλας να έχει. Μπορεί και ν’ έχει. Μπορεί και αυτός να έχει αλλά δεν μιλάει κιόλας. Ο Ολυμπιακός έχε υπόψη σου πολύ τραγικός στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, γ… τα.

Θ: Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Στο πρώτο ήταν ο Ολυμπιακός , Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός.

Α: Ναι και πρέπει οπωσδήποτε να πιέσεις τον τέτοιον να μην τιμωρήσουνε τον Καλόπουλο. Τον Πιλάβιο. Την Κυριακή , δηλαδή , πρέπει να παίξει ο Καλόπουλος έστω 4ος.

Θ: Παίζει … Είναι ο Ταμπόζης, ο οποίος τον έχει αναλάβει, ο πρώην φίλος μας και πρόεδρος, αλλά οι οι δημοσιογράφοι λένε ότι και να γίνει δεν μπορεί να κάνει τίποτα , θα του βάλει 6.00-6.30, οπότε περνάει πειθαρχική.

Α: Άμα γίνει αυτό γ… το. Αν γίνει αυτό γ… το, γιατί δεν μπορείς κύριε να παίρνεις κάποιον να σε βοηθήσει και μετά να τον στέλνεις… Δεν θα σε βοηθήσει κανένας μετά ξανά. Κατάλαβες; Η δύναμή δηλαδή είναι ότι …

Θ: εμένα έτσι μου είπε ένας δημοσιογράφος που έβγαινα έξω ο … Ότι και να κάνει ο Ταμπόζης οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν μπορεί να … . Γιατί είναι τρία τα αυτά, είναι και το πέναλτι του Τοροσίδη που λένε όλοι…

Α: Μετά ρε παιδί μου είναι και μ… οι άνθρωποι , βάζει γκολ ο Μιραλάς, βγάζει τη φανέλα του, είναι ορόσημο της κίτρινης και δεν του δίνει κίτρινη. Δείχτη ρε μ… γιατί να εκτεθείς εσύ; Μ… έκανε ο παίκτης , μπορεί να σου πει κανείς τίποτα; Είναι ζώα οι άνθρωποι ρε π…, στο πέναλτι ήθελες να βοηθήσεις το έδειξες, εκεί κάνεις μ…. Δηλαδή είναι βαρύ αυτό , αυτός είναι ο ορισμός της κίτρινης. Βγάζεις τη φανέλα σου δείχνει κίτρινη παγκοσμίως, κατάλαβες ;

Θ : Ε, βέβαια…

Α: Και δεν του δείχνει . Άντε πήγαινε γ… τότε, αφού είσαι μ… . Και τον θέλαμε τώρα να μας βοηθήσει και στο Κύπελλο, πάει τώρα…
onsports.gr


Στη λίστα κι ο Μαρινάκης!

Η... πυρηνική βόμβα έσκασε! Για απλή συνέργεια σε δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση προτάθηκε δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σύμφωνα με το πόρισμα που εξασφάλισε το gazzetta.gr! Αβραάμ Παπαδόπουλος και Καλόπουλος στην λίστα!

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο που… παίζονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον παίρνει μορφή χιονοστιβάδας καθώς στο εισαγγελικό πόρισμα υπάρχουν «μεγάλα» ονόματα όπως πρόεδροι ομάδων, παράγοντες, εν ενεργεία αλλά και παλιοί παίκτες, αλλά και οι διαιτητές που έπαιξαν στο ντέρμπι του περασμένου Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

Φυσικά το πιο… δυνατό όνομα που προκαλεί αίσθηση είναι αυτό του ιδιοκτήτη και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κατηγορείται:

α) για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και

β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση! Με την ίδια κατηγορία βαρύνεται και ο παλιός πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθανάσιος Κανελλόπουλος!


Διώξεις για Αβραάμ και Καλόπουλο!

Επίσης αίσθηση προκαλεί και η παρουσία του ονόματος του διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδος Αβραάμ Παπαδόπουλου ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες!

Βέβαια, στην μεγάλη λίστα που προκαλεί σοκ δεν λείπουν και τα ονόματα του Δημήτρη Καλόπουλου, αλλά και του Σπυρίδωνα Τρύφωνα, αρνητικών πρωταγωνιστών στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Φεβρουάριο!
Πλην των παραπάνω προσώπων σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και διαβίβασε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κα. Ελένη Ράικου, προτείνεται η άσκηση δίωξης για διάφορες κατηγορίες κατά των:

Θωμά Μητρόπουλου,

Ιωάννη Κομπότη,

Σπυρίδωνα Καλογιάννη,

Αντωνίου Μανίκα,

Ευάγγελου Κιοτζένη,

Άγγελου Τραυλού,

Γιώργου Πουλόπουλου,

Ευστάθιου Προβατίδη,

Πέτρου Ρουτζιέρη,

Τάκη Γιαννόπουλου,

Γεωργίου Μποροβήλου,

Δημητρίου Μπάκου,

Ιωάννη Ναυρινιάδη,

Βασιλείου Αδαμάκη,

Ιωάννη Αρφάνη,

Αθανασίου Γιάχου,

Γεωργίου Λυμπάντση,

Περικλή Αμανατίδη,

Παύλου Δήμου,

Παναγιώτη Σπάρταλη,

Γεωργίου Σαλαμαστράκη,

Χοσέ Λουίς Ρέγες,

Μαρσέλο Γκούτμαν,

Ιωάννη Τσιγιάννη,

Δημητρίου Καλόπουλου,

Σπυρίδωνα Τρύφωνα,

Άκη Πάσσαρη,

Γεωργίου Χριστοβασίλη,

Γεωργίου Γρηγορόπουλου,

Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη,

Ιωάννη Σπάθα, (O σφαγέας του ΠΑΟΚ στο περσινό ματς με τον Άρη)

Γεωργίου Γεωργιάδη,

Ελενας Νεούζα-Θεόσογλου,

Ζοσέ Λαορένσο,

Λουκά Αποστολίδη,

Γεωργίου Πράττου,

Γεωργίου Βαρούτσικου,

Γεωργίου Τόρη,

Γεωργίου Γρηγορόπουλου,

Ιωάννη Τσιγιάννη,

Ευθυμίου Σιδηρόπουλου,

Δημητρίου Μουστάκα,

Ανθιμου Καραμανίδη,

Λουκά Καραμάνη,

Γεωργίου Χαβενετίδη,

Δημητρίου Δημητρίου,

Ευάγγελου Δήμου,

Σταμάτιου Φασουλή,

Εμαννουήλ Αρβανιτάκη,

Ιωάννη Οικονομίδη,

Νικόλαου Λυράκη,

Σάββα Παντελίδη,

Χρήστου Σφήκα,

Νικολάου Θεοχαρίδη,

Λεωνίδα Παπασταθόπουλου,

Ιωάννου Καλυβίτη,

Κωνσταντίνου Μενδρινού,

Δημητρίου Βίλλα,

Μιχαήλ Τζιβελέκη,

Μιχαήλ Αλβέρτη,

Γιαννάκη Ανδρέου,

Μάριου Μπουλουγούρη,

Μαρίας Αυγίδου,

Διονυσίου Κοτίνη,

Μαρίας Βυθοπούλου,

Αθανασίου Κωστουλέα.



Το SentraGoal έχει στα χέρια του το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που περιλαμβάνει διαλόγους σοκ!




Μεταξύ άλλων είναι ο πρόεδρος της Superleague και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας, ο παίκτης του Αρη Κώστας Μενδρινός, ο ισχυρός άνδρας της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Γιώργος Γιαννόπουλος .

Το SentraGoal επέλεξε ένα μεγάλο αριθμο διαλόγων, τους παρουσιάζει αυτολεξεί, χωρίς κρίσεις και επικρίσεις και αφήνει σ' εσάς να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα.


Διάλογος Μπέου - Μαρινάκη

Ο Αχιλλέας Μπέος, σχολιάζοντας πόσο κακή είναι η ομάδα της Κέρκυρας, αναφέρει χαρακτηριστικά «Τον Ηρακλή δεν μπόρεσε να κερδίσει που ήταν 7 παίκτες μιλημένοι», ενώ λίγο αργότερα τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη (Β), πρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς, και αναφέρουν τα εξής:



«Β: Ελα, το έφαγε το σύστημα η Κέρκυρα.



Α: Τι;



Β: Αμα δεις ένα πέναλτι που δεν έδωσε στην Κέρκυρα.



Α: Το ξέρω μωρέ, εμένα θα μου το πεις.



Β: Το είδα εγώ, έχω κάτσει και έχω δει το ματς, είναι το στήσιμο να έχεις υπόψη σου έτσι.



Α: Ναι.



Β: Να σου πω κάτι, σου ζητήσανε τα διαπιστευτήρια που είχαν με τον Ολυμπιακό, πες.



Α: Οχι δεν ζητάω τίποτα. Θα τους γ..., δεν με αφήνουν να μπω μέσα στον παρατηρητή.



Β: Το έμαθα γ' αυτό σου λέω.



Α: Πάρε τον Πάτρικ και δεν ξεκινάω, ούτε πάω συνθέσεις, ούτε τίποτα. Αν δεν φύγουν και δεν ανοίξουν την πόρτα θα γίνει μέγα θέμα.



Β: Ο διαιτητής να μην ανοίξει την πόρτα;



Α: Δεν ανοίγουν την πόρτα. Απαγορεύεται αυτό το πράγμα.



Β: Του διαιτητή.



Α: Εχουν από έξω 4-5 μπράβους που τους έχω για τα α... μου αλλά δεν λέει τίποτα και έχουν κλειδώσει την πόρτα και δεν μπαίνει κανείς μέσα. Εμείς καθόμαστε εδώ, ούτε δε ούτε τίποτα, δεν ξεκινάει το παιχνίδι.



Β: Ναι. Τον Πατρίκ γιατί δεν τον παίρνεις τηλέφωνο; Τώρα μίλαγα μαζί του (ενν. Τον Πατρίκ Κομνηνό, Γεν. Διευθυντή της ΕΠΟ).



Α: Ναι.



Β: Να του πω να σε πάρει;



Α: Πες του να με πάρει γιατί θα γίνει της π...



Β: Εντάξει»,



ενώ μετά από λίγη ώρα, τα δύο ως άνω πρόσωπα ξαναεπικοινωνούν:



«Β: Δεν απαντάει, τον έχω πάρει δύο φορές.



Α: Επίτηδες.



Β: Πριν 5 λεπτά μίλησα μαζί του, παρ' τον κι εσύ από το κινητό σου.



Α: Ηρθε τώρα ο συντονιστής, του λέω δεν ξεκινάει το παιχνίδι, έχουν κλειδώσει τις πόρτες και δεν με αφήνουν να μπω μέσα να πάρω τα δελτία.



Β: Καλά πώς έχουν πέντε μπράβους;



Α: 10 έψουν όψι 5. Τρέμουν μην τους γ... εδώ μέσα.



Β: Τα ίδια δηλαδή όπως σε εμένα έτσι;



Α: Ναι».




Διάλογος Μπέου - Μαρινάκη (Νο2)

Περαιτέρω προέκυψε ότι ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ, άλλοτε «για να βοηθήσει την ομάδα του», άλλοτε με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, παρεμβαίνει συστηματικά στον ορισμό των διαιτητών και παρατηρητών σε πλήθος περιπτώσεων, μεταχειριζόμενος απειλές, άμεσες ή έμμεσες, στρεφόμενες κατά του επαγγέλματός τους, άλλοτε μέσω προσώπων που κατέχουν καίριες θέσεις, άλλοτε ερχόμενος ο ίδιος σε επαφή μαζί τους, και έτσι τους εξαναγκάζει σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία τους, πράξη την οποία τελεί κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, Συγκεκριμένα:

Την 1-2-2011, σε συνομιλία που είχε με τον Βαγγέλη ΜΑΡΙΝΑΚΗ, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

«...Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις κι αυτά δεν θα γίνει τίποτα όλα καλά θα πάνε, και το τρίτο θέλω να μου κάνει μια χάρη τώρα δεν είναι και λίγες αυτές να πούμε μη βάζετε τον Σιδηρόπουλο πάνω... δεν είναι δυνατόν...



Β: Ποιον Σιδηρόπουλο πάνω;



Α: Τον Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.



Β: Γιατί Σιδηρόπουλο έβαλε;



Α: Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 βδομάδες, το Σπάθα 4 βδομάδες κι αυτό το μ... που έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ' έχω γραμμένο Μπέο στα α... μου.



Β: Γιατί εμένα δε μ' έχει γραμμένο με τον Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές ο μ...;



Α: Ναι, αλλά εγώ του το πρόλαβα τώρα, του λέω άστον έξω και βάλτονα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός την άλλη βδομάδα αφού έχεις πρόβλημα. Μες στο Καραϊσκάκη. Και μου λέει θα δω λέει φωνάζει ο Βαγγέλης. Του λέω θα πάρω 'γω τον Βαγγέλη άμα φωνάζει. Είναι ντροπή του λέω, βάλε το Γιάχο· όχι μου λέει το Γιάχο. Βάλε τον Παμπορίδη βάλε κάποιον άλλον αδερφάκι μου του λέω το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.



Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.



Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.



Β: Αυτό θα του πω κι εγώ, αυτό θα του πω.



Α: Και να σου κρατήσει τον Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τι προβλέπει ο ΚΑΠ.



Β: Τώρα θα το κάνω»....



Επαφή Μπέου - Μαρινάκη (Νο3)

Ακολούθως προέκυψε, ότι ο Αχιλλέας Μπέος, την 5.2.2011, τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ενίοτε αποκαλεί και με τον κωδικό όνομα «κύριε Φιλιππίδη», και συζητούν για τον αγώνα Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι «θα το φτιάξει με τον Ζαμάνη» «ενν. τον Νικόλαο Ζαμάνη, ο οποίος φέρεται ως Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης - ΕΟΦΠ και καλλιτεχνικός μάνατζερ».

Κατόπιν, ο Αχιλλέας Μπέος, καλεί τον Βασίλη Γεωρτσιάκο, συνεργάτη του Δημήτρη Ζαβαντία, και τον ρωτάει σε τι τιμή παίζεται η Λάρισα κι εκείνος του απαντά ότι «ο κινέζος για κάποιο λόγο το έχει βγάλει έξω», ενώ σε συνομιλία που είχε με τον Λουκά Σιότροπο, πρώην Πρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος, του είπε ότι «μετά από τα σημερινά αποτελέσματα ο Πανσερραϊκός έπεσε με υπογραφή δικιά μου. Λάρισα, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη, από αυτούς τους τέσσερις οι δύο θα πέσουν».

Ο Λουκάς του επισημαίνει ότι ο Ηρακλής σώθηκε και ο Αχιλλέας του απαντά ότι «με ισοπαλία ήταν γερά στο κόλπο», ενώ του αναφέρει ότι κοιτάζει το πρόγραμμα του Πανιωνίου και είναι πολύ δύσκολο και τέλος του λέει να φύγει η αυριανή μέρα »και μετά θα ασχοληθεί με τον Πανιώνιο και πως θα τον σώσει».


Συνομιλία Αβράαμ Παπαδόπουλου με Ζαβαντία

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση του Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτού και του Δημήτρη ΖΑΒΑΝΤΙΑ, έλαβε χώρα ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι ο Βασίλης ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ του έβαλε 20.000 ευρώ και από δω και πέρα θα παίζει σε αυτόν, ενώ τον ρωτάει που θέλει να δώσει τα 8.000 ευρώ. Ο Αβραάμ του λέει να τα βάλει στην Τράπεζα Eurobank, αλλά ο Δημήτρης του απαντά στην Εμπορική ή χέρι με χέρι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία δε που είχε ο Δημήτρης ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ (Δ) με τον σύνδεσμό του στην Κύπρο (Α) την 7-2-2011, αναφέρθηκαν τα εξής:



«Α: Δημήτρη αν ακούς καμιά κουβέντα για ΟΦΗ πες μου.



Δ: Ποιο παιχνίδι είναι θείο;



Α: ΟΦΗ



Δ: Με ποιον παίζει;



Α: Με τον ΙΩΝΙΚΟ.



Δ: ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΦΗ ή ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ;



Α: ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ, έχει 80.000 πάνω τον ΟΦΗ πάνω μες το Betfair.



Δ: Τι ώρα παίζουνε;



Α: Ωρα 18.00.



Δ: Ποια είναι η τιμώ στη Betfair η τιμή του ΟΦΗ;



Α: 1.27 τώρα



Δ: Εντάξει, 1.27.



Α: Εχει 80.000 πάνω του η πιο ψηλή που ήταν. Και έχει κάμποσους που θέλουν να την παίξουν, 'θελαν να παίξουν καλά λεφτά γύρω στα 1.34.



Δ: Θείο πες μου λίγο κάτι γιατί δεν μπορώ μπω, είμαι έξω γι' αυτό. Τι κάνουμε από την Τρίτη μέχρι σήμερα στο IBC;



Α: Χάνουμε.



Δ.: Πολλά;



Α: Ολοι μαζί θα σου πω, είναι 19.000 όλοι μαζί.



Δ: Ολοι μαζί μέχρι τώρα από την Τρίτη;



Α: Ναι (ακατάληπτο) κέρδισε ο Κωνσταντίνος μες το 24, 8.500 τον πληρώσαμε και έχουμε τον (ακατάληπτο) που κέρδισε ο 15023...



Δ: Ποιος ο 15023;



Α: Εκείνος μην τον φοβάσαι, έτσι που παίζει θα τα χάσει.



Δ: Ξέρω ρε θείο...



Α: Εκείνος παίζει κόρνερ και να μπει γκολ τα τελευταία 15 λεπτά...



Δ: Θείο αυτός ο παίκτης που τον έχω εκεί στο 15023 μας έχει δώσει πολλά λεφτά μέχρι τώρα.



Α: Ναι, ναι, ναι.



Δ: Απλά τον είχα κόψει εγώ για λίγο καιρό γιατί κάποια στιγμή είχανε μαζευτεί 50.000, αυτός καταρχήν είναι ποδοσφαιριστής, να ξέρεις, είναι της Εθνικής ποδοσφαιριστής, είναι μεγάλο όνομα (εν. κατά πάσα πιθανότητα τον Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ).



Α: Ναι, ναι.



Δ: Και επειδή είχε φύγει στο Παγκόσμιο κάτω με την Εθνική, τα λεφτά δεν μου τα είχε δώσει πριν φύγει και τα κάλυψα εγώ όλα τα λεφτά. Και μετά είχε κάπου τρεις μήνες να μου τα δώσει 50.000 και του λέω ότι δεν μπορώ να σε καλύπτω τόσα λεφτά του λέω για τόσο καιρό, ξέρω λέω ότι δεν θα τα χάσω είναι το μόνο σίγουρο δεν πρόκειται να χάσουμε λεφτά, αλλά του λέω είναι πολλά τα λεφτά δεν μπορώ να τα καλύψω για δυο μήνες και για τρεις μήνες, και κάποια στιγμή είχε σταματήσει. Και τώρα μου λέει να μου ανοίξεις πάλι έναν κωδικό, του λέω εντάξει θα σου βάλω 10.000, αλλά δεν μπορώ και πολλά-πολλά του λέω γιατί εσύ μπορεί να κάνεις κανά μήνα να λείπεις με την ομάδα από δω και από κει να μην μπορείς να τα δώσεις. Γι' αυτό τον έβαλα 10.000 και τι κάνεις αυτός (ακατάληπτο);



Α: Αυτή την εβδομάδα κερδίζει αλλά έτσι που παίζει...



Δ: Πολλά είναι, πόσο είναι πάνω μέχρι τώρα;



Α: Τούτη εβδομάδα;



Δ: Πόσο είναι πάνω μέχρι τώρα; Πόσο κερδίζει;



Α: Τούτη εβδομάδα νομίζω ήταν 6.000, αλλά πρέπει να ξέρεις έκαμε τούτος.... κερδίζει 16.500 τούτη την εβδομάδα.



Δ: Κερδίζει 16.500;



Α:Εκαμε τζίρο 264.000 τζίρο.



Δ: Σώπα ρε.



Α: Ναι, παίζει 10-10 και του αρέσουν τα κόρνερ και να μπουν γκολ τα τελευταία 15 λεπτά.



Δ: Ναι, ναι κατάλαβα. 16.500 πάνω είναι;



Α: Ναι. Κέρδισε εκείνος, ναι



Δ: Κερδίζει εκείνος 16.500 ναι. Εντάξει θείο ξαναμιλάμε.



Α: Αν μάθεις για ΟΦΗ πάρε με.



Δ: Εννοείται ναι», ενώ την 8-2-2011, ο Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ζήτησε με γραπτό μήνυμα από τον Δημήτρη ΖΑΒΑΝΤΙΑ «να του βάλει άλλα 10». Στη συνέχεια , ο Δημήτρης καλεί τον Βασίλη ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑ και τον ρωτάει πόσα είναι πάνω ο Αβράαμ για να του βάλει άλλα 10. Ο Βασίλης του λέει να μην μιλήσει με τον «Θείο». Ακολούθως, ο Δημήτρης στέλνει μήνυμα στον Αβραάμ με περιεχόμενο «Τώρα βάζει», ενώ λίγο αργότερα τηλεφωνεί στον «Θείο», σύνδεσμό του στην Κύπρο και μεταξύ τους διαλαμβάνεται η συνομιλία που ακολουθεί:



«... Δ: Τι κάνει ο 15023; Τα έχασε τα 10; Για δες λίγο;



Θ: Ναι, πρέπει να έχασε λίγο.



Δ: Γιατί μου ζήτησε να του βάλω τώρα άλλα 10. Αυτό. Πες μου λίγο την προηγούμενη εβδομάδα, τι έκανε τελικά, σύνολο; Μπες λίγο μέσα να δεις; Από Τρίτη μέχρι Δευτέρα. Ναι πόσα, πες μου λίγο το ποσό.



Θ: Κέρδιζε 6.000.



Δ: Εντάξει, βάλτου άλλα 10- ρε θείο και ο θεός βοηθός. Τώρα ούτως ή άλλος δεν θα του δώσω, μου είπε, άρα στην ουσία είναι σαν χάνει 4. Εχει κια άλλα 10 να χάσει, μας χρωστάει 14. Καλά βάλτου άλλα 10, ναι;



Θ: Εντάξει.



Επαφές Μπέου - Κανελλόπουλου - Μαρινάκη

Την 19-2-2011, διεξήχθη και ο αγώνας «Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός», με αποτέλεσμα 2-1. Ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ συνομιλεί αρχικά με τον Λουκά ΣΙΟΤΡΟΠΟ για το αποτέλεσμα του ντέρμπι και αμφότεροι κάνουν λόγο για ξεκάθαρη «αλλοίωση του αποτελέσματος», καθώς το γκολ του Τσιμπούρ ήταν οφσάιντ, το γκολ του Κατσουράνη ήταν καθαρό και ο Τοροσίδης έκανε πέναλτι, ο δε Λουκάς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ούτε επί Κοκαλιάρη», αναφερόμενος στον Θωμά ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ενώ αργότερα ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ (Α) συνομιλεί για τον συγκεκριμένο αγώνα με τον Θανάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ (Θ) και αναφέρουν τα εξής:



«Α: Τι γίνεται, που είσαι;



Θ: Στο γήπεδο.



Α: Ακόμη εκεί είσαι;



Θ: Να φύγουν ο κόσμος να φύγουμε.



Α: Τι λέει ο Βαγγέλης, χαρούμενος ο Βαγγέλης;



Θ: Τον έπιασε η καρδιά του, λιποθύμησε απ' αυτό εδώ πέρα. Το γκολ ήταν κανονικό, να τον ξέρεις αυτό, ε.



Α: Ε;



Θ: Το ματς το είδες;



Α: Το γκολ του Τσιμπούρη οφσάιντ, το γκολ του Κατσουράνη είναι καθαρό και το πέναλτι του Τοροσίδη είναι καθαρό. Αλλοίωση αποτελέσματος είναι.



Θ: Για ξαναπέστο.



Α: Το γκολ που έβαλε ο Τσιμπούρης είναι οφσάιντ.



Θ: Του Τσιμπούρη είναι οφσάιντ;



Α: Ναι. Του Κατσουράνη είναι καθαρό και το πέναλτι του Τοροσίδη είναι χέρι καθαρό και δε το δίνει. Μη του το λες μωρέ, γα...τα, άκου τι σου λέω.



Θ: Κοίταξε στα δύο πρώτα συμφωνώ, στο γκολ του Τσιμπούρη γιατί ήταν οφσάιντ; Αφού ήτανε 10 παίκτες.



Α: Πιο μπροστά απ' τη μπάλα είναι, παίρνει την κεφαλιά και είναι μόνος του μπροστά είναι σε θέση οφσάιντ.



Θ: Το γκολ του Κατσουράνη ο παίκτης ήταν στο δοκάρι μέσα, πως και το ακύρωσε αυτός ο από κει, ο επόπτης ήταν... ήτανε γ...τα.



Α: Υπάρχει πρόβλημα έχε υπόψη σου.



Θ: Ναι.



Α: Πες του να με πάρει τηλέφωνο να του πω.



Θ: Τι πρόβλημα όταν λες;



Α: Θα του την πέσουνε αδερφάκι μου, πρέπει να τους προφυλάξει τώρα μη τους δείρουνε δε καταλαβαίνετε; Κοιμάστε όρθιοι, πες του να με πάρει.



Θ: Τους τρεις λες, έτσι;



Α: Ναι.



Θ: Να πολύ, το ξέρω τώρα.



Α: Πες του να με πάρει τηλέφωνο, ήδη εγώ το 'μαθα.



Θ: Εχει πάει στα αποδυτήρια κάτω.



Α: Εντάξει μετά θα τον πάρω ΄γω.



Θ: Θα του πως να σε πάρει. Να σου πω, τι ώρα παίζουμε 17:00 η ώρα παίζουμε εμείς αύριο;



Α: 15:00



Θ: 15:00, το δείχνει η τηλεόραση , το δείχνει, ε;



Α: Το δείχνει ναι.



Θ: Να σου πω, πως το βλέπεις τώρα εσύ με το... που... κάτω η Τρίπολη ο γ... που... λέγαμε να κερδίσουμε και ρο κερδίσαμε προχθές, λέγαμε αν μπορέσει και μπει κάποιος διαιτητής που να 'ναι, να μην το κυνηγήσει. Πως το βλέπεις τον Αστέρα Τρίπολης τώρα, πέφτει τώρα;



Α: Ακόμη είναι νωρίς, αλλά τώρα είναι σε δύσκολη θέση, γιατί δεν θα το δώσει το παιχνίδι κι ο Πανσερραϊκός τώρα, έχει πρόβλημα γ... τον.



Θ: Οχι ο Πανσερραϊκός να μην το δώσουν με τίποτα να τους πεις, πρέπει να φύγει ο Μποροβίλος από τη μέση το 'χουμε πει αυτό.



Α: Εντάξει θα τα πούμε.



Μετά από λίγα λεπτά δε, ο Βαγγέλης ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (Β) τηλεφωνεί στον Αχιλλέα ΜΠΕΟ (Α) από το κινητό του Θανάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ



«Α: Ελα συγχαρητήρια.



Β: Ετσι, τέτοιο γ... θέλανε τα μ..., στο 92.



Α: Ακου να σου πω όμως.



Β: Ητανε μια φορά τυχερός ο Ολυμπιακός.



Α. Συγχαρητήρια ρε παιδάκι μου λέμε, τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Ακου τι θέλω να σου πω τώρα. Επειδή πήρα κι ένα μήνυμα έτσι; Πρέπει να τους προστατέψεις καμιά βδομάδα 10 μέρες.



Β: Ετσι, έτσι.



Α: Μ' ακούς;



Β: Εντάξει.



Α: Οπωσδήποτε είναι αυτό.



Β: Τι εννοείς, ποιους απ' όλους;



Α: Τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα. [ενν. Τον Δημήτρη Καλόπουλο, διαιτητή και τον Σπύρο Τρύφωνα, β' βοηθό διαιτητή-παρατηρητή του αγώνα].



Β: Εντάξει.



Α: Μ' ακούς; Σου μιλάει ο φίλος σου, υπάρχει πρόβλημα, με πήραν τηλέφωνο.



Β: Εντάξει. Τελείωσε, τελείωσε».



Περί ώρα 22:46 ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ τηλεφωνεί ξανά στον Βαγγέλη ΜΑΡΙΝΑΚΗ και τον συμβουλεύει να προστατεύσει τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα υπάρξουν αντιδράσεις, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό του Πιλάβιου τη Κυριακή να τον βάλει [ενν. Τον Καλόπουλο] έστω και τέταρτο..., μην τους περάσει ρε παιδάκι μου είναι σημαντικό για σένα αυτό», ενώ περί ώρα 23:07 ο Θανάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ τηλεφωνεί στον Αχιλλέα ΜΠΕΟ και αναφέρουν τα εξής:

«Α: Αυτό που έγινε σήμερα έχεις υπόψη σου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αλλοίωση αποτελέσματος. Εν πάση περιπτώσει εμείς καλώς έγινε, με το φίλο μας έγινε, αλλά από κει και πέρα πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Τώρα δηλαδή πρέπει να τους προστατέψει και τους δύο. Να στείλει δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη και δύο παιδιά στην Κέρκυρα για τις επόμενες 10-15 μέρες να ξεχαστεί. Θα τους κοπανήσουν να ξέρεις άμα δεν το κάνει αυτό.



Θ: Ναι. Αυτός που ακύρωσε το γκολ ο επόπτης ήτανε του συνδέσμου Κερκύρας;



Α: Κερκύρας ναι. Ναι, Τρύφωνας.



Θ: Να σου πω, έχουνε σχέση με τον Μπανανά;



Α: Με ποιον;



Θ: Με το Μπανανά έχει σχέση αυτό;



Α: Δεν το ξέρω δε νομίζω, μπορεί κιόλας να 'χει. Μπορεί και να έχει. Μπορεί και να έχει αλλά δε μιλάει κιόλας. Ο Ολυμπιακός έχε υπόψη σου πολύ τραγικός στο 2ο ημίχρονο ειδικά γ...τα.



Θ: Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Στο 1ο ήταν ο Ολυμπιακός, στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός...



Α: Ναι. Και πρέπει οπωσδήποτε να πιέσεις τον τέτοιον να μην τιμωρήσουνε τον Καλόπουλο, τον Πιλάβιο. Την Κυριακή, δηλαδή, πρέπει να παίξει ο Καλόπουλος, έστω 4ος.



Θ: Παίζει... είναι ο Ταμπόζης, ο οποίος τον έχει αναλάβει ο πρώην φίλος μας και πρόεδρος, αλλά οι πληροφορίες λένε οι δημοσιογράφοι ότι λένε ότι και να γίνει δε μπορεί να κάνει τίποτα, θα τον βάλει 6:00/6:30 οπότε περνάει περνάει πειθαρχική.



Α: Αμα γίνει αυτό γ...το. Αν γίνει αυτά γ...το, γιατί δεν μπορείς κύριε να παίρνεις κάποιον να σε βοηθήσει, και μετά να τον στέλνεις... δε θα σε βοηθήσει κανένας μετά ξανά. Κατάλαβες; Η δύναμη δηλαδή είναι ότι...



Θ: Εμένα έτσι μου είπε ένας δημοσιογράφος που έβγαινα έξω, ο (ακατάληπτο) ότι και να κάνει ο Ταμπόζης οι πληροφορίες μου λένε ότι δε μπορεί να τα (ακατάληπτο). Γιατί είναι τρία τα αυτά, είναι και το πέναλτι του Τοροσίδη που λένε όλοι...



Α: Μετά ρε παιδί μου είναι και μ... οι άνθρωποι, βάζει γκολ ο Μιραλάς, βγάζει τη φανέλα του, είναι ορισμός της κίτρινης και δε του δίνει κίτρινη. Δείχτη ρε μ..., γιατί να εκτεθείς εσύ; Μ... έκανε ο παίκτης, μπορεί να σου πει κανείς τίποτα; Είναι ζώα οι άνθρωποι ρε π..., στο πέναλτι ήθελες να βοηθήσεις το έδειξες, εκεί όμως ευθύνεται ο αι γ... θα μου πάρουν εμένα τη σφυρίχτρα γιατί εσύ έκανε μ...; Δηλαδή είναι βαρύ αυτό, αυτός είναι ο ορισμός της κίτρινης. Βγάζεις τη φανέλα σου δείχνει κίτρινη παγκοσμίως, κατάλαβες;



Θ: Ε βέβαια.



Α: Και δεν του δείχνει. Αντε πήγαινε γ... τότε, αφού είσαι μα... Και τον θέλαμε τώρα να μας βοηθήσει στο Κύπελλο, πάει τώρα.



Θ: Θα το δούμε πως θα το... τώρα έτσι λένε τώρα τι βαθμό θα του βάλει τώρα. Πάντως κι αν δε του βάλει τιμωρία, θα του βάλει αργία 15-20 μέρες.



Α: Καθόλου, δεν πρέπει να του βάλει, άμα θέλει να δείξει δύναμη τώρα ο Βαγγέλης καθόλου δε πρέπει να του μπει τιμωρία. Πρέπει την άλλη βδομάδα να τον βάλει 4ο, 4ο κάτω...».



Πράγματι, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο την Κυριακή 29-2-2011, μόλις ο Β' βοηθός διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, Σπύρος Τρύφωνας, ο οποίος ακύρωσε ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Κατσουράνη και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι υπέρ του Ολυμπιακού, αποβιβάστηκε από την πτήση που τον μετέφερε από την Αθήνα στην Κέρκυρα μαζί με την αποστολή της τοπικής ομάδας που αγωνιζόταν στην Τρίπολη, δέχθηκε επίθεση από περίπου 10-15 άτομα που φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού.



Διάλογος Μπέου - Τσακογιάννη

«Την 22-1-2011, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα «ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου», ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ (Α), μιλώντας με το Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, πρόσωπο που αποτελεί επαφή και του Γιώργου ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, είναι σίγουρος για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και για άλλα αποτελέσματα αγώνων των ομάδων Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη και Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ μιλούν μεταξύ τους και για στοιχήματα σε ελληνικές ομάδες στο «Ασιατικό».

Ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ, σχολιάζοντας πόσο κακή είναι η ομάδα της Κέρκυρας, αναφέρει χαρακτηριστικά «Τον Ηρακλή δεν μπόρεσε να κερδίσει που ήταν οι 7 παίκτες μιλημένοι», ενώ λίγο αργότερα τηλεφωνεί στον Βαγγέλη ΜΑΡΙΝΑΚΗ (Β), Πρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς, και αναφέρουν τα εξής:

«Β: Ελα το έφαγε το σύστημα στην Κέρκυρα.



Α: Τι;



Β: Αμα δεις ένα πέναλτι που δεν έδωσε στην Κέρκυρα.



Α: Το ξέρω μωρέ εμένα θα μου το πεις.



Β: Το είδα εγώ, έχω κάτσει και έχω δει το ματς, είναι το στήσιμο να έχεις υπόψη σου έτσι.



Α: Ναι.



Β: Να σου πω κάτι, σου ζητήσανε τα διαπιστευτήρια στους μπράβους που έχεις μαζί σου, να τους πεις ότι είναι τα ίδια διαπιστευτήρια που είχαν με τον Ολυμπιακό πες.



Α: Οχι ρε δεν ζητάω τίποτα. Θα τους γ..., δεν με αφήνουν να μπω μέσα στον παρατηρητή.



Β: Το έμαθα γι' αυτό σου λέω.



Α: Πάρε τον Πάτρικ και δεν ξεκινάω, ούτε πάω συνθέσεις, ούτε τίποτα. Αν δεν φύγουν και δεν ανοίξουν την πόρτα θα γίνει μέγα θέμα.



Β: Ο διαιτητής να μην ανοίξει την πόρτα;



Α: Δεν ανοίγουν την πόρτα. Απαγορεύεται αυτό το πράγμα.



Β: Του διαιτητή.



Α: Εχουν από έξω 4-5 μπράβους που τους έχω για τ' α... μου αλλά δεν λέει τίποτα και έχουν κλειδώσει την πόρτα και δεν μπαίνει κανείς μέσα. Εμείς καθόμαστε εδώ, ούτε δε ούτε τίποτα, δεν ξεκινάει το παιχνίδι.



Β: Ναι. Τον Πατρίκ γιατί δεν τον παίρνεις τηλέφωνο; Τώρα μίλαγα μαζί του (ενν. τον Πατρίκ ΚΟΜΝΗΝΟ, Γεν. Διευθυντή της ΕΠΟ).



Α: Ναι.



Β: Να του πω να σε πάρει;



Α: Πες του να με πάρει γιατί θα γίνει της π....



Β: Εντάξει».



ενώ μετά από λίγη ώρα, τα δύο ως άνω πρόσωπα ξαναεπικοινωνούν:



«Β: Δεν απαντάει, τον έχω πάρει δύο φορές.



Α: Επίτηδες.



Β: Πριν 5 λεπτά μίλησα μαζί του, παρ' τον κι εσύ από το κινητό σου.



Α: Ηρθε τώρα εδώ ο συντονιστής, του λέω δεν ξεκινάει το παιχνίδι, έχουν κλειδώσει τις πόρτες και δεν με αφήνουν να μπω μέσα να πάρω δελτία.



Β: Καλά πώς έχουν πέντε μπράβους;



Α: 10 έχουν όχι 5. Τρέμουν μην τους γ... εδώ μέσα.



Β: Τα ίδια δηλαδή όπως σε εμένα έτσι;



Α: Ναι».



Διάλογος Ψωμιάδη – Πατέρα
Την 27-8-2011 ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ επικοινωνεί με τον ΝΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ, πρόεδρου του Παναθηναϊκού, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις και αναφέρουν τα εξής:



Π: Απ' τον χοντρό τι νέα έχεις; (εννοεί τον Αχιλέα Μπέο)



Ψ: Ούτε μιλάω, ούτε καλημέρα δεν έχω, τι νέα να 'χω;



Π: Τι λένε οι δικοί σου;



Ψ: Τι να πούνε...



Π: Ηταν, λέει, και έπαιζε Σαββατοκύριακο στο καζίνο στο Λουτράκι.



Ψ: Πήρε 500.000 από τον Αστέρα Τρίπολης.



Π: Πήρε ε;



Ψ: Ναι, για το ματς που τους έδωσε.



Π: Λες;



Ψ: Ε, τι να πω τώρα, εντάξει...



Π: Πολλά μου ακούγονται.



Ψ: Αν όχι 500, 300 εύκολα. 3 έως 5, γι' αυτό σου λέω5, 3 ήταν πιο μπροστά, μετά αυτοί θα ανέβηκαν, θα τους τρώνε τώρα τα φίδια αυτωνών.



Π: Τέλος πάντως, πάρε με όταν ξανακατέβεις...



Διάλογος Μπέου - Πιλάβιου

Την 3-3-2011 ο Αχιλλέας Μπέος (Α) τηλεφωνεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο (Σ) και αναφέρουν τα εξής:



«Σ: Ναι.



Α: Πρόεδρε, είναι να τρελαίνεσαι μαζί σου, πραγματικά σου μιλάω!Καλά, δε σου είπα τον Ζαχαριάδη δεν θέλω να μου τον ξαναβάλεις ούτε σε φιλικό παιχνίδι;



Σ: Οχι, δεν μου το είπες. Αμα μου το έλεγες...



Α: Εγώ δε στο είπα;



Σ: Δεν μου το 'πες, αλήθεια στο λέω.



Α: Δε στο είπα μετά τον αγώνα με τον προημιτελικό του Κυπέλλου που μου έδωσε το πέναλτι και με έπαιξε 60-40% μέσα στο γήπεδο μου;



Σ: Δε μου το είπες, αλήθεια στο λέω!



Α: Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ!Παίζω με τις Σέρρες και μου βάζεις από Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, δίπλα ας πούμε, διαιτητές! Και μη μου πεις ότι είναι πεσμένοι και αυτά και τι πρόβλημα έχεις!Δεν ισχύουν αυτά στο ποδόσφαιρο!



Σ: Εντάξει. Εγινε. Θα τους πω εγώ. Εντάξει;



Α: Α ρε π...!»



Διάλογος Ψωμιάδη - Πατέρα (Νο2)

Την 10-4-2011, στη συνέχεια, ο Μάκης Ψωμιάδης (Μ) επικοινωνεί με τον Νίκο Πατέρα (Ν):



«Ν: Ελα



Μ: Ελα αδελφούλη μου τι γίνεται;



Ν: Καλά εσύ;



Μ:Πέθανε η κ... ο χοντρός σήμερα, πέθανε εντελώς (ενν. Τον Αχιλλέα Μπέο).



Ν: Γιατί;



Μ: εεεεε περίμενε ότι θα πάρει πόντο εκεί πέρα μέσα



Ν: Ναι ε;



Μ: Ναι ναι πέθανε εντελώς.



Ν: Πόσο πήγε το σκορ;



Μ: 2-1 μέσα.



Ν: Δηλαδή το έπαιξε ε;



Μ: Το έπαιξε ναι, κέρδιζε 1-0. Ο Κάκος τον γ... του έβγαλε και κόκκινη κάρτα στο τέλος του τερματοφύλακα.



...



Μ: Να σου πω! Από αύριο ασχολείσαι με το ματς Κυριακής, (ακατάληπτο) στον Βόλο να ρίξουμε τα α... μας. Πάση θυσία. Μην γίνει κανα λάθος δηλαδή ασχολείσου με Σισέδες με αρ... και έτσι κι αλλιώς πάση θυσία πρέπει να κερδίσεις εκεί. Πάση θυσία. Δηλαδή με τίποτα δεν πρέπει το μ... αυτό



να (ακατάληπτο).



Ν: Εσύ θα καθίσεις Αθήνα καθόλου;



Μ: Θα κατέβω.



Ν: Ε άμα κατέβεις, πέρνα και λίγο από τον φίλο μας τον ψηλό.



Μ: Και με τον ψηλό Σισέ, άμα του πεις αυτό το πράγμα...



Ν: Βρε θα του πω εγώ, μην ανησυχείς. Απλώς πέρνα...



Μ: Βάλτε το...να...



Ν: Ξέρω εγώ τι θα του πω, απλώς και εσύ φόβισέ τον λιγάκι.



Μ: Τι να τον φοβίσω ρε μ... απλώς εσύ θα τους πεις πρόσεχε...



Ν: Βρε ξέρω εγώ τι θα κάνω σου λέω, το ξέρω εγώ τι θα κάνω.



Μ: ...επί προσωπικού πες του εκεί θα βάλεις αυτό και αυτό. Πρόσεξε μην γίνει καμία κέντα και δεν παίξει κάποιος από αυτούς που σου έδωσα σε γ... πες του. Μετά όλα θα κελαηδάν τα ράδια.



Ν: Εσύ πως πήγες;



Μ: Ε εντάξει αδιάφορος. 1-1. Μια μ... και μισή.



Ν: Ο Αστέρας έπεσε σήμερα ε; έτσι έμαθα.



Μ: Ναι έπεσε ο άλλος που πούλησε το ματς στο... ο Μαρινάκης που το έδωσε το ματς στον Ατρόμητο για να σωθεί;



Ν: Πιστεύεις ότι θα το έδινε με τέτοια διαφορά;



Μ: εεεε



Ν: Εγώ δεν πιστεύω ότι το έχω δώσει. Εγώ πιστεύω επειδή ξέρω πόσο ψυχανώμαλος είναι, ότι αυτός έχει τσαντιστεί τώρα.



Μ: Τι τσαντίστηκε, αφού πάσα έκανε ο παίκτης ο δικός τους να βάλουνε...



Ν: Αλλο οι παίκτες μεταξύ τους τι κάνουνε. Δεν πιστεύω ότι αυτός το έχει κάνει. Αλλο οι παίκτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτός έχει τρελαθεί τώρα γιατί κατάλαβε ότι έχουν παίξει μπάλα πιο (ακατάληπτο).



Μ: Ναι;



Ν: Ετσι πιστεύω. Τι να σου πω μπορεί να είμαι και μ... και να είναι έτσι όπως το λες εσύ.



Μ: Αντε εντάξει. Κάνε αυτό που σου είπα. Μην το ξεχάσεις. Ασχολήσου με αυτό το θέμα.



Ν: Εγινε θα μιλήσουμε αύριο. Αντε.



Μ: Αντε γεια».



Την επόμενη μέρα, 11-4-2011, ο Μάκης Ψωμιάδης (Α) τηλεφωνεί ξανά στο Νίκο Πατέρα (Β):



«Α: Ελα Νίκο, καλημέρα, καλή εβδομάδα.



Β: Ελα πρόεδρέ μου, καλημέρα.



Α: Το είδες εχθές, τις είδες τις φάσεις του Ολυμπιακού; Είδες τι πάσα του έκανε; (αναφέρεται στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός που διεξήχθη την 10-4-2011 με αποτέλεσμα 3-1).



Β: Πάσος έχει δώσει ο άλλος, πάσες έχει κάνει αυτός ο Ποτουρίδης.



Α: Πάσες, πάσες. Δύο πάσες έκανε, δύο γκολ.



Β: Απίστευτο, έτσι;



Α: Γίνεται αυτό το πράγμα; Ο Μέλμπεργκ κοίταγε. Κοίταγε ο Μέλμπεργκ!



Β: ...(γέλια)... Τι γίνεται ρε;



Α: Τι ξεφτίλα είναι αυτή ρε μ...;



Β: Μεγάλη ξεφτίλα, όντως!



Α: Ολυμπιακός σου λέει! Εγώ άκουσα από κάποιο περιβάλλον του (ή τους) σας είχαν για καθάρισμα, ε;



Β: Ναι, ναι, ναι.



Α: Ο Ολυμπιακός.



Β: Εντάξει. Τι να πεις τώρα, άστο, άστο από που γλυτώσαμε.



Α: Γλίτωσες, από μένα γλίτωσες που δεν έδωσα το ματς στον Αστέρα να πούμε, που ήρθαν με 500 χιλιάρικα με την τσάντα να πούμε, με κατάλαβες;



Β: Ναι, ναι. Τι να σου πω;



Α: Για να ξέρεις να πούμε.



Β: Το ξέρω πρόεδρέ μου.



Α: Μ... είναι πάντως, τους σιχαίνομαι, τους έχω σιχαθεί φίλε μου.



Β: Δεν έχεις άδικο και νομίζουν ότι μπορούν να δεσμεύσουν όλο το ποδόσφαιρο.



Α: Ποιον να δεσμεύσουνε μωρέ; Οι μόνοι αξιοπρεπείς και με το κεφάλι ψηλά είμαστε.



Β: Ετσι, έτσι.



...



Α: Να πάνε να γ...! Να σου πω κάτι αγορίνα μου, βάλε αυτό το ταλιράκι αυτό σήμερα που μου είπες.



Β: Ναι, ναι, σήμερα θα τελειώσει. Θα σε πάρω να σε ειδοποιήσω.



Α: Αντε αγάπη μου, άντε γεια».



Διάλογος Μπέου - Μπάκου

Ακολούθως ο Αχιλλέας Μπέος, δέχεται τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Μπάκο, μέλος του Δ.Σ. και μεγαλομέτοχο της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ζητάει από τον Αχιλλέα να «βοηθήσει» την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Κέρκυρα το Σάββατο, 19-2-2011 (παιχνίδι το οποίο έληξε τελικώς 0-2 υπέρ της Κέρκυρας).

Ο Αχιλλέας του εξηγεί ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα ο Αστέρας Τρίπολης και βασική προτεραιότητά του είναι ο Πανιώνιος, ωστόσο θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό του αναφέρει ότι και «ο Βαγγέλης (ενν. τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ) δεν μπορεί να τον βοηθήσει μέσω ΛΙΠΑΤΖΗ (ενν. τον πρόεδρο της ομάδας της Κέρκυρας) ή μέσω ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ (ενν. τον Μπόζινταρ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ, τεχνικό της ομάδας της Κέρκυρας) και να το ξεχάσει.

Μπορεί να τον βοηθήσει με κανά 2-3 παιδιά, μόνο έτσι». Την 17-2-2011, ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ συνομιλεί με τον Γιώργο ΜΠΟΡΟΒΗΛΟ, Πρόεδρο της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης και του εξηγεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Αστέρα. Ο Αχιλλέας αναφέρει στο Γιώργο ότι μίλησε και με τον Βαγγέλη και του εξηγεί ότι και αυτός θα προτιμούσε να πέσει άλλη ομάδα. Ο Αχιλλέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πέρα από τον διαιτητή του αγώνα, οι παίκτες του Αστέρα θα πρέπει να μπούνε μέσα και να φάνε σίδερα.

Ο Δημήτρης ΜΠΑΚΟΣ απευθύνεται στον Αχιλλέα ΜΠΕΟ για «βοήθεια» και την 20-2-2011. Ο Αχιλλέας του υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει στον αγώνα με τις Σέρρες λέγοντας του χαρακτηριστικά: «εγώ θα κοιτάξω να σας βοηθήσω στο θέμα με τις Σέρρες, αλλά να μείνει μεταξύ μας, αελφέ, για να μην εκτεθώ», και ότι θα στείλει τον «Γιώργο» στον «Βαγγέλη» να δει τι μπορεί να κάνει, ενώ την 24-2-2011 ο Δημήτρης ΜΠΑΚΟΣ (Δ) επικοινωνεί ξανά με τον Αχιλλέα ΜΠΕΟ (Α) και αναφέρουν τα εξής:



«Α: Ελα Δημήτρη



Δ: Τι κάνεις Αχιλλέα;



Α: Καλά, μίλησα με τον Γιώργο να μη μιλάμε...



Δ: Ναι



Α: Εντάξει δεν, και αύριο το πρωί περιμένω μία απάντηση από ένα άτομο, αν γίνει καλώς, αλλιώς... να μην σας κοροϊδεύω, εγώ δεν είμαι για τέτοιο πράμα.



Δ: Ναι ρε παιδί μου, αλλά θέλω να το δούμε... με τα σιδερικά με τα σιδερικά τι θα γίνει;



Α: Ναι, ναι, είπαμε αυτός είναι δεδομένο. Θα παίξει, του το είπα του Γιώργου.



Δ: Ναι.



Α: 50-50 και όλα τα σπόρια θα τα πάρετε εσείς. Μιλήσαμε.



Δ: Η κλειδαριά από πάνω;



Α: (Γελάει). Λοιπόν, άστο τώρα απ' το τηλέφωνο, ό,τι είναι να γίνει Δημήτρη θα γίνει, έχεις το λόγο μου έτσι;



Δ: Για κοίτα το σε παρακαλώ εκεί πέρα μπας και κάνουμε και τίποτα.



Α: Εντάξει, εντάξει. Σημαντικό και για σένα αυτό.



Δ.: Ναι, αυτό είναι κλειδί και για μένα.



Α: Εντάξει Δημήτρη μου, άντε, όλα να πάνε καλά...»



Διάλογος Μενδρινού - Δημόπουλου


Συνομιλώντας (ο Ανδρέας ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) με τον Κώστα ΜΕΝΔΡΙΝΟ (Κ) (πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πειραιώς, διεθνή με την Εθνική Ελπίδων και νυν παίκτη του Αρη) _ ο οποίος επίσης κατονομάστηκε από τον ανώνυμο καταγγέλλοντα στο ΤΑΠ Φαλήρου ως ένας από τους συνεργάτες του _ αναφέρουν τα εξής (συνομιλία 29-1-2011):



«Κ: Καλημέρα.



Α: Για ρώτα ρε Κωστή παίζει τίποτα για Τρίκαλα; Γιατί έχουν πλακώσει κάτι φίλους μου εκεί και τους παίζουν και στα Τρίκαλα.



Κ: Για άσσο;



Α: Ναι.



Κ: Με ποιον παίζουν;



Α: Με τον Θρασύβουλο. Καλά μπορεί να είναι και λόγω ομάδας, αλλά μήπως είναι και τίποτα αβαβά.



Κ: Εντάξει θα πάρω να δω.



Α: Τρίκαλα και Ολυμπιακό θέλω. Ολυμπιακό κανονικό μήπως έχει κάνει καμιά δουλειά ο Μπέος εκεί;



Κ: Για άσσο;



Α: Για διπλό.



Κ: Για διπλό λες ε;



Α: Ναι.



Κ: Εντάξει θα πάρω εγώ να μάθω. Τι ώρα παίζουν τα Τρίκαλα;



Α: Τα Τρίκαλα παίζουν τώρα 15.00 η ώρα άμα μπορείς πάρε με.



Κ: Εντάξει».




Διάλογος Μενδρινού – Δημόπουλου (Νο2)

Λίγο αργότερα δε την ίδια ημέρα, ο Κώστας ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ (Κ), ξανακαλεί τον Ανδρέα ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ (Α):



«Κ: Ο Θρασύβουλος είναι ψιλομ.... δεν έχει τίποτα, είναι απλήρωτα τα παιδιά κλπ., οι πιτσιρικάδες παίζουν.



Α: Ναι.



Κ: Τώρα τα Τρίκαλα εγώ το ρώτησα το θέμα να έχει και λίγο σπρώξιμο του λέω, μου λέει δεν πιστεύω να έχει λίγο σπρώξιμο, αλλά μαζεύονται εκεί οι βλάχοι δηλαδή κάνουν αυτό, πάει κόσμος πολύς, θα έχει λίγο...



Α: Ναι, κατάλαβα. Δεν ξέρεις αν παίζει ο Νεγκλιτσιώτης και αυτοί.



Κ: Είπε θα με πάρει τηλέφωνο. Θα πάρει τηλέφωνο ένα βοηθό που ήταν εκεί του Μανίκα, μέχρι πρότινος ήταν εκεί. Και θα με πάρει να μου πει.



Α: Εντάξει θα δούμε.



Κ: Ο Ολυμπιακός που ρώτησα θα έχει 10.000 κόσμο.



Α: Ποιος Ολυμπιακός, ο δικός μας;



Κ: Ναι.



Α: Θα το πάρει όμως; Ο π... ο Μπέος τι έχει κανονίσει; Αυτό είναι.



Κ: Περιμένω να δούμε σήμερα τον τέτοιον.



Α: Ποιον;



Κ: Το βάζελο. Αμα το πάρει εντάξει πρέπει, είναι και πολλοί βαθμοί, είναι 7 βαθμοί μπροστά.



Α: Οχι μήπως ο Μπέος το έχει δώσει μωρέ. Επαιρνα κι εγώ τον Γιαννόπουλο τον Τάκη (ενν. τον team manager της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου) αλλά δεν το σηκώνει, είναι βοηθός του, είναι γενικός αρχηγός τι είναι εκεί.



Κ: Ναι. Θα δούμε θα έχει κόσμο πάντως.



Α: Το θέμα είναι να το ξέραμε σίγουρα να βάζαμε Τρίκαλα, Ολυμπιακό και άλλο παιχνίδι να καθαρίζαμε. Να βγάζαμε μια τριάδα ωραία.



Κ: Ποιο τρίο; Τον βάζελο; Ποιον θα βάλεις;



Α: Βάζεις βάζελο, τον Αγιαξ αύριο.



Κ: Ναι.



Α: Κάτι βλέπω και ψιλοπαίζει, αυτό είναι, αλλά δεν ξέρουμε σίγουρα.



Κ: Τώρα θα με πάρει. Θα με πάρει και θα σε ξαναπάρω Ανδρέα.



Α: Εντάξει».



Συνομιλία Δημόπουλου – Νεούζα Θεοσόγλου Ζοσέ Λαορένσο

Την 30-1-2011, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα «Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός», στον οποίο αναφέρονταν ευθύς ανωτέρω οι «παράνομοι πράκτορες», ο Ανδρέας ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (α), δέχεται πριν από την έναρξη αυτού δύο μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνα από την Ελενα ΝΕΟΥΖΑ-ΘΕΟΣΟΓΛΟΥ ΖΟΣΕ ΛΑΟΡΕΝΣΟ (Ε), περί ώρα 14.17 και 14.21, με περιεχόμενο «Ολυμπιακός 3.000», «Ολυμπιακός 2.000» αντίστοιχα, ενώ περί ώρα 14.16 η τελευταία τηλεφωνεί στον Ανδρέα ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ και η συνομιλία μεταξύ τους έχει ως ακολούθως:



«Ε: Αντρέα τρία χιλιάρικα μην μου πεις τίποτα.



Α: Τι μη σου πω, ποιανού είναι αυτό;



Ε: Δικό μου είναι. Τα λεφτά υπάρχουνε, μην μου πεις τίποτα. Σου χρωστάω λεφτά και δεν το ξέρω;



Α: Ρε φιλαράκι ναι, αλλά δεν θέλω όμως να σου 'χω υπόλοιπο.



Ε: Αντρέα μη μου το καις το παιγνίδι είναι στημένο είναι. Είναι στημένο το παιχνίδι.



Α: Εντάξει μπορεί να είναι ό,τι θέλει, αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω όμως στη διαδικασία.



Ε: Τι δεν μπορείς είναι τελειωμένο θα πληρωθείς κανονικά, άμα χαθούνε τα λεφτά.



Α: Μη μου πεις Τετάρτη και μ...



Ε: Αντρέα θα πληρωθείς κανονικά. Μη μου το καις το γ... το παιχνίδι.



Α: Αφού είναι στημένο, τι στο καίω; Δεν στο καίω. Αλλά μην μου πεις κουβέντα, στο λέω δεν θα ξαναμιλήσουμε.



Ε: Αντρέα είπα μια κουβέντα, εντάξει;



Α: Δεν έχω τη διαδικασία να μπω ως την Τετάρτη. Το καταλαβαίνεις;



Ε: Αντρέα, είπαμε Τρίτη, άντε γεια.



Α: Αλλο μην στείλεις απ' αυτό, τέλος.



Ε: Τι λες μωρέ, τι λες τώρα ρε Αντρέα, τι μου λες τώρα να μην στείλω άλλο; Είναι, το παιχνίδι θα το παίξουμε κι άλλο, είναι σου λέω τελειωμένο, είναι τελειωμένο, με πήρανε τώρα από μέσα. Μην το πεις σε κανέναν. Ούτε σε Μουδάτσο, ούτε σε κανέναν. Αμα θες παίξ' το εσύ. Μην το πεις σε Μουδάτσο θα χαλάσει, θα πάει γρουσουζιά. Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.



Α: Αντε γεια».



Διάλογος Μπέου – Παπαδόπουλου

Ο ίδιος δε ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ (Α), εν συνεχεία την 2-2-2011, συνομιλώντας με τον Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Γ), πρόσωπο που αποτελεί «επαφή» και του Γιώργου ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ετοιμάζει «στήσιμο» ποδοσφαιρικού αγώνα, δίνοντας τις «κατάλληλες οδηγίες» στον τελευταίο:



«Α: Γιάννη, πού είσαι αδερφέ;



Γ: Εδώ, Ηλιούπολη.



Α: Μπορείς, θα δώσω το τηλέφωνο σε έναν κύριο, να κλείσετε ένα ραντεβού να του δώσεις αυτή την επιταγή τα έξι χιλιάρικα;



Γ: Ναι, ναι.



Α: Θα σε πάριε εκ μέρους μου.



Γ: Εντάξει.



Α: Να σου πω κάτι, κλείσε το ραντεβού αυτό που είπες χτες με αυτόν τον άνθρωπο να ξέρουμε για να το φτιάξουμε. Αλλά να του μιλήσεις για θάνατο, του μεσαίου ρε συ Γιάννη,



Γ: Ναι μετά τις 14.30 είπαμε.



Α: Ναι. Μίλησέ του πες έτσι και έτσι, θέλω να πας εκεί και μην στεναχωριέσαι για τίποτα.



Γ: Εντάξει.



Α: Αλλά να είμαστε σίγουροι. Και με τους πλαϊνούς να μιλήσεις.



Γ: Μετά τις 14.30 θα σου πω.



Α: Εντάξει, γεια».




Διάλογος Μπέου - Γιαννόπουλου

....«Την 2-2-2011, τηλεφωνεί στον Γιώργο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (Γ), επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) από την 17-2-2009, και μεταξύ τους λαμβάνει χώρα η ακόλουθη συνομιλία:



«Α: Τι γίνεται κύριε Γιαννόπουλε;



Γ: Ποιος είναι;



Α: Ο Αχιλλέας ο Μπέος είμαι. Καλά είσαι;



Γ: Ελα Αχιλλέα, μια χαρά, εσύ;



Α: Τον Ανδρονικίδη τον βάλατε να τον επιβραβεύσετε για την καλή διαιτησία που έκανε πάλι δύο συνεχόμενα παιχνίδια;



Γ: Εεεε η έκθεση του παρατηρητή και αυτά που ακούσαμε είναι πάρα πολύ θετικά.



Α: Και τον βάλατε δεύτερο συνεχόμενο γι' αυτό το λόγο ε;



Γ: Οχι τι δεύτερο;



Α: Τον ξαναβάλατε το Σάββατο να παίξει.



Γ: Ναι.



Α: Μάλιστα.



Γ: Γιατί τι έγινε, τι έχεις εσύ μ' αυτόν;



Α: Καλά θα γίνει της π..., στο λέω. Εγώ επώνυμα σε παίρνω.



Γ: Εντάξει.



Α: Δεν είναι ενημερωμένος ο Σοφοκλής αλλά να στο πω αυτό το πράγμα, πόσοι διαιτητές παίζουν από τη Γ' εθνική δύο συνεχόμενα παιχνίδια;



Γ: Δεν παίζουν πολλοί, όταν υπάρχει ανάγκη, παίζουν όμως. Τι να κάνουμε;



Α: Αυτόν κρίνατε ότι υπάρχει ανάγκη, ε;



Γ: Ε, βέβαια, για να τον βλέπουμε. Γιατί μου μιλάς ειρωνικά ρε Αχιλλέα, δεν κατάλαβα.



Α: Σου λέω ότι αυτός είχε εντεταλμένη υπηρεσία.



Γ: Αυτό μπορείς να μας το αποδείξεις;



Α: Τι να στο αποδείξω, πώς;



Γ: Πώς θα γίνει ρε Αχιλλέα; Αν στεκόμαστε, στο ότι ο καθένας ό,τι θέλει λέει...



Α: Ποιος είναι ο καθένας; Εγώ είμαι ο καθένας;



Γ: Κάτσε δεν σου λέω ότι είσαι ο καθένας. Ερχεται όμως, όποιοι έρχονται...



Α: Σου λέω λοιπόν ότι αυτός ο διαιτητής ήρθε εδώ... εντάξει... τίποτα δε... κακώς σε πήρα, άντε καληνύχτα».

* Την 5-2-11011 τηλεφωνεί στον Γενικό Διευθυντή της Super League Πατρίκ ΚΟΜΝΗΝΟ, και του ζητά «να βάλει δύο έμπειρους παρατηρητές για το παιχνίδι της Κυριακής Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου γιατί είναι πολύ σημαντικό», ο τελευταίος δε του απαντά «να μην ανησυχεί καθόλου».



Διάλογος Μπέου - Κανελλόπουλου

Την 6/7-2-2011 τηλεφωνεί στον Θανάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ (Θ) και συζητούν για το ποιους παρατηρητές θα βάλουν στον αγώνα (πιθανόν μεταξύ Λάρισας και Ολυμπιακού Βόλου την 13-2-2011 με αποτέλεσμα 1-2), οι οποίοι «θα ελέγχονται πλήρως». Ο διάλογος που έλαβε χώρα μεταξύ τους έχει ως ακολούθως:



«Α: μου είπε ο Δημητράκης.



Θ: Ο;



Α: Ο Δημητράκης.



Θ: Ο Δημητράκης, ναι.



Α: Γι' αυτόν τον φίλο που είπες να βάλουμε παρατηρητή.



Θ: Ναι.



Α: Οτι είναι δικό μας παιδί, καλό παιδί αλλά (ακούγονται θόρυβοι από το περιβάλλον).



Θ: Ελα Αχιλλέα.



Α: Μου είπε ότι είναι φίλος και καλό παιδί αλλά δεν έχει τα α... να αντισταθεί εκεί μέσα άμα του κάνουν καμιά μαγκιά.



Θ: Οχι (ακατάληπτο) Ο Δημητράκης (ακατάληπτο) δεν έχει ρε.



Α: Εντάξει. Πώς τον είπαμε;



Θ: Ας προτείνει ο... ας προτείνει ο Δημητράκης, ποιον να σου προτείνει, κανέναν εναλλακτική λύση.



Α: Μας έδωσε δύο ονόματα, μου 'δωσε.



Θ: Ε, άμα σου 'δωσε δύο ονόματα.



Α: Βάλε κι αυτόν που πες εσύ, ποιος είναι.



Θ: Βάλε ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ Νίκος σου λέω.



Α: ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ Νίκος, εντάξει.



Θ: Δώσου... μην δώσεις μεμονωμένο δώσε έναν από τους τρεις. Οποιον και να φέρετε τον ελέγχουμε.



Α: Εντάξει, να σου πω κάτι, κανόνισε να ρίξεις κανένα τηλέφωνο σε αστυνομίες και εισαγγελείς.



Θ: Εντάξει, έχω μιλήσει και θα ξαναμιλήσουμε.



Α: Εντάξει, τα λέμε, άντε γεια».



Διάλογος Μπέου με άγνωστο πρόσωπο

Ενώ, εν συνεχεία, άγνωστος (Β) καλεί τον Αχιλλέα ΜΠΕΟ (Α) και του δηλώνει χαρακτηριστικά ότι κατάφερε και «κούμπωσε» το παιχνίδι και ότι έβαλε τον ΠΑΤΜΑΝΙΔΗ με τον ΤΣΑΤΣΟ ως παρατηρητές του αγώνα:



«Β: Αδελφέ;



Α: Ποιος είναι;



Β: Ελα, στο κούμπωσα ρε. Το παιχνίδι. Μην παίρνεις κανέναν τηλεφωνο.



Α: Τι;



Β: Εβαλα τον Πατμανίδη.



Α: Μ...



Β: Με τον Τσάτσο. Μέσω του φίλου μου. Που (ακατάληπτο)



Α: (ακατάληπτο)



Β: Ενας από... ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στον (ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ, δεν ακούγεται καθαρά) και τα λοιπά. Φίλος, αδελφός και γ... τις ασφάλειες.



Α: Ναι;



Β: Το κούμπωσα ναι. Πατμανίδης πρώτος, από Αθήνα που σου λέω και τελείωσε. Κουμπωμένο είναι.



Α: Να μην ασχοληθώ.



Β: Οχι, μην ασχοληθείς. Ο δικός μου, του τα κάνει εισήγηση να πάνε αυτοί γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο. Αμα τυχόν κάποιο πρόβλημα θα σε πάρω τηλέφωνο.



Α: Και θα τους πεις εκεί μην αφήσουν κανέναν να κυκλοφοράει.



Β: Εχει αρ... αυτός σου λέω, τελείωσε. Και μιλάω απευθείας.



Α: Εντάξει, εντάξει».



Διάλογος Μπέου - Παπαδόπουλου

Την ίδια ημερομηνία, ήτοι την 3.2.2011, ο Αχιλλέας Μπέος, συνομιλεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον ρωτάει αν έχουν φράξει τα παιχνίδια του Ατρόμητου και του Βόλου. Ο Γιάννης του απαντά ότι έχουν φράξει μόνο του Ατρόμητου. Ακολούθως, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον «Δημήτρη», αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον ρωτάει τι υπόλοιπο έχουν στο λογαριασμό και αφού ο τελευταίος του απαντάει 17.500 ευρώ, ο Αχιλλέας τον καθοδηγεί πως θα μοιράσει τα χρήματα.



Το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου 2011, ο Βασίλης Καρακούλιας (Β), επικοινωνεί με το «Νεοκλή» (Ν) και τον «Κωνσταντίνο» (Κ), σύνδεσμοί του που βρίσκονται στην Γερμανία, και αναφέρουν τα εξής:



Ν: Για τον Ατρόμητο που το άκουσες ότι είναι στημένο;



Β: Μου το 'χανε πει από το πρώτο παιχνίδι εμένα και το θυμήθηκα το 'πιασα. Το είχα πει εγώ του Κωνσταντίνου, πες του να δεις, απ' το πρώτο παιχνίδι με το που τελείωσε. Και χθες παίρνω και μου τα μασάγανε χθες.



Ν: Σου τα μασάγανε, ε;



Β: Ναι, ρε.



Ν: Γιατί σου τα μασάγανε;



Β: Δεν ήθελαν να μου πούνε ρε.



Ν: Δεν ήθελαν να σου πούνε.



Β: Μμμμ. Μου το είπανε σήμερα το μεσημέρι μου το 'πανε.



Ν: Μα σήμερα το μεσημέρι ξεκινήσανε το trading. Δηλαδή αν του το λέγανε χθες και δε γινότανε, θα σε κοροϊδεύανε, άρα καλά κάνατε. Ρε Βασίλη δεν είναι ότι δε σου λέγανε υπήρχε λόγος που δε σου λέγανε.



Β: Δεν ξέρω γιατί δε μου λέγανε ρε, ξέρω 'γω;



Ν: Επειδή θα ήταν από χθες που θα ξεκινούσανε.



Β: Σου λέει θα το πει τώρα στους «χημικούς» ο Βασίλης.... (γέλια).



Ν: Οα το πει στους χημικούς, θα το βαράνε και... τέτοια. Αυτοί τα παίζουνε στον ΟΠΑΠ;



Β: Δεν ξέρουνε να παίζουμε αυτοί, δεν ξέρουνε να παίξουνε.



Ν: Δεν ξέρουν να παίξουν στον ΟΠΑΠ. Ο Μιχάλης τους έβαλε 80.000 ρε Βασίλη.



Β: Τους έβαλε τους έβαλε;



Ν: 80.000 τους έβαλε.



Β: Δε πα να γ...



Ν: Τι δε πα να γ..., γιατί ρε να γ..; Αυτά πρέπει να τα παίζουμε 1.000.000 το παιχνίδι ρε, τι μου λες



Β: (ακατάληπτο) διακοπή ρε γι' αυτά όλα, θα πάμε φυλακή ρε μ...; Να διακοπεί κανένα παιχνίδι να πέσεις εκεί στη Φρανκφούρτη να πέσεις εκεί μέσα στα τρένα».



Ακολούθως, ο Κωνσταντίνος ρωτά τον Βασίλη αν θα πάει την Κυριακή στην Κύπρο, και εκείνος του λέει πως θέλει να πάει την επόμενη εβδομάδα, μαζί με κάποιον που έχει γνωρίσει από την Βόρεια Ελλάδα ο οποίος δουλεύει «ιντερνετικό» και τον έχει μέσα στην Beftair.



Διάλογος Καρακούλια με άγνωστο πρόσωπο

Σε επόμενη συνομιλία που είχε, στη συνέχεια, ο Βασίλης Καρακούλιας (Β) με έτερο άγνωστο πρόσωπο (Α), αναφερόμενοι, μεταξύ άλλων, στον αγώνα «Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα», που διεξήχθη επίσης την 3.2.2011, με αποτέλεσμα 1-2, αναφέρουν τα εξής:



«Α: Αυτό τον π... το Μπέο δεν μπορώ να τον πιάσω πουθενά, τι στησίματα κάνει ρε μ...



Β: Ο Μπέος πόσο, 1-2 ήρθε τελικά:



Α: 1-2 ρε μ... Δεν έχουν το θεό τους δηλαδή. Γιατί μαζί με τον άλλον εκεί τον Καλογιάννη.... «ενν. τον Σπύρο Καλογιάννη, πρώην Αντιπρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Κέρκυρας».



Β: Για π... έτσι.



Α: Μ... αυτόν θα τον πιάσουν να τον πάνε φυλακή δεν υπάρχει περίπτωση, κι αν θα τον πιάσουνε, γιατί είναι μ...



Β: Ο Καλογιάννης έχει φύγει από την Κέρκυρα, δεν παίζει Κέρκυρα ρε, έφυγε.



Α: Τέλος πάντων κονκλάβιο του Ολυμπιακού είναι και οι δυο...», ενώ την ίδια ημέρα (3.2.2011) και περί ώρα 21.31 ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας με τον Γεώργιο Πράττο, τον ρωτάει αν ο Βαρούτσικος και ο Τόρης έπαιξαν το παιχνίδι 50.000. Ο Γιώργος του απαντάει ότι ο ίδιος έπαιξε 11.000 ευρώ και ο Βαρούτσικος με τον Τόρη του είπαν ότι έπαιξαν 24.000 ευρώ. Ο Αχιλλέας τότε αναφέρει: «Πόσο το φοβόμουνα το παιχνίδι! Πήγα μέσα για να τους παρακαλέσω να το κάνουμε ισοπαλία!

Αφού δεν έμεινα σήμερα! Εχω τρελαθεί σου λέω, εγκεφαλικό θα πάθουμε ρε π... μου! Δε γίνεται να χάνεις έτσι και 10 ευκαιρίες μόνος σου!», ακολούθως δε ο Αχιλλέας Μπέος παίρνει τηλέφωνο τον Γιώργο Βαρούτσικο και τον ρωτάει «πόσα χρήματα έπαιξαν» και ο τελευταίος του λέει ότι «έπαιξε μαζί με τον Γιώργο τον Τόρη 25.000 ευρώ στο betzone», μετά από λίγα λεπτά δε ο Γιώργος ξανατηλεφωνεί στον Αχιλλέα και του λέει ότι «ο Γιώργος Τόρης έπαιξε κι άλλα 20.00 ευρώ στο ημίχρονο».



Επαφή Μπέου – Μποροβήλου

Την 16.2.2011, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμ. 6946953665 κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας. Ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα του στις αγωνιστικές που ακολουθούν (με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο) και φαίνεται να έχει ζητήσει την βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος _ όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Γιώργου _ θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί, όπως φαίνεται, να το διευθετήσει.

Ο Αχιλλέας συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλή λύση να πέσει. Ο Γιώργος λέει στον Αχιλλέα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (όπως του είπε ο ίδιος σε συνομιλία τους), έχει την λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα, με το «να μιληθεί κάποιος παίκτης», ενώ αναμένουν και τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον αγώνα.



Διάλογος Μπέου με άγνωστο «Χ»

Τέλος, προέκυψε ότι ο Αχιλλέας Μπέος, όχι μόνον αναζητά νέες μεθόδους «χειραγώγησης» ποδοσφαιρικών αγώνων, ψάχνοντας τρόπους «να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά», αλλά στοιχηματίζει και ο ίδιος, μέσω τρίτων παράνομων πρακτόρων-μελών της οργάνωσης, σε «στημένους» αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα και μεγάλα ποσά. Οι συνομιλίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:



Την 13.2.2011, συνομιλεί με τον «Χάρη» (Χ), αγνώστων λοιπών στοιχείων και αναφέρουν τα εξής:



Α: Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Πέφτει αντικείμενο στο κεφάλι κάποιου, μπαίνει κάποιος και δίνει ένα χαστούκι σε έναν παίκτη.



Χ: Ναι.



Α: Οτιδήποτε έχει σχέση με τη βία, τι γίνεται για να πάρω το παιχνίδι στα χαρτιά, πέφτει κάτω ο παίκτης και δεν σηκώνεται;



Χ: Πέφτει κάτω δεν σηκώνεται, πάει στο νοσοκομείο και είναι... ο διαιτητής είναι όμως ο απόλυτος κυρίαρχος. Πρέπει να πειστεί ο διαιτητής να μην συνεχίσει το παιχνίδι.



Α: Ναι, αν το συνεχίσει εγώ δεν έχω ας πούμε αιτία...



Χ: Δεν υπάρχει ένσταση μη αντικανονικής συνέχισης.



Α: Οχι δεν λέμε αυτό, λέμε όμως ότι κύριοι η αιτία αυτή να τραυματιστεί ο παίκτης μου. Χ: Ναι.



Α: Να χτυπήσουν τον παίκτη με μπουνιές, προκάλεσε ψυχικά, αρ.... ψυχολογικά.



Χ: Δυστυχώς δεν κερδίζεται, δυστυχώς.



Α: Δεν κερδίζεται ε;



Χ: Δυστυχώς. Εκείνη την ώρα το κρίνεσθαι, εκεί που κρίνεται είναι. Να πειστεί διαιτητής, παρατηρητής και να γράψουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αστυνομία δεν εγγυάται... Την γράφουν στα αρ.... τους την αστυνομία οι διαιτητές, μπορεί να την γράψει.



Α: Ναι.



Χ: Να πει ότι εδώ διαπιστώνω συνθήκες τρομοκρατίας, τελείωσε.



Α: Μάλιστα. Δύσκολο, που να το κάνει αυτό.



Χ: Ναι, δύσκολο γιατί είναι. Οχι δύσκολο μπορεί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, αν γίνει ζούγκλα και απειλές. Να γίνει φαλτσοσφύριγμα...



Α: Για να δούμε...».



Συνομιλία Μπέου - Ζαμάνη

Σε συνομιλία δε του Αχιλλέα Μπέου με τον Νίκο Ζαμάνη, περί ώρα 11.52 την 27.2.2011, ο πρώτος λέει στον δεύτερο ότι «99% το έχει δώσει το παιχνίδι το Αρης στη Λάρισα και ότι θα μιλήσουν και από κοντά στο γήπεδο», ενώ αργότερα, περί ώρα 00.01, ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί στον Βασίλη Γεωρτσιάκο, και αφού τον ρωτά για το τι αποδόσεις παίζει η Λάρισα, του λέει «να βάλει ένα δεκάρικο την Λάρισα στο Χ» (ενν. τον αγώνα μεταξύ των ομάδων «Λάρισας - Αρη», που διεξήχθη την 27.2.2011 με αποτέλεσμα 2-2».





Διάλογος Τσακογιάννη - Παντελή

Κατόπιν, ο Γιώργος Τσακογιάννης (Α) τηλεφωνεί στον Νίκο Παντελή (Β), προπονητή του Εθνικού Αστέρα:



Β: Οι δικοί σου δεν πατήσανε περιοχή.



Α: Και οι άλλοι ξηγηθήκανε καλά οι άλλοι, έτσι:



Β: Εγώ και στο ημίχρονο, λέω κοιτάξτε να δείτε μόλις θα σας κάνω νόημα θα ανοίξετε να φάτε γκολ. Εν ανάγκη εγώ είχα πει και του Σούλη, του λέω Γιώργο θα κάνεις ένα πέναλτι γιατί εσύ δεν είσαι στις κάρτες. Αλλά δε πιέσανε και καθόλου ρε Γιώργο.



Α: Ναι, ναι, ναι.



Β: Ούτε μαρκάρανε πίσω ούτε τίποτα. Τους είχες πει τίποτα εσύ.



Α: Οχι ρε Νίκο, τίποτα δεν είχα πει. Εγώ πήγα να κερδίσω αφού στο ''πα.



Β: Μα το είδα το ξέρω. Εγώ στο τέλος είπα και του Πιρούνια πρέπει να τον ευχαριστήσεις λέω το Γιώργο, κράτησε το λόγο του. Εγώ τώρα δεν του ''χα πει τίποτα, του λέω κράτησε τον λόγο του.



Α: Ο Πιρούνιας μου λέει παίξε κανονικά, ότι βρέξει ας κατεβάσει τώρα. Κι ο Πιρούνιας καλά τώρα...



Β: Καλά σου ξηγήθηκε.



Α: Είναι τώρα Νίκο να δούμε τι κάνουμε.



Β: Εσύ πρέπει να το πάρεις το παιχνίδι αυτό.



Β: Θα περιμένω από σένα για τον Περούκα, έτσι;



Α: Κι εσύ πάρε με.



Β: Να σε πάρω αύριο να στο θυμίσω;



Α: Οχι αύριο καλύτερα, άστο κανα δυο μέρες να συνέλθουμε.



Β: Την Τρίτη. Εντάξει ότι μου πεις εσύ.



Α: Νίκο δε σε παίρνω τηλέφωνο, λέω τώρα εκεί θα κάτσεις εκεί, καλύτερα τέτοιο ούτε να φανεί...



Β: Καλύτερα Γιώργο, να σου πω και κάτι; Καλύτερα που πήρες κάποιον άλλον, γιατί θα λέγανε ότι έγινε μαϊμουδιά και το ένα και το άλλο.



Α: Μα μου το ''πες.



Β: Εγώ εκεί μ' αυτό το μ... το ξέρω ότι δεν πρόκειται να πάρω λεφτά, αλλά μου ''χει αρχίσει το κλάμα κι ιστορίες.



Α: Κι εξηγήθηκε καλά και σήμερα αυτός.



Β: Ξηγήθηκε καλά, δεν έκανε...



Α: Γιατί μετά μου λέει μ... ότι γίνει μου λέει, εγώ τους είπα να μην τέτοιο, ότι γίνει, άμα το βάλει το ''βαλε, τι θα τους πω;



Β: Οχι, μίλησε και μπροστά μου, δεν υπήρχε περίπτωση να σου κάνει π... γιατί φώναξε το τερματοφύλακα, φώναξε το...



Α; Εντάξει άστο μη λέμε Νίκο.



Ο διάλογος Σιδηρόπουλου - Ντότση

Ο Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (Μ), ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής, ο οποίος κατονομάστηκε από τον άγνωστο καταγγέλλοντα στο Τ.Α. Π. Φαλήρου ως ένας εκ των συνεργατών των τριών παράνομων πρακτόρων στοιχημάτων, τηλεφωνεί στον Αθανάσιο Ντότση (Σ):



«Μ: Ασος θα γίνει το παιχνίδι.



Σ: Ασο; Τους είπαν τίποτα τι;



Μ: Ο «Μολός» με ρώτησε αν μπορώ να του το παίξω 1.20 και τέτοια και μου έστειλε μήνυμα ότι άσος είναι το παιχνίδι και του είπα ότι άμα το βάλει εκείνος μπορεί να το παίξω στον Κινέζο.



Σ: Ναιιι;



Μ: Ναι.



Σ: Εμένα δεν με πήραν τηλέφωνο. Τώρα τους το είπαν δηλαδή;



Μ: Δεν ξέρω. Μπορεί να τους το είπανε τώρα. Μπορεί να του το πούνε μόλις βγούνε. Γιατί έχουν υποχρεώσεις λέει.



Σ: Μάλιστα. Και τι να βάλουμε; 1.20 τι να βάλουμε ρε Μάκη;



Μ: Ε τίποτα. Τώρα 1.20 εγώ δεν το παίζω στο 1.20 και εγώ ρε φίλε. Απλώς έτσι πήρα να στο πω. Εντωμεταξύ δεν ξέρω στον κινέζο αν το βάλει. Το έβαλε;



Σ: Όχι τα πρώτα τέσσερα έχει. Δεν ξέρω. Τα τέσσερα τα έχει σίγουρα.



Μ: Εντάξει ρε Σάκη. Εντάξει ρε αγόρι μου.



Σ: Ελα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου