Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τηλεφωνικές οχλήσεις εφοριακών σε περίπου 700.000 οφειλέτες του δημοσίου ~ Και κατασχέσεις...

Τηλέφωνο από την εφορία θα αρχίσουν να δέχονται εντός των ημερών περίπου 700.000 οφειλέτες, ώστε να περάσουν άμεσα για την τακτοποίηση του χρέους τους:


Οι εφοριακοί έλαβαν εντολή να ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (επιστολή ή μέσω ειδικού συνεργείου) τους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη δεύτερη ευκαιρία εξόφλησης των χρεών.

Με την υποβολή της αίτησης πληρώνει μια δόση από τις συνολικά εννέα που έχουν παρέλθει από τον περασμένο Οκτώβριο οπότε και έληξε η αρχική ρύθμιση. Οι υπόλοιπες οκτώ δόσεις επιμερίζονται στο πρόγραμμα δόσεων που θα επιλέξει να υπαχθεί ο φορολογούμενος, και το οποίο φθάνει έως και τις 36. Και οι εννέα δόσεις επιβαρύνονται με 1% ανά μήνα.

Οσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό της έκπτωσης, που μπορεί να φθάσει μέχρι και 90%.

Οι οφειλέτες που δεν θα ανταποκριθούν στη νέα πρόσκληση αντιμετωπίζουν άμεσα αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το επόμενο βήμα της κεντρικής διοίκησης είναι η αποστολή οδηγιών στο Δικαστικό σύστημα σχετικά με τις προσαρμογές που έγιναν στα ηλεκτρονικά συστήματα προς διευκόλυνση του έργου τους, καθώς πλέον θα έχουν on-line τη λίστα των οφειλετών του δημοσίου που δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις εξόφλησης των χρεών τους.

Εξάλλου, από 1ης Αυγούστου ενεργοποιούνται και οι διατάξεις περί αυτοφώρου και φυλάκισης για όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο δημόσιο.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου