Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ρατσιστικό παραλήρημα ~ Λαθρομετανάστες έβγαλαν μαχαίρι σε παιδάκια που παίζανε

Ο θόρυβος που έκαναν δυο παιδάκια ενώ έπαιζαν κάτω από το σπίτι τους, ενόχλησε δυο αλλοδαπούς σε μια γειτονιά της Πάτρας που άρχισαν να τα φοβερίζουν. Κι όταν οι γείτονες προσπάθησαν να πάρουν το μέρος των παιδιών, ο ένας από τους λαθρομετανάστες...
 τους απείλησαν με μαχαίρι!


Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, που είδαν τον λαθρομετανάστη να κραδαίνει απειλητικά το μαχαίρι για εκφοβισμό κάνοντας τα παιδάκια να βάλουν τα κλάματα από τον φόβο τους. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά οι αλλοδαποί το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν στην περιοχή οι άνδρες της ομάδας "Ζ".

*** Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, οι οικονομικές διαφορές μεταξύ αλλοδαπών οδήγησαν σε αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο, ευτυχώς χωρίς την κατάληξη που είχε το προηγούμενο στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 27χρονος Πακιστανός. Δράστης, αυτή τη φορά, ήταν ένας 31χρονος Αφγανός που, μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές, συνεπλάκησαν με έναν 24χρονο Πακιστανό.
 
Ο Αφγανός έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε το νεαρό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο λαιμό! Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενώ ο δράστης συνελήφθη και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παράνομη οπλοκατοχής και της επικίνδυνης σωματική βλάβης. Ο συνεργός του από το Μπαγκλαντές διέφυγε και αναζητείται.


***Στο έλεος της «Κανούν», της αλβανικής «βεντέτας» βρέθηκε ένα χωριό των Τρικάλων, όταν μέλη δύο οικογενειών που έχουν προηγούμενα εδώ και τρία χρόνια ήρθαν στα χέρια και επιτέθηκαν οι μεν στους δε, κρατώντας σπασμένα μπουκάλια! Η συμπλοκή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων του χωριού και πολλών μικρών παιδιών που έζησαν σκηνές απίστευτης βίας!


Ανάμεσα στους εκατοντάδες επισκέπτες που φτάνουν στην Τζούρτζια Τρικάλων εν όψει της πανήγυρης που γίνεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, βρέθηκαν μέλη από τις δύο οικογένειες των Αλβανών που είχαν έρθει αντιμέτωπες από το 2009, όταν διεκδίκησαν εργασίες στο χωριό. Τότε, είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια και αρκετοί είχαν τραυματιστεί, με έναν από αυτούς να χρειάζεται και νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Η βεντέτα συνεχίστηκε πέρυσι, αλλά με παρέμβαση κατοίκων του χωριού τα επεισόδια απετράπησαν. Στο φετινό «ραντεβού», εμφανίστηκαν τρεις από την μία οικογένεια και δύο από την άλλη οι οποίοι συνεπλάκησαν. Όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις καιροφυλακτούσαν και κατάφεραν να τους χωρίσουν πριν συμβούν και άλλοι τραυματισμοί, κυρίως αθώων κατοίκων. Ο φόβος, όμως, να επαναληφθούν οι συμπλοκές την ημέρα του πανηγυριού, κρατάει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τζούρτζια!


***Οι διαρρήκτες και οι ληστές είναι οι πιο συχνοί… επισκέπτες μιας οικογένειας στις Αλυκές Μαγνησίας που έχει γίνει στόχος τους τρεις φορές! Όμως, η τελευταία, που έγινε μάλιστα μέρα- μεσημέρι- ήταν και η πιο σοβαρή καθώς η 55χρονη οικοδέσποινα είδε κυριολεκτικά τον χάρο με τα μάτια της την ώρα που ετοίμαζε το μεσημεριανό φαγητό!

Η άτυχη γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει από την θάλασσα και ετοίμαζε το τραπέζι έχοντας αφήσει ανοιχτή την πίσω πόρτα του σπιτιού. Ξαφνικά, τέσσερις νεαροί γύφτοι όρμησαν μέσα με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και προσπάθησαν να της καλύψουν το πρόσωπο με ένα τραπεζομάντιλο! Η 55χρονη αντιστάθηκε απωθώντας τους, αλλά ο ένας από αυτούς άρχισε να τη χτυπάει ξανά και ξανά με γροθιές στο πρόσωπο ενώ οι συνεργοί του έψαχναν το σπίτι για να βρουν χρήματα!

Τελικά, οι δράστες άρπαξαν από την τσάντα της γυναίκας το πορτοφόλι της με 200 ευρώ και εξαφανίστηκαν με ένα μηχανάκι. Από τις φωνές του θύματος έσπευσαν οι γείτονες, αλλά οι κακοποιοί είχαν ήδη εξαφανιστεί. Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε από τον σύζυγό της στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της περιποιήθηκαν τα τραύματα στο αφτί και τη γνάθο. Δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν μπει διαρρήκτες στο σπίτι της οικογένειας και δεν τους είχαν αφήσει τίποτα!


***Ένα πλήθος κλοπιμαίων, αλλά και λαθραία… τσιγάρα και πετρέλαιο, βρήκαν οι αστυνομικοί σε δύο σπίτια όπου κατοικούσαν τρεις Βούλγαροι στο Οφρύνιο Καβάλας. Όμως, ακόμη δεν έχουν εξακριβώσει από πού προέρχονται τα ευρήματά τους και έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τους δικαιούχους!

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Καβάλας έκαναν ταυτόχρονα έφοδο στα δυο σπίτια και συνέλαβαν τους δυο άνδρες ηλικίας 33 και 42 χρόνων και μια 35χρονη γυναίκα. Κατά την έρευνα που έκαναν στις κατοικίες τους και στο φορτηγάκι της γυναίκας, εντόπισαν δέκα με πετρέλαιο κίνησης συνολικού βάρους 254,5 κιλών, που όμως οι δράστες δεν αποκάλυψαν πώς βρέθηκε στα χέρια τους. Ακόμη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 235 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και παρέπεμψαν τους τρεις αλλοδαπούς για λαθρεμπορία.

Ωστόσο, στα σπίτια βρέθηκαν ακόμη κοσμήματα, είδη ρουχισμού, καλλυντικά, γυαλιά ηλίου, ηχοσυστήματα οικιακά και αυτοκινήτων, ηλεκτρικά εργαλεία και συσκευές και πολλά άλλα αντικείμενα, από τα οποία μόνο ένα προέκυψε ότι είχε κλαπεί από αποθήκη στην Κάριανη της Καβάλας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του! Οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων αναζητούνται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου