Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Εδώ είναι ισλάμ... όχι παίξε-γέλασε ~ Συνελήφθησαν 17 κορίτσια και αγόρια επειδή έπαιζαν νεροπόλεμο...


Δεκαεπτά νεαρά κορίτσια και αγόρια συνελήφθησαν στο Ιράν
επειδή έπαιζαν... νεροπόλεμο σε ένα πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς, στα νότια της πόλης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των δικαστικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν.

"Πολλές νέες και νέοι που συμμετείχαν σε μια μάχη με νεροπίστολα στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς συνελήφθησαν. Οι πέντε...
 αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δώδεκα αποφυλακίστηκαν σήμερα με εγγύηση", είπε ο Αλί Αλιά.

Οι δώδεκα που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα ενδέχεται να κατηγορηθούν για "χαράμ" (πράξη που απαγορεύεται από τη θρησκεία) και για "προσβολή των δυνάμεων της τάξης".

Στις 29 Ιουλίου εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε μια γιγαντιαία "μάχη" στο πάρκο Αμπ-ο-Ατάς, στο κέντρο της Τεχεράνης, που την οργάνωσαν μέσω του Facebook. Δέκα από τους νέους που είχαν συλληφθεί τότε απελευθερώθηκαν χθες Σάββατο. Οι φωτογραφίες από το νεροπόλεμο είχαν δημοσιευτεί στις τοπικές εφημερίδες και έκαναν αίσθηση στο Ιράν αφού σ' αυτές εικονίζονταν νέοι με βρεγμένα ρούχα να κρατούν νεροπίστολα και κορίτσια που δεν φορούσαν μαντίλες. Σύμφωνα με το νόμο, η ισλαμική μαντίλα είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ηθών, στρατηγός Άχμαντ Ρουζμπαχανί, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στην τηλεόραση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας "δεν θα επιτρέψουν να γίνονται τέτοια πράγματα σε δημόσιους χώρους".






1 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

οι σουφραζέτες στην πυρά!
τι πράματα είναι αυτά!
-προς Θεού χιούμορ-
το σωστό είναι, τι πράματα είναι αυτά να τιμωρούνται οι αθώες σκανταλιές.
αρτηριοσκλήρωση.

Δημοσίευση σχολίου