Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Χαροπαλεύει ηλικιωμένη, θύμα τσιγγανόγυφτων ληστών



Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων μια ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών μέσα στο σπίτι της στη Λάκκα Σουλίου. Οι ληστές βασάνισαν άγρια τη γριούλα και, παρά τις φωνές της, κανείς δεν έτρεξε να τη βοηθήσει!

Οι δράστες που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν τσιγγάνοι, όρμησαν στο σπίτι της μοναχικής γυναίκας και την έβγαλαν δια της βίας έξω, όπου την έδεσαν και άρχισαν να την χτυπούν στο κεφάλι για να την αναγκάσουν να τους αποκαλύψει πού έκρυβε το κομπόδεμά της! Οι γείτονες την άκουγαν να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, αλλά δεν τόλμησαν να επέμβουν αφήνοντάς την στο έλεος των βασανιστών της! Τελικά, οι κακοποιοί άρπαξαν 2.500 ευρώ και διέφυγαν ανενόχλητοι. Μόνο τότε, οι κάτοικοι του χωριού άνοιξαν τις πόρτες τους και μετέφεραν την βαριά τραυματισμένη γριούλα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συμμορίες τσιγγάνων «αλωνίζουν» στο δήμο Δωδώνης, όπου αποπειράθηκαν μέσα σε λίγη ώρα να διαρρήξουν δυο σπίτια στους οικισμούς Μοσπίνα και Ζωοδόχου Πηγής, αλλά οι ένοικοι τους αντιλήφθηκαν και τους έτρεψαν σε φυγή. Άλλη μια «πληγή» για την ευρύτερη περιοχή αποτελούν οι ομάδες Αλβανών και Πακιστανών που κάνουν «πλιάτσικο» στα κτήματα και κλέβουν τον καρπό των πορτοκαλιών των παραγωγών της περιοχής, πριν προλάβουν να τον μαζέψουν! Στη συνέχεια, πωλούν τα κλεμμένα φρούτα σε βιοτεχνίες παρασκευής γλυκών, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από τον κόπο και τον ιδρώτα του κάθε αγρότη. (Π.Θ.)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου