Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Κάτω από τις 1000 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο!


Οι στιγμές είναι ιστορικές. Tο ΧΑ στις 998 μονάδες με πτώση 6%!

Από τις 7/1/1997 έχει να βρεθεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κάτω από τις χίλιες μονάδες.
Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία, κατακρημνίζεται... έφθασε στις 998 μονάδες με χαμηλό 997,62 μονάδες διέσπασε τις 1000 μονάδες και στοχεύει προς τις 880 με 800 μονάδες... οι τράπεζες βυθίστηκαν ενώ οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ μόνο στα ομόλογα επέδρασαν, το χρηματιστήριο της Αθήνας απλά καταποντίστηκε...




 

Η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα φαίνεται ότι επιδρά θετικά στα ομόλογα αλλά όχι στα χρηματιστήρια. Μάλιστα σήμερα με το άνοιγμα των αγορών φέρεται να αγόρασε πάνω από 1,7 δις ευρώ ομόλογα συμβάλλοντας στην μείωση των CDS και των spreads…

Τα CDS κλείνουν επιθετικά, στην Ιταλία 335 μονάδες βάσης από 400 μονάδες βάσης την Παρασκευή και στην Ισπανία 385 μονάδες βάσης από 410 μονάδες βάσης κλείσιμο της Παρασκευής. Στην Ισπανία είχαν κλείσει έως τις 345 μονάδες βάσης γαι να ανοίξουν εκ νέου το μεσημέρι...

Ιδιαίτερης σημασίας η συμπεριφορά των CDS του Βελγίου στις 250 μονάδες βάσης και της Γαλλίας 164 μονάδες βάσης που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Αξιοσημείωτη και η μεγάλη πτώση των αποδόσεων στην Ιταλία 5,16% από 6,02% και Ισπανία 5,26% από 6,22%.

Στην Ελλάδα στάση αναμονής στις 1800 μονάδες βάσης στην Πορτογαλία 950 μονάδες βάσης και στην Ιρλανδία 790 μονάδες βάσης…

To spread στην Ελλάδα πάντως έκλεισε σημαντικά στις 1213 μονάδες βάσης από 1252 μονάδες βάσης κλείσιμο της Παρασκευής.

Ταυτόχρονα ισχυρή αντίδραση έφερε στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέμβει στην αγορά κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία για να «ξεφορτωθούν» οι τράπεζες τα ευρωπαϊκά ομόλογα τα οποία τείνουν να γίνουν «τοξικά».

Πιο συγκεκριμένα, οι ισπανικές Banco Santander και BBVA ενισχύονται 6,5% και 4,8% αντίστοιχα, ενώ οι γαλλικές BNP Paribas και Credit Agricole κερδίζουν 6,3% και 3,5% αντίστοιχα.

Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια στο -1% ενώ οι τράπεζες ενώ αρχικά εμφάνιζαν σημαντικά κέρδη καταγράφουν απώελειες ή μετριάζουν τα αρχικά κέρδη...

Στο κόκκινο το χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου ενώ οι συναλλαγές άρχισαν με μέτρια πτώση 0,82%, για να κλείσουν τελικά στο -4,8%. Στο -3,9% και ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
bankingnews.gr
















Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.: Απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο Χ.Α.

Την απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας για διάστημα δύο μηνών αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 593η/8.8.2011 συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling).

Η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από αύριο 9.8.2011 και ισχύει για δύο μήνες".



Credit Suisse: Έρχεται μίνι ράλι για τις ελληνικές τράπεζες

Ράλι βλέπει στον ορίζοντα για τις ελληνικές τράπεζες η Credit Suisse, η οποία επισήμανε ότι αν και διατηρούνται οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι για τον κλάδο οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε επίπεδα ελκυστικά.

Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει ήδη αποτιμήσει τα χαρτοφυλάκια κρατικών ομολόγων, διαθέτει το «μαξιλάρι» της ευρωπαϊκής στήριξης, ενώ το EFSF υπόσχεται προληπτική επέμβαση όπου χρειαστεί. Αν και αναμένεται επιδείνωση στο ενεργητικό λόγω πτώσης των θεμελιωδών της ελληνικής οικονομίας, οι αποτιμήσεις είναι εύλογες, καταλήγει η Credit Suisse.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου