Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ελλάδα - Βαρντάρσκα ~ 25 & σήμερα για το μπασκετικό σεξ


Σε λιγότερο από 30 ημέρες η Εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βαρντάρσκας στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα, η Βαρδαρία αναφέρεται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο ως MKD ή στην "καλύτερη", FYR of Macedonia.

Φυσικά οι άχρηστοι ιθύνοντες εδώ και τόσο καιρό δεν θα έχουν κάνει κάποια ενέργεια και θα έχουμε πάλι τη δυσάρεστη εμπειρία να βλέπουμε στις οθόνες GRE - MKD κλπ. Αναμένεται οι Βαρδάριοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, να γεμίσουν το γήπεδο και να βγάλουν την κομπλεξική τους κατωτερότητα εναντίον της Ελλάδας.

Ευελπιστούμε οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, να τους δώσουν ένα καλό μάθημα, με διασυρμό και μεγάλη διαφορά στο σκορ. Όπως πριν 2 χρόνια με την 32άρα. Δείτε το βίντεο...






Η Εθνική Μπάσκετ υπέταξε (83-80) και τη Ρωσία

Με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση (13 π., 6 ρ.), ο οποίος… κατάπιε τους αντιπάλους του (και τι αντιπάλους; Τον Αντρέι Κιριλένκο και τον Τιμοφέι Μαζγκόφ, έναν αστέρα και έναν εκκολαπτόμενο άσο του ΝΒΑ) σημειώνοντας 8 πόντους στα δύο τελευταία λεπτά με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ υπέταξε (83-80) και τη Ρωσία σημειώνοντας το «τρία στα τρία» στο διεθνές τουρνουά «European Basketball Tour», που ολοκληρώθηκε σήμερα (7/8) στη Λευκωσία.


Είναι το δεύτερο σερί βράδυ, που η ελληνική ομάδα «φλέρταρε» με την ήττα, μετά και τη δύσκολη επικράτηση (67-66) επί του Ισραήλ, ωστόσο αυτό που κρατούν ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ηλίας Ζούρος και οι συνεργάτες του είναι η μαχητικότητα όλων των παικτών ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ομαδικότητα και η αυταπάρνηση, που θα αποτελέσουν οδηγό στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ (Λιθουανία, 31 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου).

Ακόμη και όταν η Ρωσία προσπέρασε με διαφορά 16 πόντων (25-41 στο 18’), η Ελλάδα δεν τα παράτησε, έβγαλε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και με «σκυλίσια» άμυνα και παλικαρίσια καλάθια κατάφερε να επιστρέψει και να κατακτήσει στο τέλος τη νίκη, χάρη στα απανωτά καλάθια του Μπουρούση και τις δύο εύστοχες βολές του πολύ καλού Κώστα Σλούκα 2,5’’ πριν από την εκπνοή.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά των δύο «παλιών» Αντώνη Φώτση (11 π., 4ρ.) και Νίκου Ζήση (11 π., 4 ασ.), ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Εθνικής αναλαμβάνοντας με επιτυχία το μαρκάρισμα του Κιριλένκο και σκοράροντας 13 δύσκολους πόντους στο επιθετικό κομμάτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 8, Μπουρούσης 13 (6 ρ.), Ζήσης 11 (4 ασ.), Ξανθόπουλος 2 (2 κλ.), Μπράμος 4, Φώτσης 11 (4 ρ.), Παπανικολάου 7, Σλούκας 8 (3 ασ., 2κλ), Μαυροειδής 2, Κουφός 2, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 13 (4 ρ.).

ΡΩΣΙΑ: Βοροντσέβιτς 3, Ζουκανένκο 2, Μπικόφ 2, Φριντζόν 24, Βορονόφ, Μαζγκόφ 9, Σβεντ 8, Μόνια 3, Χβοστόφ 2, Σαμπάλκιν 4, Κιριλένκο 23.


*Μετά τη λήξη της συναρπαστικής αναμέτρησης ο κ. Ηλίας Ζούρος υπενθύμισε πως σε αυτή τη φάση τα αποτελέσματα δεν έχουν σημασία. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δήλωσε:

«Το βασικό συμπέρασμα από αυτό το τουρνουά είναι ότι υπάρχει μαχητικότητα. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω με εκπληκτική ευστοχία στα τρίποντα των αντιπάλων μας, είχαμε απάντηση. Δεν έχουμε δουλέψει εναντίον ζώνης παρά μόνο μία μέρα. Οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι και μαχητικοί, πάλεψαν και αυτό μετράει αυτή τη στιγμή. Και, βέβαια, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Η νίκη δεν μετράει καθόλου σε αυτά τα τουρνουά».

«Το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι. Κάθε μέρα βγάζουμε κάποιους παίκτες καλύτερους στο γήπεδο και η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε παίκτες, έστω και λίγους από την παλιά φουρνιά που δίνουν ώθηση στους νεαρούς και τους δίνουν κουράγιο. Με την εμπειρία τους βοήθησαν πολύ. Η ομαδική δουλειά θα δώσει τις λύσεις. Είμαι ευχαριστημένος που τα παιδιά είναι πολύ αγαπημένα και είμαστε πραγματικά ομάδα. Το έχουμε πει από την πρώτη μέρα».

«Το να αγωνίζεσαι στην Εθνική Ελλάδας σε ανεβάζει επίπεδο, γιατί η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, του κόσμου θα έλεγα και πρωταγωνιστεί πάντα. Έχει γίνει αλλαγή σελίδας, όπως έχω ξαναπεί, και προχωράμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν το ρυθμό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γενικώς. Ένα πράγμα λέω μόνο, να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όσο παλεύεις και δουλεύεις συστηματικά, αυτό θα βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα μας μπορεί να χάνει σε εμπειρία, έχουμε όμως παιδιά που μάχονται, που παλεύουν και βγάζουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

*Ο ομοσπονδιακός προπονητής άφησε εκτός 12άδας τους Πατ Καλάθη, Κώστα Χαραλαμπίδη και Βαγγέλη Μάντζαρη, καθώς και τον Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την αποθεραπεία του στον αστράγαλο.

*Μετά τη δεύτερη μόλις συμμετοχή του με την Εθνική Ανδρών, ο σκόρερ των νικητήριων βολών Κώστας Σλούκας υποστήριξε: «Είναι θετικό ότι έχει περάσει η φιλοσοφία των παλιών, ότι παλεύουμε το κάθε παιχνίδι ως το τέλος και αναζητούμε το καλύτερο. Δικαιωθήκαμε κυρίως από την άμυνα και προχωράμε. Η ομάδα θα πρέπει να «δεθεί» περισσότερο και αυτό είναι κάτι που θα γίνει μέσα από τα επόμενα φιλικά. Θα πρέπει να προσθέσουμε κάποιες ακόμη πινελιές, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ. Στην ομάδα υπάρχει η φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα κάνει τα πάντα. Ένας ηγέτης. Ένας παίκτης θα βγει στο ένα παιχνίδι, κάποιος άλλος στο επόμενο. Όλοι οι παίκτες έχουν κάτι να προσφέρουν στην ομάδα και όλοι θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχει. Σε ό,τι αφορά εμένα αυτό που έχω να πω είναι ότι με βοηθούν όλα τα παιδιά και οι προπονητές για να προσαρμοστώ. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα».




Τα επόμενα τουρνουά της Εθνικής

Ιταλία (Ρίμινι), 12-14 Αυγούστου

12 Αυγούστου Πολωνία-Ελλάδα

Ιταλία-Βοσνία


13 Αυγούστου

Βοσνία-Ελλάδα

Ιταλία-Πολωνία


14 Αυγούστου

Βοσνία-Πολωνία

Ιταλία-Ελλάδα


Γερμανία (Μπάμπεργκ), 19-21 Αυγούστου

19 Αυγούστου

Eλλάδα-Τουρκία

Γερμανία-Βέλγιο


20 Αυγούστου

Βέλγιο-Ελλάδα

Γερμανία-Τουρκία

21 Αυγούστου

Τουρκία-Βέλγιο

Γερμανία-Ελλάδα


Ελλάδα (Αθήνα), 23-25 Αυγούστου, Τουρνουά «Ακρόπολις»

23 Αυγούστου

Μαυροβούνιο-Ιταλία

Ελλάδα-Βουλγαρία


24 Αυγούστου

Μαυροβούνιο-Βουλγαρία

Ελλάδα-Ιταλία


25 Αυγούστου

Ιταλία-Βουλγαρία

Ελλάδα-Μαυροβούνιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου