Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα ισοπέδωσε την Τουρκία (Βίντεο)


Στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Μπάμπεργκ η Εθνική Μπάσκετ έπαιξε καταπληκτική άμυνα αφήνοντας την Τουρκία στους 38 πόντους.

Επιστρατεύοντας το βασικό όπλο της, με το οποίο είναι αποφασισμένη να πορευτεί ως το επικείμενο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου - 18 Σεπτεμβρίου) η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ συνέτριψε (62-38) την Εθνική Τουρκίας ξεκινώντας με εντυπωσιακό τρόπο τους φιλικούς αγώνες της στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας:


Παρά τα υψηλά κορμιά των Τούρκων η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στα ριμπάουντ (41-34) και παρουσιάζοντας άμυνα σεμιναριακού επιπέδου καθήλωσε τους δευτεραθλητές κόσμου (ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2010) στους… δύο πόντους στην τελευταία περίοδο κατακτώντας πανηγυρικά το λεγόμενο «ροζ φύλλο» της νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Ηλίας Ζούρος είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τους 14 παίκτες του, ενώ άπαντες _τεχνικό επιτελείο και διεθνείς _ έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την επανεμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στην αρχική πεντάδα. Εξαιρετικός για ακόμη ένα βράδυ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης (17 π.), ο Κώστας Κουφός (9 π.) είχε σημαντική συνεισφορά στις δύο ρακέτες, ενώ αρκετές επιθετικές λύσεις έδωσε ο Κώστας Βασιλειάδης (10 π.), χωρίς η ειδική μνεία στα ονόματά τους να σημαίνει ότι υστέρησαν οι υπόλοιποι διεθνείς.



ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 10, Μπουρούσης 17, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος , Καλάθης 4, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9, Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Μάντζαρης, Μπράμος.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακιόλ 2, Γκιουλέρ, Ονάν, Ιλιάσοβα 9, Ερντέν 4, Τουντσερί, Σαβάς 2, Ασίκ 10 (11 ρ.), Αρσλάν 2, Καντέρ, Τούρκογλου 5, Πρέλντζιτς 4, Αλντεμίρ.




Ζούρος: «Χρειάζεται βελτίωση»

Η Ελλάδα συνέτριψε την Τουρκία, αλλά ως όφειλε να κάνει για να μην… πάρουν αέρα τα μυαλά των παικτών, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ηλίας Ζούρος δεν εκθείασε μόνο τα θετικά, αλλά τόνισε πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια: «Η ομάδα έπαιξε καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ που ήταν θετικό, χάσαμε όμως αρκετά επιθετικά, και είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε στη συνέχεια. Γενικά, έγινε καλή ομαδική δουλειά. Θα πω για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε αρκετά κομμάτια, χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να δούμε τα λάθη μας. Θα επαναλάβω ότι αυτά τα παιχνίδια, αυτά τα φιλικά, τα βλέπουμε ως προπόνηση και ως ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Σε ό,τι αφορά τον Νικ Καλάθη, είναι ευχάριστο που έκανε την πρώτη του συμμετοχή και σιγά σιγά θα προχωρήσει».

Καλάθης: «Μου αρέσει να παίζω στην Εθνική»

Μετά την πρώτη εφετινή συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής ο Νικ Καλάθης υποστήριξε: «Είναι πραγματικά υπέροχο που επέστρεψα. Μου αρέσει να παίζω στην Εθνική Ομάδα. Ένιωσα άνετα από το πρώτο λεπτό και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Έχουμε προοπτική, έχουμε δυνατότητες και ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί όταν φτάσουμε στη Λιθουανία για το Ευρωμπάσκετ. Όλοι ξέρουμε ότι μεσολαβεί ένα διάστημα μέχρι τότε, στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Σήμερα (19/8) παίξαμε καλά ειδικά στην άμυνα, αλλά ότι το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία σε αυτούς τους αγώνες. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα αυτόν και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και όταν τα αποτελέσματα θα μετράνε».


* Η Εθνική θα αντιμετωπίσει σήμερα Σάββατο (20/8, 18.30, conn-x TV) την οικοδέσποινα Εθνική Γερμανίας, στην οποία ως γνωστόν αγωνίζεται ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς Ντιρκ Νοβίτσκι.

4 σχόλια:

dont remain silent είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά!!!1

Summertime Blues είπε...

Ο Σέρλοκ Χόλμς αθλητικογράφος;
πω πω!
καλημέρα!

Κρασοπατήρ είπε...

Μέρααα.
Η εικόνα εμπεριέχει σεξουαλικά υπονοούμενα :P

Summertime Blues είπε...

ναίσκε.
αλλά υπάρχει και το χιούμορ γι αυτούς που δεν πάει ο νους τους!
έτσι ε; χι χι χι!

Δημοσίευση σχολίου