Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στις 12 το μεσημέρι στον ΠτΔ ο πρωθυπουργός, αλλά...



...Κυβέρνηση συνεργασίας, γίνεται με περισσότερους από έναν. Το πιθανότερο είναι να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, να προταθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Λουκάς Παπαδήμος για πρωθυπουργός, θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η οποία όμως θα ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέπτεται στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, προκειμένου, όπως είπε,...
 να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Στη συζήτηση - όπως διευκρίνισε - θα τεθεί ακόμα και το θέμα του επικεφαλής της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Επικρατέστερος για πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με ορισμένα σενάρια:


Με δεδομένη την κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, και της αρνητικής στάσης του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε σε αυτό η ΝΔ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι θα περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν οι πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, τόνισε όμως ότι είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης να είναι ο κ. Βενιζέλος. «Δεν έχει νόημα να μπούμε μόνοι μας στην κυβέρνηση συνεργασίας», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης στο Μega.

Τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με 153 ψήφους υπέρ και 145 κατά -σε σύνολο 298 ψηφισάντων.

«Η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας, σε σχέση με την δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της έκτης δόσης προκειμένου να τεθούν υπό την έλεγχο και την κρίση του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου