Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση ~ Με αριθμούς


265 κλοπές και 19 ληστείες κάθε μέρα! (Βέβαια είναι περισσότερες, αλλά δεν καταγγέλονται)

Ένας φόνος κάθε δύο μέρες!
1013 όπλα εντοπίστηκαν σε ένα εξάμηνο! (Είμαστε σε πόλεμο;!)
Οι εγκληματίες άφησαν τις τράπεζες & την πέφτουν στους πολίτες!
Ληστεία μετά φόνου 74χρονου στον Ασπρόπυργο πριν μία ώρα
Συνθήκη Σένγκεν - Δουβλίνο 2 & λοιπές παπαριές

Νέα αύξηση της εγκληματικότητας παρουσιάζεται το πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 σύμφωνα με τα νεώτερα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ:


Σε όλη την επικράτεια οι κλοπές και οι διαρρήξεις παρουσιάζουν αύξηση 7,5%, ενώ οι ληστείες 5,1%:

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε ημέρα στην επικράτεια σημειώνονται 265 κλοπές και διαρρήξεις από τις οποίες οι 165 στην Αθήνα!

Επιπλέον σε όλη τη χώρα καταγράφονται κάθε ημέρα περίπου 19 ληστείες από τις οποίες οι 15 στην πρωτεύουσα. Ακόμη διαπράττεται ένας φόνος κάθε δύο ημέρες.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται υπάρχει σημαντική μείωση των ληστειών σε τράπεζες, σε κατασήματα των ΕΛΤΑ και σε σούπερ μάρκετ ενώ σημειώνεται αύξηση ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια, σε καταστήματα και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Αντιστοίχως ενώ στις κλοπές υπάρχει μείωση των επιθέσεων σε ΙΧ (για κλοπή ραδιοκασετόφωνων) και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση των αρπαγών τσαντών.


Το πρώτο εξάμηνο του 2011παρατηρείται αύξηση στην είσοδο λαθρομεταναστών από τον Εβρο, 21% περισσότεροι λαθρομετανάστες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Επιπλέον ενδεικτικό της αυξανόμενης εγκληματικής δραστηριότητας είναι ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 εξαρθρώθηκαν 232 σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις, συνελήφθησαν 82.216 άτομα ενώ εντοπίσθηκαν 1013 όπλα!


Πιο αναλυτικά στην επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκαν 3363 ληστείες έναντι 3200 το ίδιο διάστημα πέρσι . Στην Αττική σημειώθηκαν 2624 ληστείες έναντι 2429 πέρσι, αύξηση δηλαδή της τάξης του 8%! Από αυτές τις ληστείες στη πρωτεύουσα οι 575 έγιναν καταμεσής του δρόμου για κλοπή κινητών ή μικροποσών, οι 364 με αρπαγή τσάντας, οι 284 μέσα σε καταστήματα, οι 147 σε σούπερ μάρκετ, οι 22 σε τράπεζες κι οι 254 μέσα σε σπίτια.

Είναι εντυπωσιακή η μεταβολή στις ληστείες τραπεζών -λόγω κυρίως της δράσης της ομάδας ΔΙΑΣ- αφού το αντίστοιχο διάστημα του 2010 είχαν καταγραφεί 124 τέτοιου είδους ενέργειες! Αντιθέτως οι ληστείες στα σπίτια το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν μόλις 117(δηλαδή φέτος διπλασιάσθηκαν) κι οι αρπαγές τσαντών 292.

Οσον αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις το 2011 σε όλη την Ελλάδα καταγράφηκαν 48262 περιστατικά έναντι 44895 πέρσι. Στην Αττική, ειδικότερα, έγιναν 28.426 κλοπές και διαρρήξεις έναντι 27313 πέρυσι, δηλαδή αύξηση της τάξης του 4%.

Πιο αναλυτικά στην Αθήνα το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκαν 9.228 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, 6.348 σε σπίτια, 4.104 σε καταστήματα και 2.140 μικροκλοπές σε δημοσίους χώρους. Εντυπωσιακό στοιχείο, η αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες κατά 180,95% αφού τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν 549 κρούσματα έναντι 21 πέρυσι.

Τέλος, εντυπωσιακή αύξηση κατά 20,52%, παρουσιάζεται στην Αττική στις κλοπές οχημάτων. Καταγράφηκαν 9.097 περιστατικά έναντι 7.548 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Μάλιστα αξιοσημείωτη θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την αύξηση των κλοπών φορτηγών και λεωφορείων κατά 59,14%!  Περισσότερα στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.



Ληστεία μετά φόνου 74χρονου στον Ασπρόπυργο πριν μία ώρα

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ασπρόπυργο.

Άγνωστοι εισέβαλαν στην επιχείρηση 74χρονου, επί της οδούς Μεγαρίδος και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.
Δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες. skai.gr


Λήστεψαν ηλικιωμένο στην Βέροια

Θύμα ληστείας έπεσε σήμερα 74χρονος άντρας μέσα στο σπίτι του, στο Νησέλι Ημαθίας.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα, την ώρα που ο ηλικιωμένος κοιμόταν. Δύο άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού και όταν τους άνοιξε ο 74χρονος, τον έσπρωξαν και τον φίμωσαν το στόμα, υποχρεώνοντάς τον να τους υποδείξει που βρίσκονται τα χρήματά του. Τελικά, οι δράστες βρήκαν 400 ευρώ κι ένα βιβλιάριο καταθέσεων και εξαφανίστηκαν. Στο θύμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του. agelioforos.gr


Συνθήκη Σένγκεν - Δουβλίνο 2 & λοιπές παπαριές

Εξοργισμένη η Γερμανία με τη Δανία για τους συνοριακούς ελέγχους διακίνησης λαθρομεταναστών

Το Βερολίνο επέκρινε τα δανικά σχέδια κατασκευής νέων εγκαταστάσεων ελέγχου στα σύνορα με τη Γερμανία, λέγοντας ότι η Δανία πρέπει πρώτα να περιμένει να τοποθετηθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.


Ο Γενικός Γραμματέας του γερμανικού ΥΠΕΞ είπε σε δήλωσή του ότι αυτή η κίνηση –που αποφασίστηκε μονομερώς από τη Δανία τον Μάιο προκειμένου να σκληρύνει τις τελωνειακές διαδικασίες- παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο αναφορικά με τα ανοιχτά σύνορα και την ελεύθερη κυκλοφορία.

«Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για το νέο δανικό σύστημα συνοριακών ελέγχων, γεγονός που εγείρει σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητά του με τη συνθήκη του Schengen, όπως επίσης με την Επιτροπή και τη γερμανική κυβέρνηση», τόνισε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έστειλε ομάδα ελέγχου στην περιοχή, λέει ότι η Δανία απέτυχε να δικαιολογήσει τους νέους διασυνοριακούς ελέγχους και ισχυρίζεται ότι το νέο αυστηρότερο σύστημα ασφαλείας που επιβλήθηκε στα σύνορα χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση.

Οι Δανοί βουλευτές άνοιξαν το δρόμο για τα νέα μέτρα τον περασμένο μήνα, που ήταν προϊόν εκλογικής συμφωνίας μεταξύ του κυβερνώντος συνασπισμού και του αντιμεταναστευτικού κόμματος Danish People's Party, το οποίο και έκανε έκκληση για προστασία εναντίον του «βίαιου εγκλήματος», της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Τα εν λόγω μέτρα εξόργισαν τη Γερμανία και άνοιξαν ένα διάλογο αναφορικά με την ελεύθερη κυκλοφορία στην περιοχή του Schengen. Η Επιτροπή πιέζει τις δανικές αρχές για περισσότερες λεπτομέρειες και λέει ότι ίσως χρειαστεί αν επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή. vima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου