Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τέρμα στο "πάρτι" με τις αναπηρικές συντάξεις +Βίντεο


Τέρμα στο "πάρτι" με τις αναπηρικές συντάξεις προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και για το λόγο αυτό ξεκινά άμεσα η λειτουργία του νέου κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας.

Από κόσκινο περνάνε όλες οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον συνολικό αριθμό αναπήρων στη χώρα μας που παίρνουν αναπηρική σύνταξη ή επιδόματα ενώ το νέο καθεστώς θα απαλλάξει από την ταλαιπωρία τους αναπήρους:


Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των αναπήρων όλων των ταμείων κυμαίνεται από 600.000 μέχρι 700.000 άτομα.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μόνο οι συντάξεις αναπηρίας είναι 325.000, ενώ δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων.

Σε 135.702 συνταξιούχους αναπηρίας (ποσοστό 11,7%), στον ΟΓΑ αντίστοιχα 126.152 (ποσοστό 16,58%) που είναι και το υψηλότερο και στον ΟΑΕΕ 32.595 (ποσοστό 10,06%).

Ο μέσος όρος αναπηρικών συντάξεων στην ΕΕ είναι 9%.

Όμως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηροι που λαμβάνουν άλλες παροχές από διάφορους φορείς αρμοδιότητας όχι μόνο του Υπουργείου Εργασίας αλλά και άλλων Υπουργείων. Πέρα από τα επιδόματα έχουμε, με προϋπόθεση την αναπηρία, διάφορα ωφελήματα όπως φοροαπαλλαγές, ειδικό καθεστώς για πρόσληψη στο δημόσιο, αφορολόγητο αυτοκίνητο, δωρεάν εισιτήριο κλπ. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι έπαιρναν παροχές από τα ταμεία, κυρίως επιδόματα, με μια απλή γνωμάτευση γιατρού χωρίς εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου