Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Άλλα κόλπα ~ Τσαντάκιας με μοτοποδήλατο + λαθρο-news

Αλγερινός τσαντάκιας με... μοτοποδήλατο
Αφρικανός κάρφωσε με στυλό το δημοτικό αστυνομικό!
Πακιστανός βρέθηκε σφαγμένος σε χωράφι
Προσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά έγγραφα
Αλβανίδα με 15 κιλά χασίς (για προσωπική χρήση) στη Θεσσαλονίκη
Δεν υπήρχε αδίκημα που να μην το έκαναν!
Αλβανός είχε και αποθήκη για τα κλοπιμαία
Εξάρθρωσαν την σπείρα που έκλεβε εξωλέμβιες
Κοκαΐνη στα χέρια Αλβανών διακινητών
Εκρυβαν κοκαϊνη στο ημιαξόνιο τζιπ
Παλαιστίνιος ανοιξε 13 αυτοκίνητα. Στο 14ο...
Εκλεβε πορτοφόλια από τα 12 της!
Αλβανoί με "αδυναμία" στις ξένες μοτοσυκλέτες
Ρατσιστική επίθεση λαθρομετανάστη και ληστεια με περίστροφο


Αλγερινός τσαντάκιας με μοτοποδήλατο

Συνελήφθησαν χθες (09-08-2011) το βράδυ, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας ηλικίας 16 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης ηλικίας 22 ετών, για αρπαγή τσάντας και παράνομη είσοδο στη Χώρα.

Ειδικότερα, το πρωί της 04/08/2011, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων από 23χρονη ημεδαπή, ότι ενώ κινούνταν πεζή σε οδό της πόλης, δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, την πλησίασαν και έκλεψαν την τσάντα της.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από την 23χρονη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων


Αφρικανός κάρφωσε με στυλό το δημοτικό αστυνομικό!

Επιχείρησε να ξεφύγει από τον έλεγχο ένας μαύρος, πλανόδιος μικροπωλητής, ο οποίος δε δίστασε, μάλιστα, να στραφεί εναντίον των αστυνομικών!
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Δαιδάλου, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου ο πλανόδιος είχε απλώσει την "πραμάτεια" του. Δημοτικός αστυνομικός κινήθηκε προς το μέρος του για να τον ελέγξει, εκείνος όμως αντιστάθηκε και μάλιστα τον χτύπησε με ένα στυλό στον ώμο και το χέρι.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συνέλαβαν τον άνδρα. cretalive.gr
 
 
 
Πακιστανός βρέθηκε σφαγμένος σε χωράφι
 
Σοκ έπαθε ένας κάτοικος του Μύτικα όταν περνώντας χθες στις 10 το βράδυ από χωράφι της περιοχής έπεσε πάνω στο πτώμα ενός νεαρού άντρα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και λίγο αργότερα ιατροδικαστής.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Πακιστανό κάτοικο Μύτικα, ο οποίος έφερε τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Το πτώμα του δολοφονηθέντος αναγνωρίστηκε από τους τρεις συγκατοίκους του και στη συνέχεια εστάλη για νεκροψία - νεκροτομή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του άτυχου νεαρού οφείλεται στα πλήγματα που δέχτηκε από μαχαίρι και έχει επέλθει τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης διενεργείται προανάκριση. egnomi.gr
 
Προσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά έγγραφα
 
Με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και συνελήφθησαν ένας 32χρονος Ιρακινός, τρεις Αφγανοί, 20, 23 και 17 ετών, καθώς και μία 40χρονη Αφγανή. Κατά τον έλεγχο των τεσσάρων Αφγανών, οι οποίοι είχαν σκοπό να πετάξουν για Νυρεμβέργη Γερμανίας, διαπιστώθηκε ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά.

Ο 32χρονος Ιρακινός είχε αποφυλακιστεί από τις Αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, στις οποίες εξέτιε ποινή για κλοπές και συνελήφθη καθώς διευκόλυνε τους υπόλοιπους να ταξιδέψουν, ενώ στερούνταν τελείως ταξιδιωτικών εγγράφων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Αλβανίδα με 15 κιλά χασίς (για προσωπική χρήση) στη Θεσσαλονίκη
 
Περισσότερα από 15 κιλά χασίς σε φούντα κατείχε 34χρονη, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η συλληφθείσα εκτιμάται ότι είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βαλίτσα που κουβαλούσε, εντοπίστηκαν 15 δέματα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους 15 κιλών και 692 γραμ., ενώ πάνω της βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές της και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.


 
Δεν υπήρχε αδίκημα που να μην το έκαναν!
 
Τον μισό… ποινικό κώδικα «φορτώθηκε» ένας 33χρονος Έλληνας που συνελήφθη μαζί με την 26χρονη Γεωργιανή σύντροφό του στην Αλεξανδρούπολη, μετά από πολύωρες έρευνες που ξεκίνησαν όταν επιχείρησε να εξαργυρώσει σε τράπεζα στο Σουφλί μια κλεμμένη και πλαστογραφημένη επιταγή ύψους 1.500 ευρώ!

Ο δράστης αντιλήφθηκε ότι οι υπάλληλοι τον κατάλαβαν και διέφυγε με το αυτοκίνητο όπου τον περίμενε η φίλη του, αφήνοντας πίσω την… ταυτότητά του! Όμως, εντοπίστηκε στον κόμβο ΒΙΠΕ της Εγνατίας Οδού και συνελήφθη. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 427 πακέτα τσιγάρων, τρεις πιστωτικές κάρτες και ένα μπλοκ επιταγών με 18 λευκά φύλλα, που είχαν κλαπεί μαζί με 500 ευρώ από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αλεξανδρούπολη, δυο ημέρες νωρίτερα.

Οι συλληφθέντες είχαν ακόμη έναν φορητό υπολογιστή, δύο ηλεκτρονικούς παλμογράφους, τέσσερα κινητά, πέντε δοχεία λαδιού κίνησης, διαρρηκτικά εργαλεία, είδη ρουχισμού και 473 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε, είχαν διαρρήξει το σπίτι ενός 83χρονου στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης απ’ όπου είχαν κλέψει και το αυτοκίνητο ενός 76χρονου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, πάνω στην 26χρονη αλλοδαπή εντοπίστηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία συσκευασία με 27 χάπια αδιευκρίνιστης προέλευσης, ενώ σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις. Και οι δυο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. protothema.gr


Αλβανός είχε και αποθήκη για τα κλοπιμαία

Οι ύποπτες κινήσεις δυο αλλοδαπών που έμπαιναν κι έβγαιναν από μια αποθήκη στην περιοχή Γρηγόρη του Αιγίου, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας που εξασφάλισαν ένταλμα έρευνας και έκαναν αιφνιδιαστική «επίσκεψη».

Μέσα, βρήκαν δεκάδες κλοπιμαία, όπως κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, δαχτυλίδια, βραχιόλια, ψηφιακούς δέκτες και dvd, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία, φυσίγγια πυροβόλων όπλων μαζί με 300 ευρώ και 700 λέκε Αλβανίας, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής. Όπως αποδείχθηκε, μέρος από τα κλοπιμαία προέρχονταν από δυο διαρρήξεις που είχαν κάνει οι δράστες στα σπίτια ενός 54χρονου στο Μαντούδι Ευβοίας την 1η Ιουνίου και μιας 56χρονης στις Νεραντζιές Αιγίου στις 29 Ιουνίου κι έτσι τους επιστράφηκαν.

Οι αστυνομικοί ερευνούν από ποιες διαρρήξεις προέρχονται τα υπόλοιπα είδη που βρήκαν στην αποθήκη και οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου τον 22χρονο Αλβανό που έπιασαν στα πράσα, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του. protothema.gr

 
Εξάρθρωσαν την σπείρα που έκλεβε εξωλέμβιες
 
Άλλο ένα πλοκάμι της πολυμελούς σπείρας Ρουμάνων κακοποιών που λεηλατεί τις εξωλέμβιες μηχανές και είδη ναυτιλιακού εξοπλισμού από τα λιμάνια της χώρας, εξαρθρώθηκε στο Βόλο όπου συνελήφθησαν δυο από τα μέλη της. Ο «εγκέφαλος» της σπείρας, όμως, αποδείχθηκε ότι είναι Έλληνας!

Τα απανωτά κρούσματα κλοπών από σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας, είχαν σημάνει συναγερμό εδώ και τρεις ημέρες στην Αστυνομία και το Λιμενικό. Μια καταγγελία για ύποπτες κινήσεις δυο αυτοκινήτων με τέσσερις επιβάτες στην περιοχή του Μάραθου, κινητοποίησαν τις περιπολίες που κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους υπόπτους. Όμως, τρεις από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν.

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένας 20χρονος Ρουμάνος και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, που ανήκει στον Έλληνα «εγκέφαλο» της σπείρας ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα, βρέθηκαν ένα ηλεκτρονικό βυθόμετρο που είχε κοπεί με κόφτη από μια βάρκα και ένα σετ με εργαλεία. Μετά από καταδίωξη, συνελήφθη ακόμη ένας 37χρονος Ρουμάνος, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Οι αλλοδαποί ομολόγησαν ότι τα τελευταία δυο μερόνυχτα, είχαν κλέψει εξωλέμβιες μηχανές από διάφορα σκάφη και παρέδωσαν τα κλοπιμαία στον Έλληνα ο οποίος θα τα έστελνε στη Ρουμανία. Υπέδειξαν, μάλιστα, το σημείο όπου είχαν κρύψει άλλη μία κλεμμένη εξωλέμβια μηχανή. Οι έρευνες που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., στρέφονται τώρα στο Έλληνα αρχηγό που αναζητείται καθώς, πίσω από τις κλοπές, κρύβονται και υποθέσεις λαθρεμπορίας αφού τα εξαρτήματα πωλούνταν από εταιρεία- «μαϊμού» στο Βουκουρέστι! protothema.gr

 
Κοκαΐνη στα χέρια Αλβανών διακινητών
 
«Περιοδεία» στην Εύβοια φορτωμένοι με… κοκαΐνη, έκαναν δυο νεαροί Αλβανοί που αναζητούσαν αγοραστές στα στέκια τοξικομανών της ευρύτερης περιοχής.

Όμως, ένα τυχαίο μπλόκο της ΟΠΚΕ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας από αυτούς, αποκάλυψε την δράση τους.

Οι δύο 23χρονοι αλλοδαποί σταμάτησαν για έλεγχο στο σήμα που τους έκαναν οι αστυνομικοί στην περιοχή της Χαλκίδας. Εκείνο που κίνησε την περιέργεια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ήταν το ποσό των 350 ευρώ που βρήκαν στην κονσόλα του αυτοκινήτου.

Έτσι, άρχισαν να το ερευνούν εξονυχιστικά και στο πάτωμα, κάτω από τη θέση του οδηγού, ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένη μία αυτοσχέδια συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού βάρους 409,5 γραμμαρίων! Έτσι, συνέλαβαν τους δυο Αλβανούς και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας. protothema.gr
 

Εκρυβαν κοκαϊνη στο ημιαξόνιο τζιπ

Πάτρα Μέσα σε ειδική κρύπτη στο... ημιαξόνιο ενός τζιπ, αλβανοί διακινητές τους οποίους συνέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, είχαν κρύψει 1,5 κιλό κοκαΐνης.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ είχαν πληροφορίες ότι ομάδα αλβανών εμπόρων μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών μέσω Ιταλίας, στο λιμάνι της Πάτρας. Ετσι λοιπόν την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε έλεγχος τζιπ μάρκας Mitsubishi, το οποίο έφθασε με φέρυ μποτ από την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας. Η αρχική έρευνα των στελεχών του ΣΔΟΕ, με τα εκπαιδευμένα σκυλιά, δεν απέδωσε. Ομως μετά από πολύωρη έρευνα με την βοήθεια τεχνικών, εντοπίσθηκε η κοκαϊνη στο σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου «ενσωματωμένη» στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ανέφεραν ότι «η τοποθέτηση της κοκαϊνης στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται για δύο λόγους: πρώτον γιατί σε εκείνο το σημείο δεν μπορεί να προσεγγίσουν εύκολα τα σκυλιά και να μυρίσουν την κοκαϊνη. Δεύτερον γιατί η μυρωδιά της ναρκωτικής ουσίας ουσιαστικά χάνεται όταν τοποθετείται μέαα σε τέτοιου είδους μεταλλικές κατασκευές». tovima.gr



Παλαιστίνιος ανοιξε 13 αυτοκίνητα. Στο 14ο...

Μεσημβρινές ώρες της 10-8-2011, στον Άλιμο, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης , συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, ηλικίας 37 ετών, για «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Ειδικότερα ο 37χρονος, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, διέρρηξαν αυτοκίνητο, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν στο σημείο.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αλίμου , προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπρατταν κλοπές από οχήματα, σε περιοχές του Αλίμου και αφαιρούσαν τιμαλφή, χρήματα, έγγραφα και συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί η διάρρηξη από τους ανωτέρω δράστες, δεκατεσσάρων (14) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, στην περιοχή του Αλίμου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Εκλεβε πορτοφόλια από τα 12 της!

Μία πορτοφολού... 12 ετών μαζί με την 32χρονη συνεργάτιδά της συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, βρίσκονταν μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και, εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό που επικρατούσε την ώρα εκείνη, αφαίρεσαν από την τσάντα γυναίκας το πορτοφόλι της που περιείχε 75 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα. Ωστόσο, επιβάτες του λεωφορείου αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές με αποτέλεσμα οι δύο αλλοδαπές να συλληφθούν.

Εξάλλου, συνελήφθη ύστερα από αναζητήσεις στην περιοχή του Ευόσμου ένας 35χρονος "ομογενής" σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «κλοπή». Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 35χρονος εισήλθε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας στον Εύοσμο, ιδιοκτησίας 72χρονης και αφαίρεσε από αποθήκη διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε διαρρήξει και μία ντουλάπα πάλι σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας, στην ίδια περιοχή, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.



Αλβανoί με "αδυναμία" στις ξένες μοτοσυκλέτες

Απογευματινές ώρες της 11-8-2011, στον Άγιο Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (ομάδα ΔΙΑΣ), συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 27 και 19 ετών για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία » και «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Ειδικότερα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία έκλεβε δίκυκλες μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα που στην συνέχεια απέκρυπταν σε ισόγειο κατάστημα που είχαν ενοικιάσει για τον σκοπό αυτό. Στο κατάστημα αυτό προέβαιναν στην διάλυσή και στον διαχωρισμό τους σε ανταλλακτικά, τα οποία μεταπωλούσαν.

Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οκτώ (8) σκελετοί μοτοσυκλέτας.
Τρείς (3) μοτοσυκλέτες.
Τρείς (3) κινητήρες μοτοσυκλετών.
Οκτώ (8) πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσυκλετών, για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή.
Δύο (2) άδειες κυκλοφορίας μοτοσικλέτας.
Χειρόγραφες σημειώσεις σε δελτίο παραγγελιών, όπου αναγραφόταν ανταλλακτικά και μάρκες-μοντέλα μοτοσικλετών.
Ένα ασφαλιστήριο δίκυκλης μοτοσικλέτας.
Πλήθος εξαρτημάτων μοτοσικλετών.
Πλήθος εργαλείων.
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Ένα (1) MP 3.
Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα

Οι ανωτέρω μοτοσικλέτες, σκελετοί και κινητήρες κατασχέθηκαν και φυλάσσονται στο Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Ρατσιστική επίθεση λαθρομετανάστη και ληστεια με περίστροφο

Συνελήφθη ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, την 11-08-2011, στην περιοχή Υψωμάτων Διαβατών, 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία» και Νόμο «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 11-08-2011, στα Υψώματα Διαβατών, ο συλληφθείς μαζί με συνεργό, ο οποίος αναζητείται, εισήλθαν σε κατάστημα – Ίντερνετ Καφέ και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ περίπου, τα οποία αποτελούσαν εισπράξεις, καθώς και τσαντάκια δύο υπαλλήλων που περιείχαν χρήματα και προσωπικά αντικέιμενα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου