Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λάθρο-news today ~ 12 Ιουλίου

Οι Αλβανοί όταν δεν καίνε τα δάση μας, τα... "απαλλοτριώνουν"
Η Αθήνα παραδομένη στις αφρικανές λαθροπόρνες, τα ναρκωτικά και τη φυματίωση
Σύλληψη Ιρακινών για δολοφονία και πλαστογραφία
Γύφτισσες ρήμαζαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη
Αλβανός με όπλα και ναρκωτικά στην Λεπτοκαρυά Πιερίας
Πακιστανός έκλεψε μέχρι και... τις δραχμές!
Τους ψεκάζουν με σπρέι και τους κλέβουν στο Αργίνιο
Συνεργός των δολοφόνων στου Ρέντη ήταν ο Αλβανός
800 άτομα συνελήφθησαν μόνο τον Ιούνιο στην Πάτρα
Μεθυσμένος Αλβανός απειλούσε τον κόσμο με μαχαίρι στην Κόρινθο
Πακιστανοί απαγωγείς στην Ηλεία
Λαθρομετανάστες "εγκαινίασαν" το νέο λιμάνι της Πάτρας
Διαρρήξεις και κλοπές με «άρωμα» γυναίκας
Σύλληψη Παλαιστίνιου διακινητή λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη
Ρουμάνοι για "κλεπτοσαφάρι" στο Μαραθώνα


Οι Αλβανοί όταν δεν καίνε τα δάση μας, τα... "απαλλοτριώνουν"

Τα ελληνικά δάση δεν κινδυνεύουν μόνο από τις πυρκαγιές, αλλά και από τους Αλβανούς… λαθροϋλοτόμους που μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος, κόβουν τα δέντρα και τα μεταφέρουν με μουλάρια στα φορτηγά που έχουν αφήσει στα σύνορα! Μια τέτοια ομάδα εντοπίστηκε από συνοριοφύλακες που συνέλαβε ένα μέλος της, ενώ τα υπόλοιπα κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας ζώα και εξοπλισμό.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε μέσα σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στη δασική περιοχή του Τριλόφου στον δήμο Νεστορίου της Καστοριάς, όπου από τις αρχές της εβδομάδας ντόπιοι κτηνοτρόφοι είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις μιας ομάδας έξη Αλβανών υλοτόμων. Οι Έλληνες αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες και κατάφεραν να συλλάβουν έναν 64χρονο Αλβανό, ενώ οι πέντε συνεργοί του πρόλαβαν να περάσουν στο αλβανικό έδαφος.

Πίσω τους άφησαν αρκετές στοίβες ξύλα που είχαν ήδη κόψει, τέσσερα αλυσοπρίονα, δέκα τσεκούρια και… οκτώ μουλάρια με έξη σαμάρια! Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι Αλβανοί έχουν κάνει σύστημα την παράνομη υλοτομία και έχουν αποψιλώσει μεγάλες εκτάσεις στον Γράμμο. Μάλιστα, έχουν κατασκευάσει ένα ολόκληρο οδικό δίκτυο με δασικά μονοπάτια για να διευκολύνουν την κίνηση των μουλαριών που μεταφέρουν τόνους ξυλείας ως τα φορτηγά που περιμένουν στα σύνορα! και περνούν από που έχουν ανοίξει...

Η Αθήνα παραδομένη στις αφρικανές λαθροπόρνες, τα ναρκωτικά και τη φυματίωση

Δραματική αύξηση της πορνείας από αλλοδαπές ιερόδουλες μικρής ηλικίας, στο κέντρο της Αθήνας και σε δέκα ακόμη σημεία στην Αττική, αλλά και αύξηση της φυματίωσης επιθετικής μορφής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, του AIDS (μερική) και σημαντική αύξηση της ηπατίτιδας C και Β, έχει καταγράψει το υπουργείο Υγείας.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη, ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ναρκομανείς, αλλά κυρίως ιερόδουλες σε μικρές ηλικίες, βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει και το πρόβλημα αυτό αποτελεί για εμάς κεντρικό ζήτημα» είπε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας εντείνει τη συνεργασία του με τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια, με στόχο την εξεύρεση λύσεων, ενώ συνεργάζεται στενά και με τα συναρμόδια υπουργεία.

«Το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα» είπε ο υφυπουργός, «αλλά να βρούμε λύσεις, που όμως δεν δίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

«Με τις κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση του AIDS και της Ηπατίτιδας C και Β. Διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα επιθετικής μορφής και οργανωμένα σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, ο οποίος είχε ακούσει νωρίτερα τις επισημάνσεις βουλευτών για τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της πορνείας στο κέντρο της Αθήνας.


Συλλήψεις για δολοφονία και πλαστογραφία  Σύλληψη Ιρακινών για δολοφονία και πλαστογραφία

Στη σύλληψη δυο Ιρακινών ηλικίας 32 και 24 ετών προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής, τον πρώτο βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης , γιατί πριν δυο χρόνια είχε δολοφονήσει έναν πολίτη στην Τουρκία και τον περασμένο Ιούνιο είχε πυροβολήσει εναντίον 8 ομοεθνών του στην Αθήνα.
Ο δεύτερος κατηγορείται, όπως και ο πρώτος, για τον καταρτισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε συμπατριώτες τους, αλλά και σε άλλους αλλοδαπούς, προκειμένου να διαφεύγουν από την Ελλάδα και να κινούνται στο εξωτερικό.
Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και διατάχθηκε η κράτησή τους.


Γύφτισσες ρήμαζαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Σπείρα γυναικών με ειδικότητα στις διαρρήξεις και τις κλοπές εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τέσσερις γύφτισσες, ηλικίας 42, 36, 25 και 28 ετών, ανάμεσά τους και δύο αδελφές, οι οποίες συνελήφθησαν, κατηγορούμενες για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθείσες δραστηριοποιούνταν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Τούμπας, όπου προσποιούμενες τους εκθέτες βιβλίων, επιχειρούσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό οικοδομών προκειμένου να ρημάξουν διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφεραν τον περασμένο μήνα να διαρρήξουν οροφοδιαμέρισμα, αρπάζοντας το χρηματικό ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.



Αλβανός με όπλα και ναρκωτικά στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

Την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει 12 δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης δεν φανταζόταν ότι ο αγοραστής είναι αστυνομικός.
Πρόκειται για έναν αλλοδαπό με Αλβανική υπηκοότητα, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου από άνδρες της αστυνομίας στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του άλλα 23 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα μαχαίρι με ενσωματωμένη σιδερογροθιά και 55 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Το συνολικό βάρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται σε 18 κιλά και 922 γραμμάρια.


Διέρρηξε βενζινάδικο και έκλεψε...παλιές δραχμές
Πακιστανός έκλεψε μέχρι και... τις δραχμές!

Φαίνεται πως ο 32χρονος Πακιστανός επηρεάστηκε από τις φήμες που θέλουν την Ελλάδα να επιστρέφει στο παλιό νόμισμα κι έτσι όταν βρήκε τις παλιές δραχμές σε βενζινάδικο που πήγε να κλέψει δεν έχασε την ευκαιρία και τις «σούφρωσε».

Ο αλλοδαπός είχε κλέψει το μηχανάκι ενός 57χρονου από την περιοχή Αντισκάρι του δήμου Φαιστού και με αυτό πήγε στο πρατήριο καυσίμων ενός 56χρονου. Έσπασε τη τζαμαρία, μπήκε μέσα και έκλεψε 138,79 ευρώ σε κέρματα και 325 παλιές δραχμές! Όμως, οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν έγκαιρα τις κλοπές και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο 32χρονος να συλληφθεί λίγο αργότερα από άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και το μηχανάκι.



Τους ψεκάζουν με σπρέι και τους κλέβουν
Τους ψεκάζουν με σπρέι και τους κλέβουν στο Αγρίνιο

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιαναν τους ενοίκους των διαμερισμάτων οι διαρρήκτες στο Αγρίνιο.Οι δράστες ψέκαζαν με ένα ειδικό σπρέι τα ανυποψίαστα θύματά τους και ύστερα δρούσαν ανενόχλητοι.

Παρά τη σύλληψη ενός Αλβανού, αρκετές (5-6 ) διαρρήξεις στο Αγρίνιο δεν έχουν εξιχνιαστεί, ενώ σε αυτές προστέθηκαν και τρεις –τέσσερις στην Παραβόλα. Υπάρχουν ενδείξεις για συμμορία με μέλη συγκριμένης εθνικότητας, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για τις αποδείξεις…



Συνεργός των δολοφόνων στου Ρέντη ήταν ο Αλβανός

Αδελφός ενός από τα κρατούμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την 1η Μαρτίου στου Ρέντη, είναι ο 25χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην Θεσπρωτία καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα από την πατρίδα του!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο κακοποιός ανήκε στην ομάδα που έκλεβε πολυτελή οχήματα με τα οποία τροφοδοτούσε τη σπείρα των δολοφόνων, στην οποία συμμετείχε και ένας από τους αδελφούς του ο οποίος κρατείται στις ελληνικές φυλακές. Μαζί με τον 25χρονο, συνελήφθησαν δύο ομογενείς ηλικίας 28 και 25 χρόνων που τον είχαν παραλάβει από αφύλακτο σημείο των συνόρων και τον μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους.

Όμως, οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας είχαν εδώ και ημέρες την πληροφορία ότι θα επιχειρηθεί η μεταφορά Αλβανού καταζητούμενου προς το εσωτερικό της χώρας και έλεγχαν σχολαστικά κάθε κίνηση στη μεθόριο, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στην Πλαταριά  και να συλλάβουν τους επιβάτες του. Σε βάρος του Αλβανού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον 9ο Ειδικό Ανακριτή Αθηνών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κλοπών και ληστειών, παράνομη οπλοκατοχή, ληστεία και κλοπή από κοινού κατά συρροή.



800 άτομα συνελήφθησαν μόνο τον Ιούνιο στην Πάτρα

Τους 800 έφθασαν οι συλληφθέντες τον περασμένο Ιούνιο από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος, οι οποίοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης συνελήφθησαν μεταξύ άλλων, δύο άτομα για ανθρωποκτονία, έξι για απόπειρες ανθρωποκτονιών, 10 για ληστείες, 78 για κλοπές και διαρρήξεις, 65 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 17 για απάτες και πλαστογραφίες, καθώς και 314 για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές διευθύνσεις, εξιχνιάστηκαν μεταξύ άλλων, δύο ανθρωποκτονίες, δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, πέντε ληστείες κατά τραπεζών και υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ, 71 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ βρέθηκαν 31 κλεμμένα οχήματα. Ακόμη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 55 κιλά ινδικής κάνναβης, 1171 δενδρύλλια και μισό κιλό ηρωίνης

Μεθυσμένος Αλβανός απειλούσε τον κόσμο με μαχαίρι στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο, ένας 24χρονος Αλβανός μέθυσε και έβγαλε μαχαίρι, με το οποίο απείλησε τρείς Έλληνες. Όμως, παρενέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Κορίνθου και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Πακιστανοί απαγωγείς στην Ηλεία

Εφιαλτικές ώρες στα χέρια ομοεθνών τους έζησαν οι τρεις Πακιστανοί που απελευθέρωσαν προχθές το βράδυ οι άνδρες του Α.Τ Ζαχάρως από μία αγροικία στον Άγιο Ηλία όπου ήταν φυλακισμένοι. Η τριμελής συμμορία κακοποιών που τους είχε απαγάγει ζητούσε 6000 ευρώ το κεφάλι από τους συγγενείς.

Εισβολή μεταναστών στο νέο λιμάνι της ΠάτραςΛαθρομετανάστες "εγκαινίασαν" το νέο λιμάνι της Πάτρας

Μαζί με τα πρώτα πλοία στο νέο λιμάνι, που τα καλοδέχτηκαν φορείς της πόλης και του ΟΛΠΑ, στον χώρο μπήκαν σήμερα και οι λαθρομετανάστες.

Το φαινόμενο σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια τόσο των κυκλωμάτων όσο και των μεμονωμένων λαθρομεταναστών, να καταγράψουν τις αδυναμίες του συστήματος, τις αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά των λιμενικών, που ανέλαβαν με την ίδια δύναμη και χωρίς ποιοτική αναβάθμιση και βοήθεια με σύγχρονα μέσα, την φύλαξη και την προστασία των εγκαταστάσεων εντός και εκτός περιοχής του ISPS.

Οι λαθρομετανάστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους κατά κύματα σήμερα το πρωί και σε μικρές ομάδες επιχειρούσαν να εισβάλουν στις νέες εγκαταστάσεις, τεστάροντας χρόνους, δυσκολίες και… «καβάτζες» για να κρυφτούν.
Πρόβλημα για αυτούς αποτελεί η μεγάλη έκταση που πρέπει να διασχίζουν ακάλυπτοι μέχρι να φτάσουν στον φράχτη του ISPS, γιατί αυτό θα εχει σαν αποτέλεσμα, να γίνονται με ευκολία αντιληπτοί από τους λιμενικούς.

Από την πλευρά τους οι λιμενικοί χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, καλούνται αυτοί που με το ζόρι και αυτοθυσία επόπτευαν την περιοχή του λιμανιού από την οδό Νορμαν μέχρι την οδό Γούναρη, τώρα να έχουν την ιδία αποτελεσματικότητα για τριπλάσια και πλέον έκταση, με εξωτερική περίφραξη τουλάχιστον για ένα χρόνο, από…λαμαρίνες!!!

Να σημειώσουμε επίσης, πως ενώ έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, εν τούτοις το λιμενικό δεν εχει κέντρο λήψης εικόνας, με αποτέλεσμα η κατόπτευση του τεραστίου χώρου να γίνεται στο τρίτο λιμάνι της χώρας, με την μέθοδο των… Ινδιάνων ( κυάλια ).
Κύκλοι του λιμενικού φοβούνται, πως σε ενδεχόμενο αιφνιδιασμό από τους λαθρομετανάστες και σε περίπτωση ομαδικής επέλασής τους προς τα πλοία, λόγω και της μειωμένης δύναμης αλλά και του τεραστίου εύρους των ακαλύπτων χώρων, είναι αδύνατο να ανασχεθουν όπως γινόταν στον μόλο του Αγίου Νικολάου.
Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του νέου λιμανιού ξεκίνησε και το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα θα πρέπει να περάσει σε μια άλλη τακτική για την αντιμετώπισή του.


Διαρρήξεις και κλοπές με «άρωμα» γυναίκας

Δυναμική παρουσία κάνει το… «αδύνατο» φύλλο στην μικροεγκληματικότητα που έχει γίνει εφιάλτης για τους πολίτες σε όλη τη χώρα. Η συμμετοχή γυναικών σε κλοπές και διαρρήξεις αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, αλλά οι τελευταίες δραστηριότητές τους απέτυχαν.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αρκαλοχωρίου έφτασαν γρήγορα στα ίχνη των δραστών μιας κλοπής που είχε γίνει στο σπίτι μιας 69χρονης γυναίκας στο δημοτικό διαμέρισμα Άνω Καστελλιανών του δήμου Μινώα Πεδιάδας και… μύρισαν «άρωμα» γυναίκας! Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι δράστες που έκλεψαν 1.600 ευρώ, ήταν δυο γυναίκες από την Βουλγαρία ηλικίας 23 και 40 χρόνων μαζί με έναν 34χρονο συμπατριώτη τους. Και οι τρεις, όμως, έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται.

***   Μια γυναίκα ήταν και η… «ποντικίνα» που είχε τρυπώσει στο σπίτι μιας 80χρονης στο Ηράκλειο για να κλέψει. Η 50χρονη γύφτισσα κατατρόμαξε την άτυχη ηλικιωμένη που ξύπνησε και την είδε πάνω από το κεφάλι της! Η δράστιδα το έβαλε στα πόδια έχοντας αρπάξει μια τσάντα με 100 ευρώ και προσωπικά έγγραφα της γριούλας, που ωστόσο άρχισε να καλεί σε βοήθεια με αποτέλεσμα οι γείτονες να την πιάσουν και να την παραδώσουν στους αστυνομικούς.


Σύλληψη Παλαιστίνιου διακινητή λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των καθημερινών περιπολιών και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», συνέλαβαν αλλοδαπό λαθροδιακινητή, ηλικίας 26 ετών, ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.


Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (11-07-2011) το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Ελ.Βενιζέλου με Λαγκαδά, όταν διερχόμενο όχημα, κίνησε τις υποψίες περιπολούντων αστυνομικών. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι, ο οδηγός, επιφορτισμένος με το ρόλο του λαθροδιακινητή επιχειρούσε να μεταφέρει με προορισμό την Αθήνα, επτά (7) λαθρομεταναστες (εκ των οποίων ένας βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά του, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, το συγκεκριμένο όχημα είναι προϊόν ληστείας και αφαιρέθηκε με χρήση σωματικής βίας από ζευγάρι αλλοδαπών, την 29-06-2011, από την περιοχή του Πειραιά. Οι 4 άγνωστοι δράστες της ληστείας, πλην του αυτοκινήτου, αφαίρεσαν επίσης το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ και άλλα τιμαλφή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ένας σουγιάς και ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό σφυρί.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 
Ρουμάνοι για "κλεπτοσαφάρι" στο Μαραθώνα

Πρωινές ώρες της 9-7-2011, στο Μαραθώνα, από Αστυνομικούς του Α.Τ. και Τ.Α. Μαραθώνα , συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένες κλοπές» και παράβαση του Ν. «Περί όπλων».

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση η οποία εντόπιζε οικίες και καταστήματα στην περιοχή του Μαραθώνα και αφού παραβίαζαν πόρτες η παράθυρα, εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω το τελευταίο δίμηνο, στον Μαραθώνα, έχουν διαπράξει συνολικά έντεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές οικιών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος από κοσμήματα, ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές, πορτοφόλια, πιστωτικές κάρτες, φωτογραφικές μηχανές, γυαλιά ηλίου καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Εκατόν σαράντα τρία (143) φυσίγγια.

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου