Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

H EKT θα παρέμβει αποφασιστικά στις αγορές


Τρέχουνε και δεν φτάνουνε στο εξωτερικό. Εμείς χαλαρουίτα, λόγω του ότι την βροχή ο βρεγμένος δεν την φοβάται... ~Εν αναμονή και του ευρωομόλογου :)

Την πρόθεση της ΕΚΤ να παρέμβει αποφασιστικά στις αγορές, ώστε να δώσει απάντηση στην κλιμακούμενη κρίση χρέους, γνωστοποίησε νομισματική πηγή, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης της Τράπεζας:


Οπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε αυτήν εξέτασαν προσεκτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε Ιταλία και Ισπανία και στάθηκαν επίσης στην κοινή ανακοίνωση Γαλλίας - Γερμανίας, οι ηγέτες των οποίων υπογράμμισαν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για τις ευρωπαϊκές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Εκφράζουν εξάλλου την ευχή τα εθνικά κοινοβούλια στην ευρωζώνη, «έως τα τέλη Σεπτεμβρίου» να εγκρίνουν τη συμφωνία αυτή.

Στην ίδια ανακοίνωση η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί δίνουν έμφαση «στη δέσμευσή τους να σταθεροποιηθούν οι χρηματαγορές στην ευρωζώνη».

Οι δύο ηγέτες χαρακτηρίζουν συγχρόνως «σημαντικές» τις κινήσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία, με τον σκοπό να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα, εκφράζοντας την επιθυμία "αυτές να υλοποιηθούν, ταχέως».

Και η είδηση τελικά:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής -μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των κορυφαίων στελεχών της- ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Πρόκειται για μία κίνηση την οποία ανέμεναν οι διεθνείς χρηματαγορές, κρίνοντας πως πιθανόν θα μπορέσει να σταματήσει τη διεύρυνση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΚΤ καλωσορίζει τις αποφάσεις της Ισπανίας και Ιταλίας -χώρες που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της κρίσης χρέους- να προχωρήσουν σε νέα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και προτρέπει τις δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους ταχέως.

Πηγή ~ Ναυτεμπορική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου