Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αθάνατοι - Immortals ~ Ο Θησέας στο σινεμά (trailer)


Το Χόλιγουντ συνεχίζει να βρίσκει έμπνευση στην ελληνική μυθολογία και να δημιουργεί ταινίες, με σχετική μυθοπλαστική ελευθερία φυσικά, από τις περιπέτειες των αρχαίων Ελλήνων θεών και ημίθεων.

Το πλέον αναμενόμενο έργο, είναι το τρισδιάστατο «Immortals» («Αθάνατοι») του Ταρσέμ Σινγκ, που γυρίζεται ήδη στον Καναδά και τις ΗΠΑ και προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες σε μία ημερομηνία αξιομνημόνευτη: 11/11/11. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Θησέας, που, σύμφωνα με το σενάριο, θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στους φυλακισμένους Τιτάνες, έχοντας τη βοήθεια των θεών του Ολύμπου.

Η ταινία θα γυριστεί σε αισθητική που θα θυμίζει τους...
 «300» του Ζακ Σνάιντερ. Το ρόλο του Θησέα θα ερμηνεύσει ο Χένρι Καβίλ, γνωστός από το σίριαλ «The Tudors», ενώ το σενάριο είναι του Κριστιάν Γκούντεγκαστ και των Ελληνοαμερικανών αδελφών Βλάση και Τσάρλι Παρλαπανίδη.

Στο καστ συμπεριλαμβάνεται ο Μίκι Ρουρκ στο ρόλο του βασιλιά Υπερίωνα, που κηρύσσει πόλεμο εναντίον της ανθρωπότητας. Επίσης, ο Τζον Χαρτ εμφανίζεται ως Δίας, η Φρίντα Πίντο ως Φαίδρα και ο Στίβεν Ντορφ στο ρόλο ενός επαναστάτη σκλάβου, του... Σταύρου. Παίζουν ακόμη ο Τζόζεφ Μόργκαν, ο Λουκ Εβανς και ο Κέλαν Λουτζ.

Ο σκηνοθέτης Ταρσέμ Σινγκ, γνωστός από βιντεοκλίπ αλλά και από το φιλμ «Το Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ, δήλωσε ότι το εικαστικό ύφος των «Αθάνατων» θα φέρει επιρροές από την αναγεννησιακή ζωγραφική και ιδίως τον... Καραβάτζιο.

Προσεχώς...


Αρχαίοι Ελληνες θεοί, μεταξύ των οποίων ο Ερμής και η Εκάτη, έρχονται σε σύγκρουση με μυθικά τέρατα αλλά και... νεφελίμ στην ταινία «Ember Days» του Σον Μάικλ Αργκο, που βασίζεται σε κόμικ. Πηγή: agelioforos.gr




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου