Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Προαστιακός από Αεροδρόμιο ~ Τα καλά της απεργίας των ταξί


Τελικά η απεργία που κάνουν οι ταρίφες, έχει και τα καλά της.

Γινόμαστε πιο "μάχιμοι", διαπιστώνουμε ότι επωφελούμαστε στην τσέπη και γλυτώνουμε την κλεψιά της κίτρινης φυλής:

Γνωρίζοντας φυσικά για τις απεργίες, αναζήτησα ως Σαλονικιός επισκέπτης στην Αθήνα, κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς για να εξυπηρετηθώ. Διαπίστωσα ότι υπάρχει...
 ο προαστιακός, που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, αλλά και το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ).

Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα τον προαστιακό, που κοστίζει 8 ευρουλάκια (14 με επιστροφή διάρκειας 48 ωρών), κάνοντας και χρήση την μετεπιβίβαση που χρειάστηκε με τον ΗΣΑΠ, για να πάω ακριβώς εκεί όπου ήθελα. Όλα καλά, θέσεις άφθονες, κλιματισμός και ευκολία από το αεροδρόμιο μέχρι την αφετηρία -μέχρι και αυτόματους διαδρόμους έχουν στην Αθήνα, για να μην περπατάς!

Δηλαδή με 7 ευρουλάκια έκανα την δουλειά μου στον ίδιο χρόνο (μπορεί και γρηγορότερα), ενώ την προηγούμενη φορά έδωσα στον ταρίφα 42,5 ευρώ, ο οποίος όταν του ζήτησα απόδειξη, μου έδωσε μία στο χέρι κι έφυγε σφαίρα. Όταν την κοίταξα είδα ότι έγραφε 5,2 ευρώ (!) την οποία είχε κόψει νωρίτερα για κάποιον άλλον, μιας και είχε διαφορετική ώρα.

Με λίγα λόγια έφυγε με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζοντας ότι με έκλεψε.

Ας είναι! -Ξανά ταρίφα; OXI EYXAΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Λεπτομέρεια -Συμβουλή:

Από το αεροδρόμιο ο προαστιακός έφυγε ακριβώς στην ώρα του. Στην επιστροφή όμως, το δρομολόγιο που ήθελα, είχε 40 λεπτά καθυστέρηση! Δεν γνωρίζω αν ήταν κάτι μεμονωμένο, αλλά καλό θα είναι για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων (χάσιμο πτήσης), να επιλέξετε είτε το μετρό που επίσης κάνει τέρμα στο αεροδρόμιο ή να υπολογίσετε αυτήν την καθυστέρηση, ώστε να είστε εγκαίρως για το check in της πτήσης σας.

***Παρακάτω κάνοντας κλικ στις εικόνες, θα δείτε τα δρομολόγια που ισχύουν για τον προαστιακό από 19 Ιουνίου. -Υπόψιν ότι από και προς το αεροδρόμιο, οι επιβάτες εξυπηρετούνται και με το Μετρό στην ίδια τιμή (8 ευρώ το άτομο, 14 ευρώ τα δύο και 20 ευρώ τα 3).

Τα γαλαζοπράσινα νερά της Θεσσαλονίκης από το αεροπλάνο:








3 σχόλια:

sunnefoula είπε...

έπεσα κι εγώ θύμα της απεργίας των ταξί και πήγαινα πάνω κάτω με λεωφορεία και μετρό για να βγω κοντά στο σπίτι μου. πάντως, έχετε υπόψιν και τα εξής:

το μετρό είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τον προαστιακό και έχει κάθε μισή ώρα δρομολόγιο. μάλιστα έχει και πίνακα που λέει πόση ώρα χρειάζεται από κάθε στάση να φτάσει αεροδρόμιο.

Το κακό είναι ότι τελευταίο μετρό από αεροδρόμιο έχει 23.33 (και προαστιακό λίγο νωρίτερα), τουτέστιν όποιος φτάνει αργά την έκατσε τη βάρκα. Αλλά και πάλι, υπάρχουν λεωφορεία (χ95, χ93 κλπ) που πάνε πειραιά, σύνταγμα και κτελ κηφισσού με ενδιάμεσες στάσεις.
Επίσης Παρασκευές και Σάββατα έχει μετρό ως τις 2 το βράδυ. έτσι, με συνδιασμό λεωφορείου και μετρό (αν είναι μετά τις 23.33), φτάνει κάποιος σχετικά εύκολα σε βασικά σημεία της Αθήνας.

Κρασοπατήρ είπε...

Ερώτηση: Από Κηφισιά ως Αεροδρόμιο 42,5 ευρώ με κωλόπιασε μήπως;

sunnefoula είπε...

ήταν βράδυ? απ όσο ξέρω για αεροδρόμιο παλιά ήταν ό,τι γράψει συν οι βαλίτσες συν τα διόδια συν το αεροδρόμιο. Πολλά μου φαίνονται πάντως. Ενδεικτικά, πλέον έχει γίνει συμφωνία και από αεροδρόμιο για κέντρο (εντός δακτυλίου) είναι φιξ τιμή 35 ευρώ ημέρα και 50 ευρώ διπλή ταρίφα. Για διαδρομές εκτός δακτυλίου είναι ταξίμετρο κι άγιος ο θεός...

Δημοσίευση σχολίου