Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αμερική, Βρετανία και Γαλλία ~ Οι φίλοι των UCKάδων αλβανών δολοφόνων




Αμερική, Βρετανία και Γαλλία στέκονται εμπόδιο στο αίτημα της Σερβίας για διερεύνηση της υπόθεσης εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσοβο, την οποία και θα διεξήγαγε ο ΟΗΕ.

Ο Σέρβος υπουργός εξωτερικών Βουκ Γιέρεμιτς είπε, «Το αίτημά μας για έρευνα στην υπόθεση…
 δυστυχώς παρεμποδίζεται από όλους εκείνους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να παρακωλύουν τις διαδικασίες», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Γαλλία.

Ερωτηθείς για το εάν η «αντίσταση» των τριών θα «καταστρέψει την τελευταία ευκαιρία διεξαγωγής ανεξάρτητης έρευνας υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ο Γιέρεμιτς υποστήριξε ότι προς το παρόν «οι συνομιλίες συνεχίζονται».

«Θέλω να πιστεύω πως εντός των ερχόμενων εβδομάδων θα υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και θα σημειώσουμε πρόοδο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα είναι δύσκολο να μην περάσει από το μυαλό μου πως υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο σε αυτή την υπόθεση εμπορίας οργάνων στο Κόσοβο που δεν πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας».

Η σχετική με την υπόθεση αναφορά Μάρτι –Ελβετού πολιτικού και μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης που κλήθηκε να ερευνήσει το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο- που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2010, κατονόμαζε μέλη του UCK ως ενόχους της εν λόγω θηριωδίας, ανάμεσά τους και τον νυν πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι. Τα μέλη του UCK απήγαγαν κυρίως Σέρβους αλλά και άτομα άλλων εθνικοτήτων –ανάμεσά τους ακόμα και νεαρούς Αλβανούς έτσι ώστε τα σώματά τους να είναι σε καλή κατάσταση- τους σκότωναν και πούλαγαν τα όργανα τους.

Πηγή: Tanjug, Blic

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου