Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τούρκος "μεγιστάνας" ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικά νησιά


Ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών νησιών στο Αιγαίο εξέφρασε Τούρκος μεγιστάνας, πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Today's Zaman, ο Φικρέτ Ινάν ενδιαφέρεται για τις νησίδες...
 Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ η έκταση των οποίων είναι από 10.000 τ.μ. ως 2 εκατ. τ.μ.

"Κάποια γραφεία real estate μεσολαβούν στην πώληση αυτών των νησιών. Βρισκόμαστε τώρα σε συζητήσεις με αυτές τις εταιρείες και επεξεργαζόμαστε έξι περιπτώσεις νησιών. Σκέφτομαι να αγοράσω τουλάχιστον τρία από αυτά", δήλωσε ο πρόεδρος της  Fİ YAPI, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anatolia.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας ανέφερε μάλιστα στη συνέντευξη του ότι σκοπεύει να χτίσει στα μικρά αυτά νησιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ θέλει μάλιστα να συνδέσει με ferry τα ελληνικά με τα τουρκικά νησιά!

Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ. δολαρίων στα ανοικτά της Σμύρνης όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το κόστος των νησίδων θα κυμανθεί μεταξύ 3 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα.

Στην συνέντευξη του μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ωστόσο πως είναι σίγουρος για την θετική στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στην πρόσθεση του.

Ο Φικρέτ Ίναν δήλωσε επίσης ότι αν και άλλοι Τούρκοι επιχειρηματίες ακολουθήσουν την στρατηγική του και αγοράσουν νησίδες του Αιγαίου η Τουρκία θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου