Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Άρωμα» τελετής μαύρης μαγείας σε φωτιά στο Πήλιο


Όλα ξεκίνησαν όταν, λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων ειδοποιήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς που είχε εκδηλωθεί σε περιοχή του νοτίου Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στη Λαμπινού.

Ευτυχώς, η φωτιά, μικρού μεγέθους, σύντομα τέθηκε υπό έλεγχο, μιας και επρόκειτο απλώς για την πυρπόληση του κορμού ενός δένδρου ελιάς.

Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα περίεργα:

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, στην οποία συμμετείχαν και δημοτικοί υπάλληλοι, ανιχνεύτηκαν διάφορα περίεργα αντικείμενα, όπως κόκκαλα, υφάσματα, αλουμινόχαρτα και κεραμικά, μέσα στον κορμό του δέντρου.

Και όλα αυτά δίπλα σε ένα πηλιορείτικο εξωκκλήσι, λίγες ώρες πριν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Σύμφωνα πάντως με τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι αποδίδουν την φωτιά σε εμπρησμό, συχνό είναι στην περιοχή το φαινόμενο τέλεσης διάφορων περίεργων "εκδηλώσεων".

Πηγή: www.e-volos.gr

6 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

τι γίνεται; πότε είναι η πανσέληνος τον Αύγουστο; βόλτες κάνει;
λοιπόν Κρασοπατέρα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.
να γίνεται τέτοιος χαβαλές κι εμείς ένας Κρασοπατέρας ολόκληρος και μια Τσιπουρομάνα να είμαστε ακάλεστοι; Γιατί; δεν έχουμε και μεις κόκκαλα -έχω ένα γιάντες φυλαγμένο κάπου κι ένα φιδοπουκάμισα που βρήκα σ' ένα βραχάκι στο Χορευτό, μικρό το φίδι αλλά πιάνει. Και υφάσματα έχουμε, θα σκίσουμε κανά τι-σερτ, και φλυτζάνια έχουμε σπασμένα από παλιούς καημούς -θα σπάσω κούπες, ε για αλουμινόχαρτο όταν πας στην εξοχή πάντα καλό είναι να παίρνεις μαζί σου ένα σάντουιτς ή κι ένα πιτόγυρο πακέτο!
Αχ δεν έχει σέβας ο κόσμος!
Αλλά θα τους δέιξουμε εμεις. θα κάνουμε πριβέ το Γενάρη που το φεγγάρι είναι πιο τζαμάτο και μετά θα δούμε ποιος είναι ποιο μάγκας!
χι χι
μην ξεχάσεις τη μαγική κουδουνίστρα, βάλτην από τώρα στο σακίδιο και κανένα φτερό μαζεμένο απ το δρόμο άμα πετύχεις μάστο κι αυτό.

Summertime Blues είπε...

φτερό πεσμένο στο δρόμο. μήνυμα από τον ουρανό!
μη νομίζεις πολλοί έχουν αυτό το χόμπυ.

Κρασοπατήρ είπε...

Τώρα που το λες μάλλον για κάνα μπάρμπεκιου ή πικ-νικ θα ήταν οι τύποι που βάλανε τη φωτιά. Κόκκαλα από τις μπριζόλες, αλουμινόχαρτο για τα κεφτεδάκια, ύφασμα για το προσάναμα & πήλινο για μπουγιουρντί :)

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που το ξωκκλήσι δεν είναι τυχαίο. Είναι η Παναγία η Λαμπινού, απο το αρχαίο "λαμπηδών".
Τώρα, τί λάμψεις έβγαιναν και βγαίνουν απ' το μέρος αυτο, επάνω σε τί ley line βρίσκεται το ξωκκλήσι, κτλ, είναι μεγάλη ιστορία.

Summertime Blues είπε...

Ανώνυμε, προτείνω να κοιτάξεις την πρώτη παράγραφο της ανάρτησης http://alavastro.blogspot.com/2011/08/blog-post_07.html
είναι πάντα πολύ ευχάριστο να κρατούν κάποιοι χώροι την ιδιοσυστασία τους κι ας αλλάζει τ' όνομα.
για τη μεγάλη ιστορία έχω μπόλικη υπομονή, μπορώ να τ' αντέξω!
Τώρα Κρασοπατέρα, ξέρω κι εγώ ένα μέρος πολύ ωραίο κι ενεργειακό, δίαυλο σωστό. Αμ τι. Και όπως είπαμε ραντεβού το Γενάρη!
Αυτό που ξέρω να πω, είναι πως κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη -ω! να και η ταπεινοφροσύνη! θα ρθει καμιά μαγκούρα να με βαρέσει, το βλέπω!- το καλό πράμα δε θέλει τσουμπλέκια. Ψυχή θέλει. end of story.

Summertime Blues είπε...

για να εξηγούμαστε η ταπεινότητα είναι θέση ζωής κι όχι διαφημιστικό μανιφέστο. αυτά.

Δημοσίευση σχολίου