Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή ~ Εντυπωσιακές εικόνες


Το νέφος έφτασε στο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλόκε της Αργεντινής, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης, ενώ οι Αρχές της Χιλής αναγκάστηκαν να κλείσουν ένα τεράστιο κομμάτι τον συνόρων της χώρας με την Αργεντινή.

Το νέφος έφτασε στο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλόκε της Αργεντινής, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης, ενώ οι Αρχές της Χιλής αναγκάστηκαν να κλείσουν ένα τεράστιο κομμάτι τον συνόρων της χώρας με την Αργεντινή:


Οι Αρχές μετά την έκρηξη του Πουγέγουε, το οποίο ανήκει στην ηφαιστειακή αλυσίδα Κορντόν Κάουγε και ήταν ανενεργό από το 1960, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από αυτό απομακρύνοντας συνολικά 3.500 κατοίκους. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της περιοχής, μέχρι αργά χθες το βράδυ από το ηφαίστειο δεν είχε εντοπιστεί διαρροή λάβας και η βασική μυρωδιά στην ατμόσφαιρα ήταν αυτή του θείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναφορές, παράλληλα με την έκρηξη σημειώθηκαν εκατοντάδες μικρές σεισμικές δονήσεις, με περίπου 10 από αυτές να φτάνουν τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η έκρηξη αυτή του Παγέγουε είναι η τελευταία μιας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων που έχουν λάβει χώρα στη Χιλή τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη ήταν αυτή του ηφαιστείου Τσαϊτέν το 2008, το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά από χιλιάδες χρόνια εκσφενδονίζοντας βράχους και ηφαιστειακή τέφρα μέχρι τη στρατόσφαιρα.

Από αυτή την έκρηξη η πόλη Μπαριλόκε στην Αργεντινή είχε καλυφθεί από ηφαιστειακή τέφρα και τώρα οι Αρχές έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού, ενημερώνοντας του κατοίκους να φορούν μάσκες και να παραμείνουν στα σπίτια τους.


 
















 



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου