Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συνέλαβαν τους ληστές γερόντων στη Ζάκυνθο!

Επιτέλους πιάστηκαν τα καθάρματα των 14 ληστειών σε ανήμπορους γέροντες. Φυσικά έρχονται...

από την Αλβανία.

Τέλος στην δράση της συμμορίας των κουκουλοφόρων που είχε γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους στις απομακρυσμένες περιοχές της Ζακύνθου, έβαλαν οι αστυνομικοί τη Ασφαλείας! Οι τρεις αλλοδαποί πιάστηκαν στα πράσα στην περιοχή Λυκούδι, λίγο πριν χτυπήσουν για μια ακόμη φορά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των τριών Αλβανών ηλικίας 21, 23 και 31 χρόνων ένα λοστό και ένα ζευγάρι κάλτσες τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως μάσκες για να μην αναγνωρίζονται από τα θύματά τους. Όπως αποδείχθηκε, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει συνολικά 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Ζάκυνθο, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα των σπιτιών τους και απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα. Έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή και φεύγοντας έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από ορισμένα θύματα, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους. Ωστόσο, πριν συλληφθούν φαίνεται πως είχαν κάνει άλλη μια ληστεία στην περιοχή της Λούμπας, όπου εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από την μπαλκονόπορτα. Αφού τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν τη σύνταξή τους, τους τράβηξαν βίαια από τα δάχτυλα ακόμη και τις γαμήλιες βέρες τους!


***23 Διαρήξεις (τουλάχιστον) μέσα σε δύο μήνες από Γεωργιανούς στον Αγ. Παντελεήμονα.

Πρωινές ώρες της 26-7-2011, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 28 και 37 ετών, για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «Διακεκριμένες κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση».

Οι ανωτέρω λίγο πριν την σύλληψή τους είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, άδειες παραμονής, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία όπως δήλωσαν, στη συνέχεια πωλούσαν στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, έχουν διαπράξει είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου